Το καλοκαίρι όλα είναι υπέροχα και ανέμελα. Ωστόσο, υπάρχει ένα στοιχείο που μάς χαλάει το “όνειρο”. Ο καύσωνας, που σε κάνει να νιώθεις ότι τα πάντα πάνω σου λιώνουν. Από το δέρμα σου μέχρι το μακιγιάζ. Με μία μικρή λεπτομέρεια, ότι το μακιγιάζ πράγματι λιώνει. 

Όλοι όσοι μακιγιαριζόμαστε το έχουμε ζήσει. Έχουμε φτιάξει την τέλεια για εμάς εικόνα μακιγιάζ, όλα είναι απόλυτα άρτια και στις υφές που θέλουμε, και βγαίνουμε από το σπίτι. Μόνο και μόνο, ώστε την επόμενη φορά που θα κοιταχτούμε σε καθρέφτη ή θα βγάλουμε selfie, να συνειδητοποιήσουμε ότι το πρόσωπό μας δείχνει φουλ λιπαρό και όλα έχουν αρχίσει να λιώνουν δίνοντας μας μία πασαλημένη εικόνα. 

Pin on make me over

Εννοείται ότι μία λύση είναι να βγάλεις το foundation από τη ζωή σου τουλάχιστον μέχρι να έρθει το φθινόπωρο. Σε περίπτωση, όμως, που δεν είσαι συναισθηματικά έτοιμος, σου έχουμε μερικά tips, για να συνεχίσεις να το φοράς και τελικά να κερδίσει τη μάχη με τον καύσωνα. 

Πιο ελαφρύ προϊόν

Όσο πιο βαρύ είναι το foundation που χρησιμοποιείς, τόσο περισσότερο θα ιδρώσει το πρόσωπό σου και τόσο πιο έντονη θα είναι η αίσθηση πασαλήματος, που θα δημιουργήσει. Γι’ αυτό, το καλοκαίρι προτίμησε ένα με πιο ελαφριά σύσταση. Συγκεκριμένα, θες το foundation σου να θυμίζει σχεδόν την υφή του νερού και να αποφύγεις οτιδήποτε παχύρευστο. 

19 Foundation Hacks That Will Change Your Life | Blog | HUDA BEAUTY

Αραίωσε το foundation σου

Αν δεν έχεις ήδη ένα foundation με ελαφριά σύσταση, δεν χρειάζεται να αγοράσεις. Μπορείς πολύ απλά να κάνεις πιο ελαφρύ αυτό που έχεις στο νεσεσέρ σου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να το αναμείξεις με την ενυδατική σου, μέχρι να αποκτήσει την ελαφριά σύσταση που θέλεις. Θα σου χαρίσει και μία εικόνα φυσικής καλοκαιρινής λάμψης. 

Χρησιμοποίησε ένα primer

Το primer λειτουργεί ως μία βάση, που θα εμποδίσει ή έστω θα καθυστερήσει το λιώσιμο του foundation σου. Συγκεκριμένα, θα προστατεύσει τους πόρους σου, θα κάνει πιο ματ την επιδερμίδα σου και θα μειώσει τη φυσική παραγωγή ελαίων της. Στο προτείνουμε ακόμα περισσότερο αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα. 

GIF TUTORIAL: MY 5-STEP PROCESS FOR A PERFECT MAKE-UP BASE. - CHRONICLES OF HER

Χρησιμοποίησε ένα σφουγγαράκι blending

Ίσως χρησιμοποιείς κάποιο βουρτσάκι ή ίσως ακόμα και τα χέρια σου, για να εφαρμόσεις το foundation σου. Ένα σφουγγαράκι blending, όμως, είναι αρκετά καλύτερη επιλογή αυτή την περίοδο. Ο λόγος είναι ότι θα πιάνει το περιττό προϊόν και θα δημιουργεί ένα πιο ενιαίο αποτέλεσμα, μη αφήνοντας πιο έντονες στρώσεις σε διαφορετικά σημεία. Με άλλα λόγια, θα περιορίσει την εικόνα του πασαλήματος. 

Περιόρισε την πούδρα

Πολλοί χρησιμοποιούν περισσότερη πούδρα το καλοκαίρι, ώστε να μειώσουν την εικόνα της λιπαρότητας και να έχουν ένα πιο ματ αποτέλεσμα. Ωστόσο, η πούδρα θα καταλήξει να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Με το που θα ιδρώσεις, θα διαπιστώσεις ότι αρχίζει να μοιάζει περισσότερο με σπασμένη κιμωλία και ότι δημιουργεί γραμμές και διχρωμίες στο πρόσωπό σου. Θα σου λέγαμε να την αποφύγεις τελείως. Αν τη θεωρείς, όμως, απαραίτητη, περιορίσου σε μία λεπτή στρώση στην περιοχή του πηγουνιού, της μύτης και του μετώπου. 

Best Aids Healthcare Foundation GIFs | Gfycat

Γέμισε την τσάντα σου με blotting papers

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, ο καλοκαιρινός συνδυασμός της με τον ιδρώτα και το foundation της μάλλον είναι καταστροφικός. Ειδικά στις περιοχές του πηγουνιού, της μύτης και τους μετώπου. Η πιο απλή λύση είναι να πας σε ένα κατάστημα καλλυντικών, να αγοράσεις blotting papers και να τα έχεις πάντα στην τσάντα σου. Τα μαντηλάκια αυτά είναι ειδικά για την απορρόφηση της λιπαρότητας από την επιδερμίδα και δεν θα πειράξουν το μακιγιάζ σου.

Χρησιμοποίησε ένα setting spray

Μόλις ολοκληρώσεις το μακιγιάζ σου, πέρασέ το με ένα setting spray. Γιατί; Θα ενώσει όλα τα προϊόντα μαζί, θα αποτρέψει να δημιουργηθούν στο πρόσωπό σου μουτζούρες και λεκέδες και θα επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής του μακιγιάζ.

Setting Spray Bilintina GIF - SettingSpray Bilintina BilintinaMakeup - Discover & Share GIFs

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!