Δεν είμαστε σίγουροι ποιος είναι ο λόγος, που συμβαίνει, αλλά οι τάσεις του 2022 στα μαλλιά φαίνεται να είναι η μία πιο high-maintenance από την άλλη. Πρόσφατα είχαμε δει το γαλακτερό ξανθό, ένα από τα χρώματα μαλλιών, που θα πρωταγωνιστήσουν το φετινό καλοκαίρι και που θέλει αρκετή φροντίδα και ανανέωση. Τώρα, βλέπουμε το ανάποδο ombré να γίνεται όλο και μεγαλύτερη τάση, όχι μόνο για το καλοκαίρι, αλλά για όλη την υπόλοιπη χρονιά.

Από το όνομά του, ίσως μπορείς να υποψιαστείς πώς ακριβώς είναι. Σε αντίθεση με το κλασικό ombré, αυτό θέλει να βάψεις σε ανοιχτούς τόνους το πάνω μέρος των μαλλιών σου και να αφήσεις το κάτω μέρος σε πιο σκούρους τόνους. Θυμίζει αρκετά τα μαλλιά, με τα οποία γνωρίσαμε την Billie Eilish, με το πράσινο μισό, αλλά με αρκετά πιο φυσικές αποχρώσεις να συνδυάζονται μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα, φυσικά, είναι εξαιρετικά cool, ενώ μπορεί χρωματικά να προσαρμοστεί στη δική σου επιδερμίδα και τα χρώματά σου, αλλά και στα γούστα σου.

Το μεγάλο του μείον το έχουμε ήδη αναφέρει. Ενώ το κλασικό ombré είναι από τις πιο low-maintenance επιλογές, που δεν απαιτούν συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο, το ανάποδο είναι το ακριβώς αντίθετο. Ακριβώς επειδή πάνω βρίσκεται το πιο ανοιχτό χρώμα και πιθανώς το μη φυσικό σου, η ρίζα φαίνεται αμέσως με το που βγει και κάνει τα μαλλιά να μοιάζουν με μία περίεργη τριπλέτα. Με άλλα λόγια, εκτός κι αν το πάνω χρώμα είναι το φυσικό σου, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να βλέπεις αρκετά συχνά τον κομμωτή σου και κατ’ επέκταση να ξοδεύεις και παραπάνω χρήματα.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!