Αν έχεις μία κάποια αγάπη στο μακιγιάζ, τότε θα ξέρεις ότι δεν είναι πάντα εύκολο να πετύχουμε το πιο κολακευτικό για τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας. Ωστόσο, τι να το κάνεις αν, για παράδειγμα, το μακιγιάζ ματιών σου είναι απλά χρώμα πεταμένο πάνω σου και όχι κάτι, που δίνει ζωντάνια και φρεσκάδα στο βλέμμα σου; Ευτυχώς, δεν είναι τρομερά δύσκολο να βρεις τη σωστή συνταγή για εσένα. Αρκεί να ακολουθήσεις κάποια tips ειδικά για το σχήμα των δικών σου ματιών. 

Στρογγυλά μάτια

Στην περίπτωσή σου, πρέπει να τονίσεις το σχήμα των ματιών ή, αν αυτό θες, να αλλάξεις ελαφρώς το σχήμα τους σε αμυγδαλωτό. Για το δεύτερο, πάρε ένα eyeliner και πέρασέ το από την γραμμή των βλεφαρίδων σου, δημιουργώντας στο τέλος ένα “φτερό”, σβήσε την γραμμή με ένα πινέλο και γέμισε το υπόλοιπο βλέφαρο με μία χρωματιστή σκιά. Αντιθέτως, αν θες να τονίσεις το δικό σου σχήμα και γενικά δεν είσαι φαν του wing eyeliner, προσπέρασε το πρώτο κομμάτι και άπλωσε ένα φωτεινό χρώμα στα βλέφαρά σου. 

Αμυγδαλωτά μάτια

Για να τονίσεις το φυσικό σχήμα των ματιών σου, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να δημιουργήσεις ένα wing eyeliner. Ωστόσο, υπάρχει και η πιθανότητα να θες να δείξουν πιο ανοιχτά και στρογγυλά. Τότε θα πρέπει να παίξεις με την σκιά των ματιών σου και να την απλώσεις πιο ψηλά από το συνηθισμένο, ώστε να πλησιάσει (αλλά όχι να ακουμπήσει) το κόκκαλο του φρυδιού σου, δημιουργώντας μία σκίαση στο τελείωμα. 

Μάτια με καθοδική κλίση

Το μακιγιάζ πρέπει να έρθει και να ανορθώσει ελαφρώς το βλέμμα σου. Αυτό μπορείς να το καταφέρεις είτε με μία σκιά ματιών είτε με ένα eyeliner, με τα οποία θα αναστρέψεις προς τα πάνω τις εξωτερικές γωνίες των ματιών σου. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, φρόντισε το χρώμα στις εξωτερικές γωνίες να είναι πιο σκούρο. Αν δυσκολεύεσαι με τον σχηματισμό, μερικές μπατονέτες θα είναι αρκετές, για να σε βοηθήσουν. 

Κουκουλωτά μάτια

Αυτό, που θες, είναι ένα μακιγιάζ που θα κάνει τα μάτια σου πιο ανοιχτά, αλλά και που θα συνεχίζει να φαίνεται όταν τα ανοίγεις. Η τεχνική cut-crease είναι η καλύτερη επιλογή, μιας και θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση περισσότερων επιπέδων. Ουσιαστικά στοχεύεις σε ένα πιο σκούρο περίγραμμα και σε ένα πιο φωτεινό εσωτερικό. Με άλλα λόγια, στη βάση του βλεφάρου κάνεις γραμμή με σκουρόχρωμο eyeliner και από πάνω παίζεις με σκιές, με την πιο φωτεινή και ανοιχτόχρωμη να μπαίνει στο κέντρο και την πιο σκουρόχρωμη ως γραμμή-σκίαση από πάνω. 

Monolid μάτια

Το καλύτερο, που μπορείς να κάνεις, είναι να εκμεταλλευτείς όλες τις δημιουργικές ευκαιρίες, που σού δίνει το σχήμα των ματιών σου. Ουσιαστικά έχεις μία πιο φλατ επιφάνεια, για να δημιουργήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να πάρεις το eyeliner και να κάνεις πραγματικά όποιο σχήμα εσύ θες. Για τις μέρες, που θες κάτι πιο δραματικό, η ξεκάθαρα καλύτερη επιλογή για εσένα είναι να βάλεις ένα ζευγάρι μακριές και εντυπωσιακές ψεύτικες βλεφαρίδες. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!