Ίσως όσοι ζούμε σε άλλες χώρες να μην το καταλαβαίνουμε. Για τους πολίτες , όμως, της Μεγάλης Βρετανίας όποια τιμή έρχεται από τη Βασίλισσα είναι σοβαρή υπόθεση. Όταν είναι και ο πρώτος από μία συγκεκριμένη ειδικότητα, που λαμβάνει αυτή την τιμή, το πράγμα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. 

Στην τελευταία αυτή κατηγορία ανήκει και η Pat McGrath. Η βρετανίδα make-up artist έχει βαρύ βιογραφικό. Ξεκίνησε την καριέρα της στις αρχές το 90s στο περιοδικό i-D και το 1999 συνεργάστηκε για μία νέα σειρά καλυντικών με τον Giorgio Armani. Έχει κερδίσει το βραβείο Pantene Pro-V Make-Up Artist της Χρονιάς επί δύο συνεχόμενα έτη, ενώ το 2017 έγινε αρχισυντάκτρια Ομορφιάς της Βρετανικής Vogue. Το 2014, η Βασίλισσα Ελισάβετ την έχρησε μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για τη συνεισφορά της στον χώρο της μόδας και της ομορφιάς. Στο μεταξύ, δημιούργησε και το δικό της brand. 

Η νέα τιμή από τη Βασίλισσα

Σήμερα, η Βασίλισσα της έδωσε ακόμα μία μεγαλύτερη τιμή. Την έχρησε Dame της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Το γεγονός ότι παίρνει τον τίτλο είναι από μόνο του σημαντικό. Είναι ακόμα, όμως, πιο σημαντικό το γεγονός ότι είναι η πρώτη make-up artist, που τον λαμβάνει.  

Η McGrath έγαψε γι’ αυτό στο Instagram της: “Με τίμα απεριόριστα ότι χρίστηκα Dame στην Λίστα Τιμών της Νέας Χρονιάς 2021 της Βασίλισσας ως Ιππότης της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για Υπηρεσίες στη Βιομηχανία της Μόδας και της Ομορφιάς και στη Διαφορετικότητα. 

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους καταπληκτικούς ανθρώπους της ζωής μου – τη μητέρα μου Jean McGrath, την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τους συναδέλφους μου και εσάς, beauty lovers μου, που συνεισφέρατε σε αυτό το βραβείο. Δεν φανταζόμουν ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα ότι μια μέρα η Υψηλότητά Της Βασίλισσα Ελισάβετ η Δεύτερη, θα με αναγνώριζε ανάμεσα στους καταπληκτικούς αποδέκτες αυτής της τιμής στο παρελθόν και το παρόν. Όταν πρωτοκυκλοφόρησα το brand μου, PAT McGRATH LABS, είχε σχεδιαστεί για να προωθεί την αυτοέκφραση και τη μοναδικότητα. Αφιερώνω αυτή την τιμή σε όλους τους make-up artists του κόσμου. Λατρεύω τον καθένα σας ξεχωριστά. Μην παρατάτε ποτέ τα όνειρά σας – με σκληρή δουλειά, δημιουργικότητα και επιμονή, όλα είναι δυνατά”.  

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!