Μεταξύ μας, δεν υπάρχει πιο δύσκολο πράγμα από το να βάλεις eyeliner, μιλώντας πάντα για το τομέα του μακιγιάζ. Από την εφηβεία ακόμα προσπαθούμε να φτιάξουμε αυτή τη ρημάδα τη γραμμή ίσια και μετά να της δώσουμε τη καμπύλη τη σωστή. Και άντε πες ότι κάποια στιγμή, έχοντας δει ό,τι how-to και tutorial υπάρχει, και έπειτα από πάααρα πολύ εξάσκηση, τα καταφέρνεις και κάνεις μια άξια γραμμή, όπως την θες. Δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρεις να κάνεις την ίδια ακριβώς και στο άλλο μάτι, είναι νόμος. Ναι όλα αυτά μπορεί σε  όποιον δε το ‘χει δοκιμάσει να ακούγονται επιφανειακά και κατάτι επουσιώδη (που είναι σε έναν βαθμό). Αλλά όταν ετοιμάζεσαι να βγεις και έχεις ήδη καθυστερήσει μισή ώρα, αφού έχεις βάψει-σβήσει το ρημαδο-eyeliner καμιά δεκαριά φορές, η όλη κατάσταση δεν είναι καθόλου ασήμαντη ούτε αστεία. Αντιθέτως.

Να σώσει την κατάσταση έρχεται για άλλη μια φορά φίλες, φίλοι και φίλ@, (το μαντέψατε) το TikTok! Αυτή η εφαρμογή δεν έχει αφήσει πρόβλημα για πρόβλημα άλυτο, από τα πιο σοβαρά ως τα πιο “χαζά”. Και έτσι αυτός ο νέος διαδικτυακός μας φίλος είναι πάλι εδώ σαν απομηχανής θεός, να μας βοηθήσει και με αυτό το θέμα, που μας αγγίζει όλους. Πώς ακριβώς το κάνει θα ρωτήσεις, και εμείς σου λύνουμε κάθε απορία παρακάτω.

Το πρόβλημα, εύκολη, γρήγορη και ακριβής εφαρμογή eyeliner. Η λύση, ένα νέο φίλτρο του TikTok. Πιο συγκεκριμένα, όποιος έχει περάσει έστω για ένα γειά από την εν λόγω εφαρμογή, ξέρει ότι όπως και στο Instagram, στην κάμερα υπάρχουν διάφορα αυτόματα φίλτρα που προσαρμόζονται στο πρόσωπό σου. Ανάμεσά τους και πολλά με αυτόματα προστιθέμενα eyeliner, σε διάφορά στυλ. Το τρικ λοιπόν της όλης φάσης, είναι να ανοίξεις την κάμερα (κοιτώντας εσένα προφανώς) να επιλέξεις το φίλτρο με την eyeliner γραμμή που προτιμάς, και να το “φορέσεις”. Στην συνέχεια παίρνεις ένα irl eyeliner (ή μολύβι ματιών για τους αρχάριους) και προσπαθείς να ακολουθήσεις την γραμμή που είναι ήδη σχεδιασμένη στο μάτι σου στην οθόνη. Απλό; Δεν είμαστε ακριβώς σίγουροι, όμως η πληθώρα ανθρώπων που ήδη το κάνουν στην πλατφόρμα είναι τέτοια που μάλλον κάτι κάνει.

@zoeytista

♬ “The Photo” –

 

Σε κάθε περίπτωση δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις. Το καλύτερο της υπόθεσης; Καθώς υπάρχουν πολλών ειδών eyeliner γραμμές για να διαλέξεις, “εφαρμόζοντάς” τις μια-μια στην οθόνη του κινητού σου μπορείς να δεις πια σε κολακεύει περισσότερο. Μια πληροφορία που θα μάθαινες παρά μόνο αν είχες προσωπικ@ make-up artist.

 

@alluringskull

Wait a minute 😳 #makeuphacks #RufflesOwnYourRidges #nonbinary

♬ original sound – <3

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!