Καλησπέρα σας και καλωσήρθατε σε άλλο ένα άρθρο για κάποιο νέο trend του TikTok. Αυτή τη φορά η δημοφιλής πλατφόρμα έφερε στο προσκήνιο μια τάση η οποία υπόσχεται πως το γάλα μπορεί να κάνει το δέρμα μας να λάμψει, κάνοντας την δουλειά καλύτερα από πολλές κρέμες και toners. Η συγκεκριμένη τεχνική για να είμαστε ακριβείς δεν είναι κάτι καινούργιο. Σε πολλές χώρες της Ασίας είναι ευρέως γνωστή εδώ και πολλά χρόνια και αποτελεί ένα από τα βασικά βήματα της ρουτίνας ομορφιάς. Πρόσφατα ωστόσο απολαμβάνει mainstream δημοσιότητα από τότε που το βίντεο μιας χρήστη έκανε το γύρο του TikTok και μάζεψε κάμποσες εκατοντάδες χιλιάδες προβολές.

@azian_beauti19

Have u heard of this beauty secret? #kpop #kbeauty #koreanactors #asianbeautysecrets #brightenskin #soongjoongki #songhyekyo #kdrama

♬ Bon Bon Chocolat – EVERGLOW

Σε αυτό το βίντεο, η @azian_beauti19 μας δείχνει πως ακριβώς θα εφαρμόσουμε αυτό το τρικ ομορφιάς. Ξεκινάει λοιπόν με καθαρό πρόσωπο, και ζεσταίνει λίγο γάλα στον φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα εως ότου αποκτήσει μια χλιαρή θερμοκρασία. Στην συνέχεια παίρνει βαμβακάκι και αφού το βουτήξει στο γάλα το περνάει στο δέρμα της σαν toner. Το αφήνει για 10 με 20 λεπτά και στην συνέχεια το αφαιρεί με νερό, συνεχίζοντας με την κανονική της ρουτίνα. Απλό και εύκολο. Όσο για το τι μπορεί να σου προσφέρει αυτή η ρουτίνα, πέρα από την έξτρα λάμψη, σύμφωνα με το ίντερνετ, σφίγγει επίσης τους πόρους, και εξαφανίζει σταδιακά τα τυχόν σημάδια από ακμή δίνοντας μια ομοιόμορφη όψη στο δέρμα.

Free Close-up of Milk Against Blue Background Stock Photo

Η όλη υπόθεση είναι αλήθεια πως ακούγεται πολύ καλή για να είναι αληθινή. Επομένως το ερώτημα είναι κατά πόσο ισχύει. Και σύμφωνα με την αισθητικό δερματολόγο Mira Parmar η εν λόγω τάση έχει υπόβαθρο όπως φαίνεται. Όπως λέει, “Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, το γάλα στην πραγματικότητα χρησιμοποιούταν από την αρχαιότητα για να καθαρίσει και να απολεπίσει το δέρμα και μάλιστα πολλά καθαριστικά περιέχουν γάλα στην σύστασή τους. Οι Αιγύπτιοι ιδίως το χρησιμοποιούσαν κάνοντας μπάνιο μέσα σε αυτό για να βελτιώσουν την όψη του δέρματός τους. Το γάλα είναι γεμάτο από πολύ καλά συστατικά για το δέρμα. Ενυδατώνει την επιδερμίδα αφήνοντάς την απαλή, ενώ παράλληλα περιέχει λακτικό οξύ το οποίο βοηθάει στην ακμή και στο δέρμα με εν γένει φλεγμονές επιταχύνοντας επίσης την παραγωγή κολλαγόνου, και απολεπίζοντας το δέρμα.”

Free Woman With White Facial Soap on Face Stock Photo

Κατά τα λεγόμενα της ειδικού λοιπόν, η συγκεκριμένη τεχνική λειτουργεί και μάλιστα πολύ καλά. Αν επίσης προσθέσουμε το γεγονός πως το γάλα είναι πολύ πιο οικονομικό σε σχέση με τα περισσότερα προϊόντα ομορφιάς που κυκλοφορούν, τότε το όλο θέμα γίνεται ακόμα πιο ελκυστικό. Δεν έχεις λοιπόν τίποτα να χάσεις δοκιμάζοντας αυτό το νέο trend, αντιθέτως.

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!