Όπως προδίδει και το όνομά του, το “bixie haircut”, δηλαδή η πιο καυτή τάση της φετινής σεζόν στα μαλλιά, είναι ένας υβριδικός συνδυασμός του κοντού bob και του pixie cut το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1990 και φορέθηκε από διάσημες όπως η Halle Berry, η Meg Ryan και η Gwyneth Paltrow. Ενώ εξαφανίστηκε κατά κάποιο τρόπο τη δεκαετία του 2000, επανέρχεται χάρη σε celebrities όπως η Rowan Blanchard και η Florence Pugh.

“Είναι ένα υπέροχο χτένισμα για άτομα που δεν είναι αρκετά έτοιμα να κόψουν τα μαλλιά τους, αλλά θέλουν μια νέα αρχή”, λέει στο Bustle ο διάσημος κομμωτής Andrew Fitzsimons. “Το bixie είναι εκπληκτικά εύκολο στο styling ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας λόγω της ευελιξίας του. Έχετε την αιχμηρότητα ενός pixie, αλλά όχι την φράντζα και το καρέ του προσώπου που πλαισιώνει ένα bob κούρεμα με υφή”.

Αν και ο Fitzsimons λέει ότι είναι πιο εύκολο να διατηρηθεί σε ίσια μαλλιά, το styling ενός bixie είναι αρκετά εύκολο και λειτουργεί για όλους τους τύπους και τις υφές μαλλιών. “Το καλό είναι ότι δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για να το φτιάξετε”, αναφέρει ο κομμωτής. “Το θέμα είναι να προσαρμόζεις και να κάνεις το χτένισμα ξεχωριστό για σένα”. Μήπως λοιπόν το bixie cut με το οποίο όλοι έχουν εμμονή είναι το πιο custom made κούρεμα ever; Αν συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας σχετικά με το μήκος, τη φροντίδα των μαλλιών και το styling, θα μπορέσετε και οι δύο να καταλήξετε σε ένα εξατομικευμένο σχέδιο για τη διατήρηση του look, έτσι ώστε να μην σας βασανίζει η συντήρησή του. Άλλωστε, αν κάτι θέλουμε τα καλοκαίρια είναι ένα κούρεμα που να μην χρειάζεται υπερβολικό styling. Φυσικό στέγνωμα, ελάχιστο προϊόν και φύγαμε. Το bixie haircut είναι ιδανικό.

Αν χρειάζεστε κάτι περισσότερο για να πειστείτε, ορίστε μερικές celebrities που έχουν τολμήσει το bixie haircut:

Florence Pugh

Yvonne Strahovski

Sarah Hyland

Emma Corrin

Kristen Stewart

Kaia Gerber