Άλλο ένα hair trend που έρχεται να προστεθεί στα μεγαλύτερα του 2022 είναι το fluffy hair. H νέα αυτή τάση, σύμφωνα με τους κομμωτές έχει για βασικό συστατικό τον όγκο, και αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, στα ελληνικά θα μεταφραζόταν ως “αφράτος” όγκος (fluffy). Άλλο ένα στοιχείο που επικρατεί στο συγκεκριμένο μαλλί αυτή την περίοδο είναι το ξανθό χρώμα, που όπως φαίνεται ετοιμάζεται για ένα μεγάλο comeback με τη νέα χρονιά, έπειτα από τα τις πιο σκούρες αποχρώσεις του 2021.

Το νέο αυτό trend είναι επίσης ένα από αυτά που αναβιώνουν τα ένδοξα ’90ς, αφού τα δεν είναι λίγα τα pop culture icons της δεκατίας εκείνης που το απογείωσαν, βλέπε Rachel Green (Friends) και Cher Horowitz (Clueless).

Ποιο είναι το σημερινό είδωλο που επανέφερε στο προσκήνιο το χτένισμα αυτό; Μαζί με τα υπόλοιπα κύματα που προκάλεσε με τη φετινή επιστροφή, της Adele ήταν επίσης υπεύθυνη για αυτή τη νέα τάση. Συγκεκριμένα, το μαλλί με το οποίο την βλέπουμε από το καλοκαίρι και μετά, αυτό το ανοιχτό ψυχρό ξανθό, κουρεμένο με φυλλάρισμα και ισιωμένο με το κλασσικό κομμωτηριακό πιστολάκι (blow-dry) με έξτρα “αφράτο” όγκο, είναι η ακριβής περιγραφή του Fluffy Hair, ένα όνομα που έδωσε στην τάση (ποιος άλλος) η GenZ.

 

Όπως όλα λοιπόν δείχνουν, αυτό το uber-θηλυκό hairdo θα είναι παντού μέσα στην επόμενη χρονιά, οπότε αν θες να το υιοθετήσεις και εσύ, εδώ σου έχουμε όλα τα τιπς για να το ζητήσεις από τον/την κομμωτή/τρια σου.

 

Πρώτον, σε ότι αφορά το κούρεμα, για να πετύχεις το συγκεκριμένο εφέ, φρόντισε να ζητήσεις το μήκος να είναι από μεσαίο, (λίγο πάνω από το στήθος) μέχρι και μακρύ καρέ (στο ύψος των ώμων), οτιδήποτε πιο μακρύ ή πιο κοντό, δε θα λειτουργήσει. Στην συνέχεια θα χρειαστείς επίσης ένα φυλλάρισμα, ενώ μια μακριά φράντζα σίγουρα θα βοηθούσε για παραπάνω όγκο, δεν είναι όμως και απαραίτητη.

Σε ό,τι αφορά τώρα το χρώμα, η κατάσταση είναι λίγο πιο περίπλοκη, αλλά εμείς είμαστε εδώ να στην εξηγήσουμε. Ξεκινάμε με το όνομα της απόχρωσης που θα ζητήσεις, που είναι το ‘Nectar Blonde’. Σύμφωνα με τον hair expert Tom Smith, για να πετύχεις το καλύτερο αποτέλεσμα φρόντισε να ζητήσεις το συγκεκριμένο απόχρωση ως βάση, και να συμπληρώσεις το χρώμα με πιο ανοιχτές ψυχρές ανταύγειες γύρω από το πρόσωπο. Στην συνέχεια, ολοκληρώστε ισιώνοντας με το πιστολάκι για έξτρα όγκο, προσθέτοντας καμπύλες στις άκρες, και είσαι έτοιμη!

 

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!