Αλλη μια μέρα, άλλο ένα beauty challenge από το TikTok. Αυτή τη φορά, το κοινό στόχος είναι άτομα με σγουρά ή σπαστά ατίθασα μαλλιά. Η υπόσχεση; Ακολουθώντας τα βήματα αυτού του challenge, αποκτάς λαμπερές ενυδατωμένες μπούκλες ή/και διώχνεις το φριζάρισμα. Δυο πράγματα τα οποία κάθε άνθρωπος με σγουρά ή σπαστά μαλλιά θα ήθελε πολύ στην ζωή του (εδώ άνθρωπος με σπαστά, το φριζάρισμα δε παλεύεται).

Τι πρέπει να κάνεις για να το πετύχεις; Τα βήματα είναι απλά, αλλά προειδοποιούμε πως η διαδικασία παίρνει κάποιον χρόνο. Σύμφωνα με την Zia, την δημιουργό περιεχομένου που ξεκίνησε το challenge στο TikTok, χρειάζεσαι ένα leave-in conditioner ειδικά για μπούκλες ή για φριζάρισμα, μια βούρτσα και έναν μπολ με νερό. Αφού λουστείς και βγεις από το μπάνιο και χτενιστείς καλά, απλώνεις μια γεναιόδωρη στρώση από το εν λόγω leave-in που είπαμε και τα ξαναβουρτσίζεις ώστε να απλωθεί καλά το προϊόν. Στην συνέχεια τα βουτάς μέσα στο μπολ με τον νερό, τα βγάζεις και τα στραγγίζεις κάνοντας την κίνηση προς τα πάνω. Επαναλαμβάνεις 2 ως και 4 φορές για μάξιμουμ αποτέλεσμα.

@curlyzia.xo

You know it’s my favourite part of wash day 🥰 #bowlmethod #bowlmethodcurls #frizzfreecurls #curlywash

♬ Elf – Main Theme – Geek Music

Το αρχικό βίντεο όπου η Zia δείχνει αυτή τη μέθοδο, μετράει ήδη πάνω από 15 εκατ. προβολές, και έχει γίνει viral, κάτι που εν μέρει αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά της. Και παρ’ ότι αυξάνει την ώρα του λουσίματος κατά πολύ, δεν είναι λίγοι οι creators που έχουν υιοθετήσει αυτό το νέο trend και στηρίζουν πως κάνει δουλίτσα.

Ανάμεσά τους και ο TikToker Jonathan Monroe, ο οποίος ομολογουμένως έχει από τις πιο ωραίες και φροντισμένες μπούκλες που είδαμε ποτέ.

@jonathankmonroe

Dishes to wishes #bowlmethod #bowlmethodcurls #hairtok #curlyhairtips

♬ sonido original – taliaespinoza

Αν αναρωτιέσαι κατά πόσο αυτή η μέθοδος στέκει από επιστημονικής πλευράς, οι απόψεις διίστανται. Τόσο ο δερματολόγος Corey L. Hartman, M.D, όσο και η κοσμετική χημικός, Ginger King, ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει κάποια λογική εξήγηση με βάση την επιστήμη, η οποία να αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της μεθόδου. Από την άλλη η δερματολόγος Mona Gohara, M.D., τονίζει ότι μπορεί το Bowl Method να έχει τελικά μια χρησιμότητα, καθώς το conditioner μένει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στα μαλλιά, ενώ η μάλαξη βοηθάει το προϊόν να απορροφηθεί καλύτερα.

Εμείς πάντως έχουμε να πούμε ότι αν κρίνουμε από τις λαχταριστές σούπερ λαμπερές και φροντισμένες μπούκλες των προαναφερθέντων, σίγουρα κάτι κάνουν σωστά. Αν υποφέρεις κι εσύ από απάλευτο φριζάρισμα και ξηρές ατίθασες μπούκλες, σίγουρα δε χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις.

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!