Είναι σχεδόν σίγουρο ότι σού έχει συμβεί να αγοράσεις ένα foundation, ώστε να ανακαλύψεις μόλις το φορέσεις ότι δεν ταιριάζει με την επιδερμίδα σου. Ίσως το αγόρασες από το internet, ίσως η απόχρωση ήταν διαφορετική απ’ όπως φαινόταν στο μπουκάλι, ίσως στην πορεία μαύρισες (ή σου έφυγε το μαύρισμα) ή ίσως γενικά δεν βρίσκεις ποτέ εύκολα στο εμπόριο αποχρώσεις foundation, που να ταιριάζουν με την επιδερμίδα σου. Σε κάθε περίπτωση, πλέον αυτό δεν θα αποτελεί πρόβλημα και το να το πετάξεις και να αγοράσεις καινούργιο δεν θα αποτελεί μονόχρωμο. 

Μπορείς να ευχαριστήσεις το TikTok για το τελευταίο makeup hack, που έγινε viral και έρχεται να διορθώσει κάθε foundation σου, που δεν ταιριάζει τέλεια με την επιδερμίδα σου. Ποιο είναι αυτό; Τα pigments. Πρόκειται για προϊόντα, που μοιάζουν με τέμπερες και βγαίνουν σε λευκό, μπλε, πορτοκαλί και κίτρινο. Αυτά στην ουσία έρχονται να διορθώσουν τόσο το πόσο φωτεινό ή σκοτεινό είναι ένα foundation, όσο και τους υποτόνους του. 

Πώς το χρησιμοποιείς; Αναμειγνύεις περίπου ίση ποσότητα foundation με ίση από το pigment, που χρειάζεσαι. Για παράδειγμα, αν το foundation σου είναι πολύ φωτεινό ή/και νιώθεις ότι πορτοκαλίζει ή κιτρινίζει, το χρώμα που πρέπει να χρησιμοποιήσεις, είναι το μπλε. Αντιθέτως, αν νιώθεις ότι είναι πολύ θαμπό ή ψυχρό σε σχέση με την επιδερμίδα σου, θα πρέπει να βάλεις κίτρινο ή πορτοκαλί, ανάλογα τους υποτόνους του δέρματός σου. Τέλος, αν είναι πολύ σκούρο για την επιδερμίδα σου, θα πρέπει να το αναμείξεις με λευκό. Φυσικά, ανάλογα την επιδερμίδα σου, μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσεις και έναν συνδυασμό του foundation με πάνω από ένα χρώμα pigment, ενώ το ίδιο hack γενικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και στο concealer σου. 

@beautyglowgirl

Still can’t get over how well this worked @lagirlcosmetics ❤️ #lagirlscosmetics #foundation #foundationshade #ukbeauty #beautytips

♬ happier – Olivia Rodrigo

@darriskin

RUN TO AMAZON!! Link in bio to my storefront❤️❤️ #foundationhacks #makeuphacks

♬ Neon Bass – Tangelene Bolton

@roseandben

Do you know your undertone? 🥰 #makeuptutorial #viralmakeup

♬ original sound – Rose Siard

@codyjayartistry

Here’s How To WARM UP YOUR FOUNDATION! This is perfect for working on clients and when you buy a wrong shade or tan throughout the year! and it’s only $8! #mixingmakeup #foundationhacks #beginnermakeuptips #colortheory #colortheoryfoundation #lagirlcosmetics #mixingpigments #supportsmallyoutubers #codyjayartistry #BigComfy

♬ original sound – Cody Jay-PRO MUA/Creator Coach

@beyoutiful65231

#foundation #foundationhack #foundationmixingpigment #lagirl #lagirlcosmetics #wrongfoundationshade #makeup #fyp

♬ original sound – Just me