Όσοι άνθρωποι είμαστε επάνω στον πλανήτη τόσα είδη μαλλιών υπάρχουν. Όλοι μας ωστόσο εμπίπτουμε κατά προσέγγιση σε κάποιες κατηγορίες. Και η καθεμία από αυτές έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Η χοντρή τρίχα δεν σπάει εύκολα και ενδείκνυται για μακριά μαλλιά, είναι ωστόσο δύσκολη στο χτένισμα και λόγω βάρους δεν είναι εύκολο να διατηρήσει κάποια στυλ. Τα σγουρά μαλλιά είναι υπέροχα στην όψη, είναι όμως πολύ ξηρά, και χρειάζονται επισταμένη φροντίδα. Τα λεπτά μαλλιά είναι εύκολα τόσο στο χτένισμα όσο και στο styling, ωστόσο δεν έχουν όγκο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φαίνονται λιγότερα “ζωντανά”. Για το κάθε ένα βέβαια από τα παραπάνω μειονεκτήματα υπάρχουν πλέον λύσεις. Σήμερα ωστόσο θα ασχοληθούμε με τα λεπτά μαλλιά, και πιο συγκεκριμένα, με τα χρώματα που θα τους δώσουν ζωή, τις τεχνικές που θα τους προσφέρουν κίνηση.

Τρισδιάστατο Χρώμα

Σύμφωνα με την ειδικό χρώματος Erica Conan, “Όταν σκέφτεσαι πιο χρώμα να επιλέξεις, καλό είναι να αναλογιστείς πόσο συχνά θα μπορείς να το βάφεις. (Όταν έχεις λεπτά μαλλιά) μείνε μακριά από  πλακάτα χρώματα (το ίδιο χρώμα σε όλη την επιφάνεια του μαλλιού) αν δεν μπορείς να επισκέπτεσαι τον κομμωτή σου αρκετά συχνά ώστε να το διατηρείς φρέσκο.” Αντί αυτού σύμφωνα με την ειδικό, επέλεξε ένα χρώμα με “ξανοίγματα” που έχει το εφέ του ξεβαμμένου, έτσι ώστε να μην δίνεται έμφαση στα σημεία όπου η τρίχα είναι πιο λεπτή.

 

Πιο Σκούρα Ρίζα

‘Oπως λέει η Conan, παρ’ ότι κάθε χρώμα μπορεί να λειτουργήσει για τα λεπτά μαλλιά, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η απόχρωση της ρίζας. Προτείνει λοιπόν αν πρόκειται να επιλέξεις μια πιο ανοιχτή απόχρωση προς το ξανθό, να μην ξεκινάει από την ρίζα αλλά από πιο χαμηλά. Όπως λέει, αυτή η τεχνική δίνει την αίσθηση του βάθους και κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο πυκνά.

 

Ανταύγειες σε Στρατηγικά Σημεία

 Κάτι ακόμα το οποίο μπορεί να βοηθήσει τα λεπτά μαλλιά να φαίνονται πιο “γεμάτα” είναι οι ανταύγειες στα σωστά σημεία. “Λατρεύω να βλέπω ωραία διάσταση σε πιο λεπτά μαλλιά”, λέει η ειδικός. “Προσθέτοντας διάφορους τόνους και χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές χρώματος, τα μαλλιά δείχνουν πιο πυκνά. Μπορείς να διαλέξεις οποιοδήποτε χρώμα και με την βοήθεια του κομμωτή σου να πετύχεις ένα όμορφο λουκ με πολλαπλούς τόνους που θα σου δώσει την αίσθηση του γεμάτου”.

 

Φυσικό Πλακάτο Χρώμα

“Αν ο στόχος σου είναι να κάνεις ένα πλακάτο χρώμα, τότε προτίμησε μια απόχρωση που δεν διαφέρει πολύ από την φυσική σου”, συμβουλεύει η Conan. “Τόνοι που είναι πολύ μακριά από το φυσικό σου χρώμα θα πρέπει να αποφεύγονται εκτός αν έχεις την δυνατότητα να διατηρείς το λουκ με μεγάλη συχνότητα. Διατηρώντας το χρώμα κοντά στο φυσικό σου έχεις λιγότερες πιθανότητες να φαίνεται συχνά η διαφορά της ρίζας κάνοντας έτσι μια πιο ασφαλή επιλογή για τα λεπτά μαλλιά σου.”

 

 

 

 

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!