Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι όλοι όταν ακούμε για μηλόξυδο, το μυαλό μας πηγαίνει πρώτα σε σαλάτες. Ωστόσο, όλα τα συστατικά του το κάνουν την ιδανική επιλογή για beauty χρήσεις. Είτε μιλάμε για την επιδερμίδα μας, είτε για τα μαλλιά μας. Συγκεκριμένα, μάλιστα, για τα τελευταία μία χρήση φαίνεται ότι είναι η καλύτερη επιλογή. Το μηλόξυδο να μπει στη θέση του σαμπουάν σου. 

Γιατί είναι το μηλόξυδο καλή επιλογή αντί του σαμπουάν; 

Κατ’ αρχάς, το μηλόξυδο είναι γεμάτο με βιταμίνη B, φυλλικό οξύ και βιταμίνη C. Εκτός αυτού, φαίνεται να κάνει λίγο απ’ όλα. Με άλλα λόγια, είναι ήπιο, οπότε είναι ιδανικό για ευαίσθητα μαλλιά και επιδερμίδες, καταπολεμά την πιτυρίδα, εμποδίζει το θάμπωμα και το φριζάρισμα, ενισχύει την υγεία του κρανίου και προστατεύει το χρώμα των μαλλιών. Κι αυτά είναι μόνο ένα δείγμα του πώς το μηλόξυδο βοηθάει τρομερά τα μαλλιά σου. Φυσικά, είναι αποτελεσματικό και σε επίπεδο καθαριότητας, απομακρύνοντας κάθε ρύπο και διατηρώντας συγχρόνως τα καλά φυσικά έλαια σου. 

Πώς φτιάχνω “σαμπουάν” από μηλόξυδο;

Να πούμε πρώτα πως το να φτιάξεις μόνος σου το σαμπουάν μπορεί να είναι πιο οικονομικό, αλλά ίσως δεν είναι τόσο ασφαλές. Το μηλόξυδο θεωρείται καυστικό υλικό και, αν κάνεις κάτι λάθος στις δοσολογίες, είναι πιθανόν να μην το αποδυναμώσεις αρκετά. Αυτό ως αποτέλεσμα θα έχει να φύγουν όλοι οι ρύποι από τα μαλλιά σου, αλλά παράλληλα θα τα φθείρει αρκετά και θα τα κάνει πιο ευαίσθητα. Τα προϊόντα, που κυκλοφορούν, προφανώς, δεν εμπεριέχουν αυτόν τον κίνδυνο, ενώ συνήθως περιέχουν κι άλλα θρεπτικά συστατικά για τα μαλλιά σου.

Ωστόσο, αν επιμένεις να το φτιάξεις μόνος σου, αρκεί να πάρεις ωμό μηλόξυδο από το super market και να ανοίξεις την βρύση. Συγκεκριμένα, αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να ανακατέψεις τέσσερις κούπες νερό με δύο με τρεις κουταλιές της σούπας μηλόξυδο. Αν θες περισσότερο, τότε απλά ακολούθησε αυτή την αναλογία. Αυτό, που θα πρέπει να προσέξεις, είναι να μη βάλεις περισσότερο μηλόξυδο ή λιγότερο νερό. Επίσης, για να μην έχεις δυσάρεστα απρόοπτα, θα σου προτείναμε και να μην προσπαθήσεις να ελαττώσεις την ποσότητα, που σου δώσαμε, μιας και είναι πιο πιθανό έτσι να κάνεις λάθος στη δοσολογία.

Πώς και πόσο συχνά το χρησιμοποιείς;

Αναφορικά με την χρήση, τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Κάνεις ακριβώς ό,τι κάνεις με το σαμπουάν σου. Βρέχεις τα μαλλιά σου, ρίχνεις το μηλόξυδο, κάνεις μασάζ στα μαλλιά με αυτό και ξεπλένεις. Προφανώς, μην περιμένεις να δεις σαπουνάδα.

Όσο για το πόσο συχνά κάνει να το χρησιμοποιείς; Υποθετικά όσο συχνά θέλεις. Ωστόσο, εμείς δεν θα σου προτείναμε να το χρησιμοποιήσεις ως έναν πλήρη αντικαταστάτη του σαμπουάν σου, αλλά ως ένα μέσο να ξεκουράζεις τα μαλλιά σου από αυτό. Με άλλα λόγια, μπορείς να λούζεσαι με μηλόξυδο για κάθε τρεις φορές, που λούζεσαι με σαμπουάν.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!