Τα κομμωτήρια άνοιξαν ξανά και τα έχουμε στερηθεί αρκετά ώστε να θέλουμε να τα αξιοποιήσουμε στο 100%. Τι σημαίνει αυτό; Ότι στην επόμενη επίσκεψή μας θα εγκαταλείψουμε τις εντελώς safe συνήθειές μας και θα επιτρέψουμε στο ψαλίδι να κόψει λίγο περισσότερο. Γι’ αυτό εξάλλου περιμένουμε το κοντό καρέ να είναι η απόλυτη τάση των ημερών. Όχι όποιο κι όποιο, όμως, αλλά ένα πολύ συγκεκριμένο. Αυτό της πριγκίπισσας Diana. 

Δεν ξέρουμε αν φταίει η ανάγκη μας να επιστρέψουμε στα πιο ήρεμα 90s ή η εμφάνισή της στο The Crown, αλλά τα μαλλιά της Diana φαίνεται ότι θα παίξουν πολύ. Βέβαια, δεν μιλάμε για την ίδια ακριβώς εκδοχή τους, αλλά για μία κάποιος πιο σύγχρονη.  

Για τι ακριβώς κούρεμα μιλάμε;  

Το καρέ της Diana είχε την εξής ιδιαιτερότητα. Μπροστά ήταν πιο κοντό, συνήθως κάπου κοντά στα ζυγωματικά, και πίσω πιο μακρύ. Αυτό το χαρακτηριστικό, μάλιστα, το κάνει και ιδιαίτερα βολικό, μιας και όταν αρχίσει να μακραίνει, δεν χρειάζεται να τρέξεις στο κομμωτήριο, αφού θα πέφτει ομοιόμορφα.  

Το κόψιμο αυτό, όμως, δεν αρκεί για να πετύχεις τα μαλλιά της Diana. Είναι απαραίτητο να ζητήσεις από τον κομμωτή σου να δημιουργήσει πολλά επίπεδα στα μαλλιά σου, έτσι ώστε να δημιουργηθεί όγκος. Επιπλέον, είναι must να κάνεις πλαϊνή χωρίστρα, όσο πιο πέρα γίνεται.  

Kristen Stewart ως Diana

© Neon Production

Τι περιποίηση χρειάζεται; 

Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά. Σε γενικές γραμμές, πρέπει να έχεις στάνταρ στο σπίτι σου ένα σεσουάρ και ένα texture σπρέι. Το δεύτερο θα δώσει την πολυεπίπεδη και με όγκο εικόνα, που είχαν τα μαλλιά της Diana. Όσο για το σεσουάρ, χρησιμοποίησέ το βάζοντας τα μαλλιά σου πίσω από τα αυτιά και τοποθετώντας το στη μάξιμουμ θερμοκρασία. Διώξε περίπου το 85% της υγρασίας και μετά άφησέ τα να στεγνώσουν μόνα τους φυσικά.  

Η σύγχρονη πινελιά 

Η σύγχρονη εκδοχή του συγκεκριμένου καρέ απαιτεί όλα τα παραπάνω στοιχεία, αλλά έχει μία μικρή διαφορά στο στιλιζάρισμα. Ουσιαστικά θες να πετύχεις μία πιο messy εμφάνιση. Αυτό μπορείς να το πετύχεις με δύο τρόπους. Ο ένας είναι αντί να στεγνώσεις τα μαλλιά σου, να τους περάσεις μία μους ή ένα texture σπρέι και να τα αφήσεις να στεγνώσουν εντελώς φυσικά. Ο άλλος να πάρεις ένα σίδερο μαλλιών και να δημιουργήσεις με αυτό μερικούς σκόρπιους και ελαφριούς κυματισμούς.