Οι μαύροι κύκλοι είναι ένα από τα θέματα, που ταλαιπωρούν πολλούς από εμάς και, μιας και συχνά είναι οργανικό αποτέλεσμα, δεν έχουν πολλές λύσεις. Για όσους τούς έχουν αποδεχτεί στη ζωή τους και δεν ενδιαφέρονται να τους κρύψουν, τα πράγματα είναι αρκετά απλά. Ωστόσο, αρκετοί από εμάς αναζητούμε τρόπους να τους καλύψουμε, με το μακιγιάζ να είναι από τα βασικά μας όπλα. Ακόμα πιο συγκεκριμένα, με το concealer. 

Το πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές το concealer μοιάζει να μην κάνει με τίποτα δουλειά. Είτε δεν είναι αρκετά καλυπτικό, είτε μοιάζει πολύ ξέμπαρκο σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπό μας, είτε κάτι νιώθουμε ότι πάει λάθος κι ας μην ξέρουμε ακριβώς τι είναι. Η λύση δεν είναι να περάσεις τα μάτια σου με τρεις στρώσεις το κάθε ένα. Αρκεί να βρεις τη σωστή τεχνική εφαρμογής του. Και το TikTok ισχυρίζεται πως το έχει καταφέρει.

Μεταξύ των χρηστών της πλατφόρμας, ένα beauty hack γίνεται όλο και πιο viral. Αυτό είναι το eyeglass concealer, που ακριβώς όπως προδίδει το όνομά του, μάς καλεί να πάρουμε το concealer μας και να σχηματίσουμε με αυτό γυαλιά γύρω από τα μάτια μας. Δηλαδή, έναν κύκλο γύρω από κάθε μάτι, από μία γραμμούλα στα πλάγια και μία γραμμή στη γέφυρα της μύτης μας. Όλο αυτό, φυσικά, μετά το ενώνουμε με το υπόλοιπο μακιγιάζ, είτε με ένα νωπό σφουγγαράκι είτε με ένα πινέλο.

@thesnkmagic

What do you think of this hack? #concealertrick #eyeglassconcealer #makeuphack #beauty #fyp #trend

♬ original sound – tarte cosmetics

Ναι, η όλη ιδέα ακούγεται καρτουνίστικη, αλλά όλοι υπόσχονται ότι έχει αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, ότι θα καλύψει τους μαύρους κύκλους σε όλη την εσωτερική και πλάγια έκτασή τους και όχι μόνο κάτω από τα μάτια, ότι θα δημιουργήσει την ιδανική βάση για την σκιά σου, ότι θα φωτίσει και θα “σηκώσει” το βλέμμα και ότι θα επιτρέψει στο χρώμα να ενσωματωθεί αρμονικά στην υπόλοιπη επιδερμίδα μας. Στην τελική, χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις;

@rancobeauty

It definitely worked! @tarte cosmetics #eyeglassconcealer #viralmakeuphack #concealerhack #matureskinmakeup

♬ original sound – tarte cosmetics

@glamwithpeace

Concealer tip: leave concealer for up to a minute bed blending 🥰 don’t forget to copy link❤️❤️. #eyeglassconcealer #concealertips #makeup

♬ original sound – tarte cosmetics