Το ελληνικό καλοκαίρι έχει να μάς προσφέρει πολλά πράγματα. Ήλιο, θάλασσες, ζέστη, νησιά. Α ναι, και υγρασία. Αρκετή υγρασία. Αυτή, ειδικά συνδυαστικά με τους καύσωνες, μπορεί να καταντήσει αφόρητη, αλλά και καταστροφική. Για ποιο πράγμα καταστροφική; Για τα μαλλιά σου, ιδιαίτερα αν αυτά είναι κατσαρά, πυκνά ή άφρο. Μάλιστα, η εικόνα τους μπορεί να γίνει τόσο κακή, ώστε να μη θες να βγεις από το σπίτι και να σε δει άνθρωπος. 

Ωστόσο, το να κρύβεσαι προφανώς δεν είναι λύση. Ούτε να φοράς καπέλα που κρύβουν όλα τα μαλλιά σου, ούτε να τα κουρέψεις όλα με την ψιλή, για να ησυχάσεις. Μπορείς απλά να ακολουθήσεις κάποια απλά βήματα, ώστε να χτίσεις ένα τείχος προστασίας από την υγρασία γύρω από τα μαλλιά σου. 

Ενυδάτωσε τα μαλλιά σου

© Satoru Takamatsu / Pexels

 

Αν τα μαλλιά σου είναι λιπαρά ή φριζάρουν εύκολα, μάλλον μάς μισείς αυτή την στιγμή. Ωστόσο, η ενυδάτωσή τους είναι απαραίτητη σε περιόδους μεγάλης υγρασίας. Ο λόγος είναι ότι η τελευταία ουσιαστικά αφαιρεί μία τεράστια ποσότητα της φυσικής υγρασίας των μαλλιών σου. Γι’ αυτό, εξάλλου, καταλήγεις με μαλλιά που ξαφνικά διογκώνονται ή κολλάνε. Η λύση είναι απλή. Επίλεξε σαμπουάν και conditioner με ενυδατικές ιδιότητες. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα αυτή την περίοδο άρχισε να χρησιμοποιείς καθημερινά και ένα leave-in conditioner. 

Χρησιμοποίησε πετσέτα μικροϊνών

Αν το βασικό σου πρόβλημα είναι το φριζάρισμα, τότε είναι μία αλλαγή που πρέπει να κάνεις. Οι κανονικές πετσέτες παίρνουν μέρος της υγρασίας των μαλλιών σου και τα κάνουν αρκετά πιο επιρρεπή σε σπασίματα και φθορά. Αντιθέτως, οι πετσέτες μικροϊνών θα αφήσουν τα μαλλιά σου πιο απαλά, με περισσότερο όγκο και κίνηση και με λιγότερη ψαλίδα. Επιπλέον κίνητρο: στεγνώνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά. 

Κάνε την περισσότερη δουλειά με βρεγμένα μαλλιά

© Lux Graves / Unsplash

Προσπάθησε να επιλέξεις προϊόντα, που εφαρμόζονται σε βρεγμένα μαλλιά. Με αυτόν τον τρόπο θα δεις τα αποτελέσματα να είναι πιο έντονα και γρήγορα. Παράλληλα, θα δεις ότι είναι πιο εύκολα στην εφαρμογή και δεν θα έχεις το άγχος ότι θα σου χαλάσουν το χτένισμα. 

Άσε το πιστολάκι

Αν έχεις λεπτά ή μεσαία μαλλιά. Το φριζάρισμα προκύπτει την στιγμή που η υγρασία του περιβάλλοντος βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα από αυτή των μαλλιών σου. Όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου με πιστολάκι είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα απομακρύνεις μεγάλο μέρος της φυσικής τους υγρασίας. Και τα μαλλιά σου ήδη δεν έχουν ιδιαίτερα πολλή. Άσε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά, χρησιμοποιώντας επιπλέον μία ενυδατική air-dry κρέμα και με τη βοήθεια μίας πετσέτας μικροϊνών. 

Χρησιμοποίησε επαγγελματικό πιστολάκι

© Greta Hoffman / Pexels

Αυτό σε αφορά αν έχεις εξαιρετικά σγουρά ή άφρο μαλλιά. Κυρίως γιατί γνωρίζουμε ότι τα μαλλιά σου δεν θα στεγνώσουν ποτέ αν τα αφήσεις μόνα τους. Ωστόσο, δεν θες να διακινδυνέψεις την υγεία και την εικόνα τους. Αναζήτησε, λοιπόν, ένα επαγγελματικό πιστολάκι. Συγκεκριμένα, αναζήτησε κάποιο που να εγγυάται ότι λειτουργεί κατά του φριζαρίσματος και της ξηρότητας. 

Καθάρισε το κρανίο σου

Το κρανίο είναι η βάση των μαλλιών σου. Οπότε προφανώς επηρεάζεται εξίσου από την υγρασία και προφανώς επηρεάζει με τη σειρά του τα μαλλιά σου. Εξάλλου, έρχεται αντιμέτωπο όχι μόνο με την υγρασία, αλλά και με τη ζέστη και όλα τα προϊόντα που πιθανώς εφαρμόζεις για να προστατευτείς από την υγρασία και τη ζέστη. Κάπως έτσι, το κρανίο σου καταλήγει με συσσωρευμένα υπολείμματα προϊόντων, ερεθισμούς και κοκκινίλες. Όλα αυτά, φυσικά, δεν βοηθάνε τα μαλλιά σου. 

Φρόντισε, λοιπόν, να καθαρίζεις το κρανίο σου μία φορά την εβδομάδα. Χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό προϊόν, όπως ένα detox σαμπουάν, και έπειτα πέρασέ το με ένα ενυδατικό προϊόν για κρανία.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!