Το μακιγιάζ των ματιών είναι συχνά δοκιμασία για όλους μας. Αν φοράς γυαλιά, η δυσκολία αυτής της δοκιμασίας πολλαπλασιάζεται. Ο λόγος είναι ότι μπορεί να έχεις κάνει κατά τ’ άλλα το τέλειο μακιγιάζ ματιών και, με το που βάζεις τα γυαλιά σου, αυτό σχεδόν να εξαφανίζεται. Η λύση, προφανώς, δεν είναι ούτε να βάλεις φακούς επαφής, αν δεν σε βολεύουν ή σου δημιουργούν αλλεργίες, ούτε να κυκλοφορείς στις εξόδους σου χωρίς γυαλιά και να σκουντουφλάς παντού. Απλά προσάρμοσε κάποιες λεπτομέρειες, έτσι ώστε τα γυαλιά σου να μην καπελώνουν το μακιγιάζ σου.

Διάλεξε τον σωστό σκελετό

Καταλαβαίνουμε ότι ίσως διαλέγεις έναν σκελετό, που δεν είναι τόσο του στιλ σου, για οικονομικούς λόγους. Ωστόσο, αυτό μπορεί να ρίξει όλη σου την εμφάνιση. Υποθέτουμε ότι γενικά έχεις μία κάποια συγκεκριμένη αισθητική. Αυτή λογικά αντικατοπτρίζεται και στο μακιγιάζ σου. Είναι καλό, λοιπόν, ο σκελετός των γυαλιών σου να τη σιγοντάρει και όχι να της πηγαίνει κόντρα. Με άλλα λόγια, αν για παράδειγμα συνήθως κάνεις πιο ρετρό μακιγιάζ, επίλεξε και έναν εξίσου ρετρό σκελετό γυαλιών.

Όρισε το σχήμα των ματιών σου

Τα γυαλιά τείνουν να σκοτεινιάζουν και να εξαφανίζουν σχεδόν το σχήμα των ματιών μας. Ο τρόπος να το αλλάξεις αυτό; Περιορίσου σε δύο μόνο προϊόντα, για να τονίσεις το σχήμα τους. Αρχικά, πάρε ένα eyeliner. Κάνε την γραμμή εξωτερικά της γραμμής του βλεφάρου και όχι εσωτερικά, μιας και αυτό θα μικρύνει το μάτι σου και θα το κάνει να χαθεί ακόμα περισσότερο. Έπειτα, απλά βάλε μία στρώση μάσκαρας.

Χρησιμοποίησε ψαλίδι βλεφαρίδων

Ένα εξαιρετικά συχνό πρόβλημα είναι ότι βάζεις μάσκαρα και μετά οι βλεφαρίδες σου ακουμπάνε τους φακούς των γυαλιών σου και τους μουτζουρώνουν. Η λύση είναι απλή. Χρησιμοποίησε ένα ψαλίδι βλεφαρίδων. Έτσι, και θα κρατήσεις τις βλεφαρίδες μακριά από τους φακούς σου και τα μάτια σου θα δείξουν πιο ανοιχτά.

Διάλεξε φωτεινά χρώματα

Ναι, η πιο safe λύση, όπως είπαμε, είναι να βάλεις μόνο το eyeliner και τη μάσκαρά σου. Ωστόσο, εννοείται ότι κάποιες μέρες θα θες να κάνεις κάτι πιο fun και τολμηρό. Δεν υπάρχει κανένα θέμα αρκεί να μείνεις σε φωτεινές αποχρώσεις, μιας και οτιδήποτε πιο σκούρο συνδυαστικά με τα γυαλιά θα σκοτεινιάσει υπερβολικά τα μάτια σου. Προτίμησε φυσικές αποχρώσεις, παστέλ, ροζ και προϊόντα με λάμψη.