Νομίζω ότι “χορευτής μπαλέτου” είναι μία από τις πιο συνηθισμένες απαντήσεις στην ερώτηση “Τι ήθελες να γίνεις όταν ήσουν μικρός;”. Και γι’ αυτό κυνηγάμε το όνειρό μας και μεγαλώνοντας. Κάνοντας γυμναστική μπαλέτου, φορώντας κορμάκια και τούλινες φούστες και κάνοντας κότσους μπαλέτου. Κι αν το τελευταίο σου φαίνεται πιο περίπλοκο, πλέον έχουμε tutorial που μάς δείχνει βήμα βήμα τι πρέπει να κάνουμε.  

Η χορεύτρια μπαλέτου Scout Forsythe του American Ballet Theatre έφτιαξε ένα video με τους τέσσερις αγαπημένους της κότσους. Τους χωρίζει, μάλιστα, σε δύο κατηγορίες. Σε αυτήν του μαθήματος και της πρόβας και σε αυτήν των παραστάσεων. Οι πρώτοι είναι πιο απλοί και τους διακρίνει σε κότσο πρόβας και σε πλεκτό κότσο. Οι δεύτεροι είναι πιο επαγγελματικοί και διακρίνονται στον κλασικό ψηλό κότσο και στον ρομαντικό χαμηλό κότσο.  

Για να δοκιμάσεις και τους τέσσερις θα χρειαστείς έντεκα αντικείμενα. Μία απλή βούρτσα, μία βούρτσα με τρίχες, μία τσατσάρα, λακ χωρίς προωθητικό αέριο, σπρέι με αλατόνερο, τσιμπιδάκια, φουρκέτες, δίχτυ μαλλιών, κλασικά λαστιχάκια μαλλιών και μικρότερα και πιο λεπτά και ένα καθρεφτάκι. Κι αν έχεις κάπου πρόχειρη καμία τιάρα, μη φοβηθείς να την χρησιμοποιήσεις.