Υποτίθεται ότι τα φρύδια μας πρέπει να είναι απόλυτα συμμετρικά και ίδια μεταξύ τους. Και ναι, υπάρχουν κάποιοι λίγοι τυχεροί άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο, που ίσως γεννήθηκαν απευθείας με τα τέλεια φρύδια και τίποτα ποτέ δεν τα διατάραξε. Ή που ίσως πήγαν σε κάποιον ειδικό, για να τους τα κάνει πιο μόνιμα συμμετρικά με κάποιον τεχνητό ή/και επεμβατικό τρόπο. Είναι άνθρωποι, που όταν κάνουν το μακιγιάζ τους, ασχολούνται ελάχιστα με τα φρύδια τους, ίσα ίσα για να τα τονίσουν. 

Η παραπάνω κατηγορία ανθρώπων, ωστόσο, δεν είναι σε καμία περίπτωση ο κανόνας. Οι περισσότεροι από εμάς, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, δεν έχουμε συμμετρικά φρύδια. Είτε δεν γεννηθήκαμε με αυτά. Είτε κάποια στιγμή τα χαλάσαμε προσπαθώντας να τα βγάλουμε μόνοι μας. Είτε κάποιος αισθητικός μάς τα χάλασε όταν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει πάνω τους κερί. Το αποτέλεσμα είναι ότι κάθε φορά που μακιγιαριζόμαστε, στις must κινήσεις μας είναι να φτιάξουμε τα φρύδια μας, ώστε να είναι πιο συμμετρικά.

Αυτό, βέβαια, δεν είναι πάντα εύκολο. Οι πιθανότητες λένε ότι αν και κάπως φτιάχνουμε την κατάσταση, ποτέ δεν πετυχαίνουμε την τέλεια συμμετρία. Αυτό μάς υπόσχεται ότι θα αλλάξει η νέα τάση μακιγιάζ του TikTok, το brow mapping.

Τι είναι το brow mapping;

Το brow mapping (aka η χαρτογράφηση φρυδιών) δεν είναι κάτι καινούργιο. Στους μακιγιέρ είναι μία εξαιρετικά γνωστή τεχνική. Αυτή χρησιμοποιεί τις αναλογίες του προσώπου σου, για να σου χαρίσει συμμετρικά φρύδια. Ωστόσο, όσο απλή είναι για έναν μακιγιέρ, τόσο περίπλοκη μπορεί να φανεί σε έναν ερασιτέχνη, που κάνει απλά μόνος του το μακιγιάζ του. 

@elitepermanentmakeup

Our Elite mapping process 😘 #elitepermanentmakeup #pmu #fyp #foryou #beauty #makeup #browhack #MaxPlumpJump #microblading #mapping #browmapping #foru

♬ good 4 u – Olivia Rodrigo

Το brow mapping του TikTok 

Η διαφορά του brow mapping του TikTok είναι ότι κάνει τη διαδικασία πολύ πιο απλή και κατανοητή για τον μέσο μη μακιγιέρ. Τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει μάς δείχνουν πώς ακριβώς θα χαρτογραφήσουμε τα φρύδια μας, μόνο με τη βοήθεια ενός μολυβιού (ιδανικά φρυδιών) και της μύτης μας. 

@rikkisandhuu

Reply to @saraaaa_xx BROW MAPPING! This is such a fun technique, you have to try it! 💙🤩 #makeuptutorial #makeuphacks #beautytips #foryou

♬ See Nobody – Wes Nelson & Hardy Caprio

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις το μολύβι και να το ακουμπήσεις ευθεία στα πλάγια της μύτης σου. Το σημείο που ακουμπάει η μύτη του μολυβιού είναι εκείνο, από το οποίο πρέπει να ξεκινήσεις να βάφεις εσωτερικά το φρύδι σου. Στη συνέχεια, από το πλάι της άκρης της μύτης σου, στρέψε το μολύβι διαγώνια μέχρι να περάσει μπροστά από την ίριδα του ματιού σου. Στο τελείωμά του είναι το σημείο, όπου πρέπει να κάνεις το τόξο-γωνία. Τέλος, από το ίδιο σημείο της μύτης, πήγαινε το μολύβι ακόμα πιο διαγώνια μέχρι να φτάσεις την εξωτερική γωνία του ματιού σου, για να εντοπίσεις το σημείο που πρέπει να κάνεις το τελείωμά του. Και στα τρία σημεία κάνε από μία γραμμή ή τελεία, για να τα σημαδέψεις και μετέπειτα να αρχίσεις να σχηματίζεις. Και, φυσικά, ακολούθησε την ίδια διαδικασία και για τα δύο φρύδια σου. 

@royalblueartistry

So you wanna know how to make your brows fit your face? #makeupchat #macmakeupartist #eyebrowtips #browmapping #amazingbrows

♬ original sound – Royalblueartistry