Το TikTok μάς έχει χαρίσει αρκετές φορές τρομερά beauty hacks, που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μας. Ειδικά στο μακιγιάζ μάς έχουν δώσει tips, που πολλές φορές μάς έχουν λύσει τα χέρια. Ωστόσο, μια στο τόσο, βλέπουμε να γίνονται viral και κάποια πιο περίεργα wannabe hacks. Το πιο πρόσφατο; Αρκετοί TikTokers, που ανεβάζουν βίντεο με μακιγιάζ, έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν λιπαντικό ως primer. 

@caradowntonn

#stitch with @itsrady LUBE PRIMER 😳 well that was interesting….. #lubeprimer #durex #makeuphacks #tiktoktrend

♬ original sound – Caradowntonn

Τα θετικά του makeup trend

Στην πραγματικότητα, τα θετικά είναι το feedback, που δίνουν διάφοροι TikTokers. Αυτοί υποστηρίζουν ότι η χρήση του λιπαντικού έχει δώσει στην επιδερμίδα τους μία πιο λαμπερή και σφριγηλή όψη. Επιπλέον, αναφέρουν ότι χάρη στη σιλικόνη, που κάποια λιπαντικά περιέχουν, καλύπτονται πιο καλά οι πόροι της επιδερμίδας τους. Το τελικό τους επιχείρημα υπέρ του λιπαντικού ως primer είναι ότι συνήθως τα συστατικά του είναι υδροξείδιο του νατρίου, βενζοϊκό οξύ, υδροξυαιθυλοκυτταρίνη και προπυλενογλυκόλη. Γιατί αυτό έχει σχέση; Διότι όλα αυτά τα συστατικά συναντιούνται και στην πλειοψηφία των προϊόντων περιποίησης προσώπου.

@seananthonyv

LUBE AS PRIMER?! #seananthony #makeupfyp #beautytips #makeup #viralmakeup #makeuphacks #beauty #mua #lifehack #lubeprimer

♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod

Τα αρνητικά του makeup trend

Ας ξεκινήσουμε με το ένα και μοναδικό αρνητικό, που αναφέρουν οι ίδιοι οι TikTokers. Η υφή του λιπαντικού είναι τέτοια, που αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα και το βάλεις, θα καταλήξεις με ένα αρκετά κολλώδες αποτέλεσμα. 

Τα υπόλοιπα αρνητικά έρχονται από προειδοποιήσεις δερματολόγων. Το προφανές, που αναφέρουν, είναι ότι τα primers έχουν δημιουργηθεί ακριβώς με την σκέψη ότι θα ακουμπήσουν το πρόσωπό μας. Αντίθετα, το λιπαντικό, όσο κι αν έχει βολέψει κάποιους, δεν είναι κατασκευασμένο για την επιδερμίδα του προσώπου μας. Δύο είναι τα βασικά του προβλήματα. Από τη μία, αρκετά προϊόντα περιέχουν καστορέλαιο, το οποίο φράζει τους πόρους μας και τελικά οδηγεί σε ξεσπάσματα ακμής στο πρόσωπό μας. Από την άλλη, επίσης αρκετά λιπαντικά περιέχουν κάποιο άρωμα, πράγμα που σημαίνει αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσεις αλλεργική αντίδραση ή ερεθισμό, αν τα εφαρμόσεις στο πρόσωπό σου. 

@teawithmd

#duet with @seananthonyv why guys why?! Use a serum or actual primer instead! #skincaretiktok #lubeprimer

♬ Girls Want Girls – Drake

Προσωπικά, εμπιστευόμαστε τους ειδικούς. Κι αυτοί, προφανώς, είναι οι δερματολόγοι και όχι οι TikTokers. Μείνε στο κανονικό primer για το μακιγιάζ σου και κράτα το λιπαντικό αποκλειστικά για τη σεξουαλική σου ζωή. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!