Κάποιοι εγκατέλειψαν το μακιγιάζ τις μέρες της καραντίνας, μιας και κανείς δεν θα το δει. Άλλοι έγιναν με αυτό πιο δημιουργικοί από ποτέ, αφού έχουν μπόλικο χρόνο και περιθώρια να πειραματιστούν. Και άλλοι βάφονται το πολύ πολύ για καμιά βιντεοκλήση, ιδιαίτερα αν είναι επαγγελματική.  

Προσωπικά, ανήκω στην πρώτη κατηγορία. Βαριέμαι υπερβολικά πολύ την διαδικασία του ξεβαψίματος, για να κάτσω να μακιγιαριστώ. Ξέρεις, όμως, τι μου έχει λείψει; Να παίξω με τα χρώματα και τις γραμμές του eyeliner. Και οι επιλογές θα ήταν πολλές. Και τις συγκεντρώσαμε εδώ ώστε να τις δοκιμάσεις τώρα που το lockdown έφτασε στο τέλος του

Το χαμηλών τόνων 

Σε περίπτωση που θες να παίξεις με τις γραμμές χωρίς να κάνεις κάτι κραυγαλέο, κατευθύνσου σε μία πιο διακριτική απόχρωση. Ένα καφέ eyeliner δεν δημιουργεί το drama του μαύρου, αλλά τραβάει την προσοχή στο βλέμμα σου όσο χρειάζεται.  

Διακριτικό cat eye 

Το cat eye μπορεί να είναι εντυπωσιακό και σέξι, αλλά η πιο διακριτική εκδοχή του, με μία πιο μικρή “ουρίτσα”, μπορεί να δώσει φρεσκάδα και φυσικότητα στο look σου. Προτίμησε ένα υγρό αδιάβροχο eyeliner, για να είσαι σίγουρος ότι θα μείνει σταθερό.  

Με ανοδική καμπύλη 

Τόσο απλό και τόσο εντυπωσιακό συγχρόνως. Είναι η ιδανική επιλογή για εσένα που θες το drama του cat eye, αλλά δεν έχεις πολύ σταθερό χέρι και η συμμετρία στις γραμμές δεν είναι το φόρτε σου. Μπορείς να το καταφέρεις γρήγορα και χωρίς άγχος.  

Λευκή γραμμή στο κάτω βλέφαρο 

Η λευκή γραμμή στα κάτω βλέφαρά σου είναι καλή ιδέα για δύο λόγους. Από τη μία, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξεχωρίσεις. Από την άλλη, θα “ενωθεί” με το λευκό των ματιών σου και θα δώσει την αίσθηση ότι είναι πιο μεγάλα.  

Πάνω από τα βλέφαρα 

Αν νιώθεις λίγο πιο τολμηρός, δοκίμασέ το. Όχι μόνο είναι εντυπωσιακό, αλλά δίνει και έμφαση στο πρόσωπό σου. Καλύτερα μην επιλέξεις ένα μαύρο eyeliner. Προτίμησε ένα χρωματιστό, που θα ταιριάζει με τα χρώματά σου και με το υπόλοιπο look σου. 

Εκτός γραμμής 

Πάρε το σχήμα που θα έκανες στις γραμμές των βλεφάρων σου και τοποθέτησέ το στο πάνω βλέφαρό σου. Θα δώσεις μία άκρως θεατρική αίσθηση στην εμφάνισή σου και θα βγάλεις καταπληκτικές φωτογραφίες για τα social media. Προτίμησε κάτι σε χρώμα.  

Λεπτή γραμμή 

Αν την κάνεις σωστά, θα αποκτήσεις το πιο κομψό και συγχρόνως σέξι look. Η γραμμή πρέπει να είναι λεπτή και καθαρή, αλλά δεν χρειάζεται να ακολουθεί απόλυτα τη γραμμή του άνω βλεφάρου σου. Για ένα υπερσέξι look, διάλεξε ένα υγρό eyeliner με ένα έντονο μαύρο χρώμα.  

Χρωμάτισέ το 

Αν έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και δεν είσαι φαν τον μονοχρωμιών, δοκίμασέ το. Δημιούργησε ένα περίγραμμα του σχήματος που θες με το μαύρο eyeliner σου και στη συνέχεια επίλεξε ένα άλλο χρώμα για να γεμίσεις το εσωτερικό. Δεν υπάρχουν κανόνες στο ποιο θα βάλεις.  

Neon χρώματα 

Είναι για εσένα που έχεις κουραστεί με τα κλασικά χρώματα και δεν φοβάσαι να ρισκάρεις. Μην περιοριστείς σε μία απλή γραμμή, αλλά γέμισε τα βλέφαρά σου με το χρώμα. Αν δεν το κάνεις στο φουλ, τότε ποια η αξία; 

Εκπλήξεις χρώματος 

Είναι ιδανικό για όποιον θέλει να τολμήσει, αλλά φοβάται και μην βγάλει κιτς αποτέλεσμα. Διάλεξε το χρώμα που εσύ προτιμάς και βάλει μικρές πινελιές από αυτό σε διαφορετικά σημεία των γραμμών των βλεφάρων σου. Η συμμετρία δεν μάς ενδιαφέρει καθόλου, περισσότερο μάς ενοχλεί. 

Μόνο στις γωνίες 

Αν θες να παίξεις με τα σχήματα, αλλά δεν λατρεύεις το eyeliner, δοκίμασε να το βάλεις μόνο στις γωνίες των ματιών σου. Στο κέντρο τοποθέτησε μία σκιά, ώστε να δώσεις ακόμα μεγαλύτερη έμφαση. Σου προτείνουμε να μην κινηθείς σε διακριτικές αποχρώσεις.  

Ombré 

Το έχουμε συνηθίσει σε νύχια και μαλλιά, αλλά μπορούμε να το καταφέρουμε και στα μάτια μας. Αρκεί να χρησιμοποιήσουμε eyeliners σε δύο ή τρεις διαφορετικές και κοντινές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος.  

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!