Όλοι ξέρουμε ότι τα τελευταία χρόνια τα “φουσκωμένα” σαρκώδη χείλη θεωρούνται το must sexy χαρακτηριστικό. Και έχουν βγει πολλοί τρόποι να το αποκτήσεις. Προφανώς, ο ένας είναι να έχεις γεννηθεί φυσικά με τέτοια χείλη. Ωστόσο, σε αυτή την κατηγορία δεν ανήκουν πολλοί. Αρκετοί καταφεύγουν σε χειρουργικές ή ενέσιμες λύσεις. Άλλοι, που δεν θέλουν κάτι τόσο μόνιμο ή δεν τα πάνε καλά με τους γιατρούς, αναζητούν hacks και προϊόντα που θα τους χαρίσουν σαρκώδη χείλη. Είτε για μερικές ώρες, είτε μέχρι να προλάβουν να βγάλουν 20 selfies. 

Το νέο DIY hack του TikTok

Στο TikTok ένα νέο DIY hack ξεκίνησε και σταδιακά μετατράπηκε σε τάση. Αυτό έχει τη βάση του στην κανέλα. Βέβαια, σαν υλικό γνωρίζαμε ήδη τις διογκωτικές ικανότητές του, αφού υπήρχε σε πολλά προϊόντα χειλιών. Η διαφορά είναι ότι τώρα φτιάχνουμε μόνοι μας τα προϊόντα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι έλαιο κανέλας και βαζελίνη, υλικά που μπορείς να αγοράσεις μαζί με λιγότερα από 5 ευρώ. Απλά παίρνεις τη βαζελίνη, ρίχνεις μερικές σταγόνες από το έλαιο κανέλας, ανακατεύεις καλά το μείγμα και το απλώνεις στα χείλη σου. 

@brittanyhm

My favourite lip plumping hack yet😳🤫👄

♬ original sound – Brittany Miller

Το αποτέλεσμα θα αρχίσει σταδιακά, αλλά σύντομα. Στα βίντεο του TikTok βλέπουμε ότι μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά μπορείς να δεις διαφορά στο μέγεθος των χειλιών σου. Μέσα σε ένα 20λεπτο, μάλιστα, θα δεις ένα τρομερά εμφανές αποτέλεσμα. Τι ακριβώς συμβαίνει; Η κανέλα ερεθίζει τα χείλη σου, αίμα κατευθύνεται προς την επιφάνειά τους και έτσι φαίνονται πιο φουσκωμένα. Να είσαι, βέβαια, προετοιμασμένος για ένα ελαφρύ κάψιμο.

@_shaiannem

I tried it… what do you think? 😳👄 @melsyhh #cinnamonoil #lipplumper #fyp #trending

♬ My Type [Bass Boosted] – Saweetie

Συγκριτικά με άλλα ανάλογα hacks, όπως το Lip Challenge της Kylie Jenner, αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. Ωστόσο, πριν το δοκιμάσεις, σου προτείνουμε να απλώσεις μέρος του μείγματος σε ένα μικρό μέρος της επιδερμίδας σου και να το αφήσεις για ένα 24ωρο, για να σιγουρευτείς ότι δεν θα σου προκαλέσει αλλεργική αντίδραση. Ανάμεσα στα επιτυχημένα βίντεο του TikTok, βλέπεις και χρήστες που κατέληξαν με βαριά αλλεργικά συμπτώματα. Οι χρήστες αυτοί δεν είχαν καμία αλλεργία στο έλαιο κανέλας, ενώ δεν εμφάνισαν αντίδραση παρά μόνο ώρες αργότερα.

@jazzadilla

This really failed for me. Be careful guys! #cinnamonlips #cinnamonlipgloss #cinnamonoil

♬ Oh No – Kreepa

@jazzadilla

Part 2 #cinnamonlips #cinnamonoillips #cinnamonlipgloss #fyp #foryoupage

♬ Oh No – Kreepa