Το καλοκαίρι όλοι λίγο πολύ παλεύουμε με τα μαλλιά μας. Δεν είναι μόνο ότι οι μακρυμάλληδες σκάμε από τη ζέστη. Είναι και ότι η υγρασία και ο ιδρώτας μοιάζουν να είναι ο χειρότερος εχθρός τους. Για όσους έχουν αφέλειες τα πράγματα είναι αρκετά πιο δύσκολα. Πέφτουν πιο ίσιες από ποτέ, φριζάρουν και αρχίζουν να θυμίζουν στάχια. Και όλα αυτά ενώ βρίσκονται σε πρώτο πλάνο και είναι από τα πρώτα στοιχεία της εμφάνισής μας που παρατηρεί όποιος μάς συναντάει. 

Η λύση που βρίσκουν οι περισσότεροι; Να αποφύγουν τις αφέλειες, τουλάχιστον για όσο το θερμόμετρο είναι πιο ανεβασμένο. Ωστόσο, εμείς πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να εγκαταλείψεις τόσο εύκολα τα στιλιστικά σου όνειρα. Με λίγη προσπάθεια, υπάρχουν τρόποι οι αφέλειές σου να αντέξουν τις θερμοκρασίες του καλοκαιριού. 

Σπρέι μαλλιών κατά της υγρασίας

Όπως είπαμε, η υγρασία είναι ο ένας από τους δύο βασικούς εχθρούς των αφέλειων σου. Η προφανής λύση, λοιπόν, είναι να τα προφυλάξεις από αυτήν όσο περισσότερο γίνεται. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετά σπρέι μαλλιών, που λειτουργούν ως εμπόδιο μεταξύ της υγρασίας του αέρα και των μαλλιών σου. Προμηθεύσου, λοιπόν, ένα άμεσα. 

DIY Sugar Spray for Hair | NaturallyCurly.com | NaturallyCurly.com

Γέμισε την τσάντα σου με blotting papers

Ουσιαστικά πρόκειται για μαντηλάκια, που καταπολεμούν τη λιπαρότητα της επιδερμίδας και μπορείς να προμηθευτείς κυρίως σε καταστήματα καλλυντικών. Βλέπεις, το καλοκαίρι η επιδερμίδα μας τείνει να γίνεται αρκετά πιο λιπαρή. Από την στιγμή που οι αφέλειες έρχονται σε άμεση επαφή με αυτήν, προφανώς και επηρεάζονται αρνητικά και οδηγούνται στην προαναφερόμενη εικόνα σταχιών. Τα blotting papers είναι ο πιο εύκολος και πρακτικός τρόπος να ξεφορτωθείς άμεσα αυτή τη λιπαρότητα.  

Μην αναβάλεις το ραντεβού στο κομμωτήριο

Ξέρουμε ότι το καλοκαίρι είναι αρκετά πιο δύσκολο να μείνεις εντός προγράμματος. Προσπάθησε, όμως, να μείνεις πιστός στο ραντεβού με τον κομμωτή σου. Ήδη οι καιρικές συνθήκες οδηγούν τις αφέλειές σου στο να δείχνουν πιο πεσμένες. Προφανώς, θα δείχνουν ακόμα πιο πεσμένες αν δεν φροντίζεις να τις τριμάρεις στην ώρα τους. Αυτή είναι περίπου στις έξι με οχτώ εβδομάδες. 

Δώσε όγκο

Ένα από τα βασικά “συμπτώματα” των αφελειών το καλοκαίρι είναι να αποκτούν μία τρομερά φλατ εικόνα. Οπότε η λύση εδώ είναι να φροντίσεις εσύ να τους δώσεις όγκο. Τα βασικά που μπορείς να κάνεις; Το ένα είναι να προμηθευτείς ένα σπρέι όγκου. Το άλλο είναι να τις στεγνώνεις με σεσουάρ και συνδυαστικά με μία στρογγυλή βούρτσα. 

Animated gif about hair in marilyn by Lexie Bo

Dry shampoo

Το dry shampoo δεν είναι χρήσιμο μόνο όταν δεν έχουμε χρόνο να λουστούμε. Μπορεί να βοηθήσει τρομερά τις αφέλειές σου, όταν παλεύουν με τον ιδρώτα και τη λιπαρότητα, που προκαλεί η ζέστη στην επιδερμίδα μας. Η τακτική που πρέπει να ακολουθήσεις είναι απλή. Σήκωσε τις αφέλειες και ψέκασε από κάτω με το dry shampoo. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου, ώστε να το απλώσεις σε όλα τα μαλλιά. 

Ενυδάτωση, ενυδάτωση και ενυδάτωση

Βασική αιτία του φριζαρίσματος είναι η έλλειψη ενυδάτωσης από τα μαλλιά σου. Πρέπει, λοιπόν, να τους την προσφέρεις εσύ. Πώς; Με όποιον τρόπο είναι δυνατόν. Φρόντισε όλα τα προϊόντα μαλλιών σου να έχουν ενυδατική δράση. Από το σαμπουάν και το conditioner, μέχρι το αντηλιακό μαλλιών σου. 

Μείνε στα φυσικά σου μαλλιά

Αν έχεις ίσια μαλλιά, αυτή η συμβουλή δεν είναι για εσένα. Αν έχεις σγουρά ή κυματιστά μαλλιά, όμως, συνέχισε να διαβάζεις. Ειδικά το καλοκαίρι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις είναι να βοηθήσεις τη φυσική υφή των μαλλιών σου, αντί να τα καταπιέσεις. Αν τα μαλλιά σου είναι σγουρά, τότε άφησέ τα να στεγνώσουν φυσικά και μετά βάλε μία air-dry κρέμα από τη μέση προς την άκρη των μαλλιών σου. Με αυτόν τον τρόπο, θα τους χαρίσεις ενυδάτωση και θα εμποδίσεις το φριζάρισμα. Από την άλλη, αν τα μαλλιά σου είναι κυματιστά, επίλεξε είτε μία μους είτε ένα σπρέι όγκου, ώστε να ελέγξεις λίγο περισσότερο το σχήμα τους, χωρίς να καταλήξουν πεσμένες. 

Pin on Zendaya Coleman

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!