Όταν θες να κάνεις μία χρωματική αλλαγή στα μαλλιά σου, τα πράγματα δεν είναι πάντα εύκολα. Ίσως να ξέρεις ήδη ακριβώς τι θες να κάνεις ή να έχεις εμπνευστεί από μία νέα τάση. Ίσως, όμως, και να αγχώνεσαι ότι δεν θα καταφέρεις να βρεις το χρώμα, που θα σε κολακεύσει όσο περισσότερο γίνεται. Ωστόσο, δεν χρειάζεται πανικός. Υπάρχουν τρόποι να βρεις το χρώμα μαλλιών, που θα ταιριάξει υπέροχα πάνω σου. Διάλεξε, λοιπόν, όποιον προτιμάς ή έναν συνδυασμό τους και κλείσε ραντεβού στο κομμωτήριο. 

Εμπνεύσου από διάσημα πρόσωπα

Εδώ θα σε βοηθήσει το Pinterest. Ψάξε χρώματα, που έχουν κατά καιρούς υιοθετήσει διάσημοι και εμπνεύσου για τα δικά σου μαλλιά. Δύο είναι τα βασικά κριτήρια. Αρχικά, τσέκαρε διάσημους, που γενικά σού αρέσει το στιλ και η αισθητική τους και αισθάνεσαι ότι ταιριάζουν με τα δικά σου. Έπειτα, από αυτούς διάλεξε εκείνους, με τους οποίους μοιράζεσαι περισσότερα χαρακτηριστικά, όπως είναι το χρώμα της επιδερμίδας, το χρώμα των ματιών και το φυσικό χρώμα μαλλιών. Φυσικά, να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι μιλάμε για ανθρώπους, που έχουν συνεχώς ειδικούς να τους στιλιζάρουν τα μαλλιά και να τους τα φρεσκάρουν ακόμα κι αν έχουν το πιο περίπλοκο χρώμα. 

Συνδύασε το με τα μάτια σου

Λογικά, ο κομμωτής σου θα σε κατατοπίσει επαρκώς, αν του ζητήσεις προτάσεις βασισμένες στο χρώμα των ματιών σου. Σε ένα γενικό πλαίσιο, όμως, είναι γνωστοί οι θεωρητικά καλύτεροι συνδυασμοί. Τα πράσινα μάτια ταιριάζουν με μαλλιά μαύρα, καστανοκόκκινα, σοκολατί και στο χρώμα της καραμέλας. Τα μπλε μάτια με μαλλιά strawberry blonde, πλατινέ, μπορντό και στο χρώμα του εσπρέσο. Τα καστανά μάτια με μαλλιά μελί, χρυσοκαστανά, mahogany και ξανθά της στάχτης. Τα μελί μάτια με μαλλιά καστανά, cream, φουντουκί και χάλκινα. 

Συνδύασε το με την επιδερμίδα σου

Ο τόνος της επιδερμίδας παίζει αρκετά μεγάλο ρόλο στο πώς θα κάτσει πάνω μας μία βαφή μαλλιών. Προσοχή. Είπαμε ο τόνος και όχι το χρώμα. Συγκεκριμένα, φαίνεται να μάς ταιριάζουν καλύτεροι οι αντίθετοι τόνοι μαλλιών από αυτούς της επιδερμίδας μας. Με άλλα λόγια, αν έχεις θερμή επιδερμίδα, όπως χρυσή, προτίμησε ένα ψυχρό χρώμα μαλλιών, όπως το γκρι ξανθό. Αντίθετα, αν έχει ψυχρή επιδερμίδα, για παράδειγμα σε κόκκινους τόνους, προτίμησε ένα θερμό χρώμα μαλλιών, όπως το χάλκινο. 

Κατευθύνσου σε χρυσούς τόνους

Αν βαριέσαι να ψάχνεις ακριβώς τι ταιριάζει σε εσένα συγκεκριμένα, η λύση είναι απλή. Διάλεξε ένα χρώμα σε χρυσούς τόνους. Αυτοί καταφέρνουν συνήθως να κολακεύσουν κάθε επιδερμίδα, ενώ η βαφή θα ξεθωριάσει φυσικά με τον χρόνο, μιας και θερμοί τόνοι υπάρχουν στο φυσικό χρώμα μαλλιών όλων μας. Αν θες, μπορείς να παίξεις και με πολλαπλές αποχρώσεις του, έτσι ώστε να δημιουργήσεις πιο πολλά επίπεδα. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!