Τι κι αν είμαστε σε lockdown; Εμείς δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε να αναζητούμε όλες τις νέες τάσεις που έρχονται είτε στα ρούχα, είτε στα μαλλιά, είτε στο μακιγιάζ. Και ξέρεις γιατί; Διότι σύντομα θα έρθει ξανά η μέρα που θα βγούμε έξω. Άσε που τίποτα δεν μάς εμποδίζει από το να ετοιμαστούμε μόνοι μας στο σπίτι, απλά για τον εαυτό μας -ίσως και για καμιά selfie-. Δεν πρέπει, λοιπόν, να είμαστε ενημερωμένοι; Εγώ τουλάχιστον θέλω να ξέρω τι σκιές και κραγιόν να προμηθευτώ.  

Vamp χείλη 

Δεν είναι τυχαίο που επιστρέφουν σχεδόν κάθε χειμώνα τα τελευταία χρόνια. Είναι σέξι και τρομερά δυναμικά. Βρες την ιδανική σκούρα απόχρωση με μία δόση κόκκινου ή μωβ, φτιάξε περίγραμμα με ασορτί μολύβι και προσπάθησε να κρατήσεις το υπόλοιπο μακιγιάζ σε ήπιους τόνους. 

Φυσική λάμψη 

Και όταν λέμε “φυσική”, εννοούμε μακιγιάζ που θα την κάνει να μοιάζει φυσική. Δεν θες πολλά. Ένα υγρό highlighter και ένα ενυδατικό άχρωμο lip gloss αρκούν για να γίνει η δουλειά. Όλα τ’ άλλα κράτησε τα σε φυσικές απαλές αποχρώσεις. 

Cat eye 

Το cat eye είναι από τα πιο σέξι μακιγιάζ και αυτόν τον χειμώνα επιστρέφει δυναμικά. Μπορείς να ακολουθήσεις το κλασικό και πάντα δοκιμασμένο μαύρο ή να τολμήσεις άλλες αποχρώσεις. Το μόνο tip που θα σου δώσουμε είναι να ξεκινήσεις την γραμμή από την εξωτερική γωνία του ματιού σου και να την τραβήξεις ευθεία προς τα έξω στοχεύοντας στο ύψος της κορυφής του αφτιού σου. Όσο πιο πολύ πιέσεις το μολύβι ή το πινέλο σου, τόσο πιο παχιά γραμμή θα έχεις. 

Μπλε μάτια 

Μπορεί το μπλε τον χειμώνα να μεταφράζεται ως μελαγχολία, αλλά αυτό το μακιγιάζ μόνο τη διάθεση δεν θα σου χαλάσει. Γέμισε με μία ανοιχτή μπλε σκιά τα μάτια σου, βάλε πολύ μαύρη μάσκαρα και θα πετύχεις ένα τέλειο ρετρό look.  

Πυκνά και “χνουδωτά” φρύδια 

Το πρώτο βήμα για να πετύχεις αυτό το look είναι να μην πειράξεις τα φρύδια σου. Άσ’ τα να γίνουν όσα πιο πυκνά γίνεται. Το επόμενο βήμα είναι να τους δώσεις μία χνουδωτή αίσθηση. Να πάρεις, δηλαδή, ένα βουρτσάκι και να τα χτενίσεις ίσια προς τα πάνω. Έτσι, το πρόσωπό σου θα αποκτήσει και μία ανορθωμένη όψη με γωνίες. Ενίσχυσε την εικόνα με ένα προϊόν που θα χρωματίσει και θα μεγεθύνει τα φρύδια σου, χωρίς όμως να τα κάνει να φαίνονται κολλημένα ή έντονα βαμμένα.  

Graphic eyeliner 

Το καλύτερο με αυτή την τάση είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες. Μπορείς να παίξεις με ό,τι σχέδια και χρώματα εσύ θέλεις, να ακολουθήσεις την γραμμή των ματιών σου ή να αυτοσχεδιάσεις. Και τι θα χρειαστείς; Ένα πινέλο και ένα αδιάβροχο eyeliner σε βαζάκι.  

Τα πάντα ασορτί 

Οι “κανόνες” λένε να συνδυάσεις χρώματα μεταξύ τους για ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Αυτή η τάση λέει βάλε απλά παντού το ίδιο χρώμα. Στα χείλη, στα ματιά, στα φρύδια ή όπου αλλού εσύ σκεφτείς. Μπορείς να ποντάρεις σε ήπιους ή nude τόνους για ένα πιο safe αποτέλεσμα ή να επιλέξεις ένα έντονο χρώμα αν αισθάνεσαι πιο τολμηρός. 

Παγωμένο βλέμμα 

Ο χειμώνας είναι συνυφασμένος στο μυαλό μας με το χιόνι. Γιατί, λοιπόν, να μην το βάλουμε στην εμφάνισή μας; Πάρε λευκό eyeliner ή σκιά και γέμισε με αυτό τα μάτια σου. Μπορείς να προσθέσεις και αρκετή μαύρη μάσκαρα, ώστε το λευκό να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο. Όσο για το υπόλοιπο πρόσωπο, κράτησέ το σε ήπιους τόνους. 

Δάκρυα από γκλίτερ 

Ή, αλλιώς “Zendaya αλά Euphoria”. Πάρε γκλίτερ και γέμισε με αυτό τα ζυγωματικά και τα μαγουλά σου, έτσι ώστε να μοιάζει σαν δάκρυα. Μπορείς να προσθέσεις και στα μάτια, αν θες ένα πιο υπερβολικό αποτέλεσμα. Στην τελική, Χριστούγεννα έρχονται. Αν δεν βάλουμε τώρα φουλ λάμψη, τότε πότε;