Δυο και κάτι χρόνια και κάμποσα εμβόλια μετά, είμαστε πλέον σε θέση να πούμε με σιγουριά πως μπορούμε να ταξιδέψουμε χωρίς φόβο ακύρωσης εισητηρίων. Παρ’ ότι ο κορωνοϊός υπάρχει ακόμα, οι συνθήκες είναι τέτοιες που πια μας επιτρέπουν να κάνουμε όλα αυτά που τόσο καιρό θέλαμε, και ένα από αυτά προφανώς είναι και τα ταξίδια. Και δεν μιλάμε μόνο για αυτά που πας από Αθήνα-Θήβα (sad) αλλά και για διεθνή ταξίδια, με αεροπλάνο και τα συναφή. Αν λοιπόν πρόκειται να ταξιδέψεις (κάτι που σου ευχόμαστε), ίσως ήδη ξέρεις πως το δέρμα σου θα έχει κάποιες ενστάσεις. Για να χαρείς λοιπόν τις διακοπές σου χωρίς έξτρα σπιθουράκια και ερεθισμούς, παρακάτω σου έχουμε μαζέψει 5 τιπς για να διατηρήσεις το δέρμα σου υγιές και ευχαριστημένο, όποιος και να είναι ο προορισμός.

Free Infinity Pool Near Beach Stock Photo

Πολύ καλός καθαρισμός

Σύμφωνα με την δερματολόγο Dr Anjali Mahto, “Όταν ταξιδεύουμε από ψυχρά σε θερμότερα κλίματα το δέρμα μας είναι λογικό να ιδρώνει παραπάνω. Για άτομα με δέρμα που έχει τάση για ακμή αυτό μπορεί να δημιουργήσει σπυράκια, όχι τόσο από τον ιδρώτα αρχικά, αλλά αν αυτός “κάτσει” πάνω στο δέρμα για ώρα.” Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζουμε το δέρμα μας πολύ καλά τόσο το πρωί όσο και το βράδυ, ιδίως αν έχουμε βάλει κάποιες στρώσεις αντηλιακό μέσα στην ημέρα. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με διπλό καθαρισμό, δηλαδή καθαρίζοντας πρώτα με ένα νερό miscelaire και στην συνέχεια με κάποιο καλό σαπούνι.

Free stock photo of adult, beauty blogger, casual

Χρησιμοποίησε toner που ισορροπεί το pH

Στην διάρκεια ενός ταξιδιού, τόσο η αλλαγή του κλίματος όσο και του περιβάλλοντος μπορεί να έχει συνέπειες στο pH του δέρματός μας. Σύμφωνα με την αισθητικό Joanna Czech, “Η επιδερμίδα μας είναι φυσικά όξινη. Συνήθως έχει pH που κινείται μεταξύ των 5 και των 6 βαθμών”. Όταν λοιπόν το δέρμα μας για όλους τους περιβαλλοντικούς λόγους, ή και εξαιτίας του στρες ανέβει pH πηγαίνοντας προς πιο βασικά επίπεδα αυτό μπορεί να προκαλέσει κακό στην επιδερμίδα μας, όπως αφυδάτωση και φλεγμονές. Χρησιμοποιώντας λοιπόν ένα toner που ισορροπεί το pH του δέρματος, αποφεύγουμε αυτό το αποτέλεσμα.

Calm African American female in bathrobe touching face against blue background

Πρόσθεσε νιασιμίδη (niacinamide)

Συνήθως όταν ταξιδεύουμε, όπου και να είναι αυτό, η αλλαγή περιβάλλοντος μπορεί να προκαλέσει σωματικό στρες. Αυτό με την σειρά του αυξάνει τα επίπεδα λιπαρότητας στο δέρμα αλλά και την πιθανότητα για φλεγμονές. Το αποτέλεσμα; Είναι σχεδόν σίγουρο πως αν έχεις επιδερμίδα με τάση για ακμή θα προκληθούν κάποια σπυράκια ενώ αν έχεις κανονικό προς ξηρό δέρμα θα έχεις έξτρα ερεθισμό. Για να τα αποφύγεις όλα αυτά επέλεξε ένα serum με νιασιμίδη, ή αλλιώς Βιταμίνη Β3. Αυτό το συστατικό είναι από τα πιο αποτελεσματικά αντιφλεγμονώδη για το δέρμα, ενώ παράλληλα ηρεμεί τους ερεθισμούς.

Free Person Holding a lip balm Stock Photo

Επένδυσε σε ένα καλό lip balm

Είτε ταξιδεύεις σε ψυχρότερο είτε σε θερμότερο κλίμα το σίγουρο είναι πως θα περάσεις από την καμπίνα του αεροπλάνου για να φτάσεις στον προορισμό σου. Και αυτό το περιβάλλον είναι εξαιρετικά ξηρό. Καθώς λοιπόν τα χείλια μας είναι έξτρα ευαίσθητα σε ό,τι αφορά την αφυδάτωση, διάλεξε ένα καλό lip balm ή ακόμα και μια ενυδατική μάσκα χειλιών για να αποφύγεις το σκάσιμο που θα σου χαλάσει όλο το ταξίδι.

Self esteem young African American lady with moisturizing sheet mask and towel on hand wearing trendy sunglasses while standing against blue background in bathrobe after shower

Ενυδατώσου

Όταν μιλάμε για skincare, η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω, είτε ταξιδεύεις είτε όχι. Όταν ωστόσο αλλάζεις περιβάλλον, τότε το δέρμα σου είναι έξτρα ευάλωτο στην αφυδάτωση. Για αυτό φρόντισε να πάρεις μαζί σου τόσο μια καλή ενυδατική κρέμα όσο και ένα ενυδατικό serum. Διάλεξε κάποιο προϊόν που να είναι πλούσιο σε ενεργά ενυδατικό συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, η βιταμίνη Β και η αλόη. Έξτρα τιπ, στην διάρκεια του ταξιδιού στο αεροπλάνο μπορείς να εφαρμόσεις μια ενυδατική μάσκα ή ένα sheet mask για να κρατήσεις την ξηρότητα μακριά στον όχι και τόσο καλό αέρα της καμπίνας.