Είμαστε πλέον στα μέσα του καλοκαιριού και αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα στην Ελλάδα και δη στο θερμό λεκανοπέδιο. Ζέστη, ζέστη, ζέστη. Μαζί με τα ρούχα και τα υφάσματα που θα σε βοηθήσουν να μείνεις δροσερ@ εν όψει των υψηλών θερμοκρασιών, δεν μπορούμε παρά να τονίσουμε και την σημασία των ανοιχτών παπουτσιών. Εκτός αν κάνεις κάποιου είδους γυμναστική, ή έχεις σκοπό να περπατήσεις χιλιόμετρα, οπότε το αθλητικό είναι απαραίτητο, η μόνη επιλογή είναι σανδάλια, πέδιλα ή ακόμα και παντόφλες. Μια βασική προϋπόθεση ωστόσο για να φορέσεις ανοιχτό παπούτσι είναι να έχεις τα κάτω σου άκρα φροντισμένα. Πώς θα το κάνεις αυτό; Δες παρακάτω.

Free Person in White Pants Standing on White and Black Floor Tiles Stock Photo

Απολέπιση

Τα πόδια μας όπως και το πρόσωπό μας και το υπόλοιπο σώμα μας χρειάζονται απολέπιση. Ο λόγος; Το δέρμα μας τείνει να μαζεύει νεκρά κύτταρα τα οποία ιδίως στα πόδια μας δημιουργούν μια όχι και τόσο ωραία εικόνα. Η εμφάνιση βέβαια δεν είναι ο μόνος λόγος που χρειαζόμαστε απολέπιση. Η υγεία των ποδιών μας παίζει επίσης τον ρόλο της. Θα έχεις παρατηρήσει πως όταν αφήνεις τα κάτω σου άκρα αφρόντιστα τα νιώθεις πιο “βαριά” ενώ βλέπεις τις φτέρνες σου ξερές. Επομένως φρόντισε να απολεπίζεις τα πόδια σου τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό μπορείς να το κάνεις είτε σε κάποιο κέντρο αισθητικής είτε στο σπίτι σου με μια ελαφρόπετρα ή με το ειδικό εργαλείο που μοιάζει με μεγάλη πλατιά λίμα.

Free Person Holding White and Beige Textile Stock Photo

Ενυδάτωση

Όπως στο πρόσωπό μας έτσι και στα πόδια μας, μετά την απολέπιση σειρά έχει η ενυδάτωση. Αφού τα απολεπίσεις πολύ καλά βρες μια καλή ενυδατική ποδιών και εφάρμοσέ την κάνοντας μασάζ. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις την ενυδατική που έχεις για το σώμα αρκεί να έχει πλούσια υφή, όπως ένα butter αφού τα πόδια μας έχουν ανάγκη από βαθιά ενυδάτωση. Μια ακόμα λύση είναι να βάλεις μια ενυδατική μάσκα ποδιών αποβραδίς και να κοιμηθείς με αυτή. Τα πόδια σου το πρωί θα σε ευχαριστούν.

Free Persons Feet on White Sand Stock Photo

Πεντικιούρ

Αφού έχουμε κάνει τα απαραίτητα βήματα για να είναι το δέρμα των ποδιών μας υγιές, σειρά έχει η εμφάνιση. Βρες ένα βερνίκι στο χρώμα που σου αρέσει και βάψε τα νύχια σου με αυτό. Αν ωστόσο δεν σου αρέσει η όψη των ποδιών σου με βαμένα νύχια μπορείς ωραιότατα να κάνεις ένα απλό πεντικιούρ λιμάροντας τα νύχια σου ώστε να έχουν ομοιόμορφο σχήμα και στην συνέχεια να περάσεις ένα άχρωμο βερνίκι, κοινώς το γυαλιστικό. Κάνοντας όλα τα παραπάνω, θα καταφέρεις να έχεις υπέροχα υγιή άκρα όλο το καλοκαίρι.

Free Woman in Black Dress Sitting on White Bathtub Stock Photo

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!