Όσο κι αν οι τάσεις στα μαλλιά έρχονται και φεύγουν, ο όγκος μοιάζει να είναι πάντα must. Μπορει να είσαι αρκετά τυχερός, ώστε να γεννήθηκες με φυσικά πυκνά πλούσια μαλλιά. Ίσως, όμως, να γεννήθηκες με πολύ λεπτή τρίχα ή με πιο λίγα μαλλιά ή ίσως και με τα χρόνια να λέπτυναν ή να αραίωσαν. Σε κάθε περίπτωση, έχεις συνεχώς την αίσθηση ότι δεν πρόκειται να αποκτήσεις όγκο, εκτός κι αν αρχίσεις να τα ξαίνεις. Ευτυχώς, όμως, αυτό δεν ισχύει όντως, αφού υπάρχουν αρκετοί τρόποι, για να δώσεις την αίσθηση του όγκου στα μαλλιά σου. 

Micro-trim

Κλείσε ραντεβού με το κομμωτήριο για κούρεμα και ζήτα να σού κάνουν micro-trim. Με άλλα λόγια, ζήτα να καθαρίσουν απλά τις άκρες των μαλλιών σου, έτσι ώστε να δείξουν πιο πυκνά, αλλά και υγιή. Φρόντισε να το κάνεις αυτό ανά περίπου έξι εβδομάδες. Ιδανικά προτίμησε να το κάνεις και πάνω σε ένα πιο κοντό κούρεμα και όχι σε πολύ μακριά μαλλιά. 

Μην κάνεις layers

Ή τουλάχιστον κάνε ήπιο layering. Ο λόγος είναι ότι τα έντονα layers θα κάνουν τα μαλλιά σου να δείχνουν σαν να μην έχουν καθόλου όγκο και να είναι εντελώς φλατ. Προτίμησε ένα ενιαίο μήκος. Ακόμα πιο ιδανικά, προτίμησε ένα καρέ στο ύψος των ώμων σου, για να έχεις όσο το δυνατόν περισσότερη αίσθηση πυκνών μαλλιών. 

Best How To Cut Hair Short GIFs | Gfycat

Πρόσθεσε όγκο με το πιστολάκι

Η στιγμή, που στεγνώνεις τα μαλλιά σου με το πιστολάκι, είναι η καλύτερη, για να δημιουργήσεις όγκο. Πάρε, λοιπόν, μία στρογγυλή βούρτσα και σήκωσε τα μαλλιά σου στο ύψος της ρίζας σου. Όταν θα τελειώσεις, αντί να χτενίσεις τα μαλλιά σου, για να απομακρύνεις την χτένα, προτίμησε να την στριφογυρίσεις. 

Ξάσε τα, αλλά με τον σωστό τρόπο

Μπορεί το ξάσιμο των μαλλιών να είναι ο πιο εύκολος τρόπος να δώσεις όγκο, αλλά την ίδια στιγμή μπορεί να τραυματίσει τα λεπτά μαλλιά και να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη απώλεια τρίχας. Πώς μπορείς να το αποφύγεις; Ξεκίνα ρίχνοντας λακ στο σημείο, που θα ξάσεις, και μετά με τη βούρτσα τοποθετημένη στη μέση των μαλλιών σου, σπρώξε απαλά προς τη ρίζα, χωρίς να την ανεβοκατεβάζεις. Μην το κάνεις σε όλα τα μαλλιά, αλλά μόνο στο σημείο, που πραγματικά θα αναδειχτεί ο όγκος, όπως είναι η κορυφή του κεφαλιού και η ρίζα σου. 

How to Get the Perfect Brigitte Bardot Bump