Το κατανοούμε πλήρως. Δεν είναι παράλογο να έχεις ένα δέσιμο με τα ρούχα σου και να μη θες να τα αποχωριστείς και να τα αντικαταστήσεις. Και σε κάποιες περιπτώσεις πράγματι δεν χρειάζεται να μπεις σε περιττά έξοδα και να το κάνεις. Αν, όμως, πλέον γίνεται σταδιακά αναγκαιότητα; Και για να καταλάβεις τι εννοούμε με το “αναγκαιότητα”, απλά διάβασε όλα τα σημάδια ότι η γκαρνταρόμπα σου πρέπει σιγά σιγά να ανανεωθεί. 

Η ντουλάπα σου είναι γεμάτη, αλλά σου παίρνει εξαιρετικά πολλή ώρα να βρεις τι θα φορέσεις

Nothing To Wear GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Εντάξει, δεν εννοούμε να συμβαίνει μια στο τόσο και όταν ετοιμάζεσαι για κάτι σημαντικό. Μιλάμε για την περίπτωση, που καθημερινά έχεις το ίδιο πρόβλημα. Αν πράγματι είχες ρούχα που αγαπάς και νιώθεις άνετα μέσα τους, τότε θα διάλεγες σχεδόν στιγμιαία τι θες να φορέσεις. Όταν αυτό δεν συμβαίνει, είναι ένδειξη ότι κάτι σε χαλάει στην πλειοψηφία των ρούχων σου και ήρθε η ώρα να πάρεις νέα, που θα σε κάνουν να νιώθεις πιο καλά και να ανυπομονείς να τα βάλεις. 

Τουλάχιστον πέντε βασικά κομμάτια δεν σου κάνουν πια

Fitting Into Jeans GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Με τα χρόνια, είναι απόλυτα φυσιολογικό το σώμα μας να αλλάζει και μαζί με αυτό και το νούμερο που φοράμε. Η λύση δεν είναι να ασφυκτιούμε μέσα στα παλιά μας ρούχα και να αυτομαστιγωνόμαστε που δεν έχουμε το ίδιο σώμα με όταν ήμασταν 20. Η λύση είναι να πάρεις ρούχα, που σου κάνουν και με τα οποία νιώθεις άνετα και με αυτοπεποίθηση. Ειδικά, αν τα ρούχα που πλέον δεν σου κάνουν είναι βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου, όπως τζιν παντελόνια, πουκάμισα και το αγαπημένο σου βραδινό φόρεμα. 

Βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου έχουν φθαρεί

Rip Pants GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Κάποια κομμάτια, όπως αυτά που είπαμε παραπάνω, είναι βασικά και πρέπει να υπάρχουν πάντα στην ντουλάπα σου. Αν έχουν φθαρεί και δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις, προφανώς, είναι σαν να μην υπάρχουν. Μιλάμε για φθορές, όπως τρύπες, σκισίματα και μόνιμους λεκέδες, τα οποία δεν είναι δυνατόν να διορθωθούν ούτε αν τα πας σε κάποιον επαγγελματία. Οπότε αγόρασε καινούργια, ακόμα κι αν είναι ακριβώς τα ίδια.

Έχεις να ψωνίσεις ρούχα πάνω από έναν χρόνο

Going Shopping GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Χρειάζεσαι κομμάτια, που θα σου χαρίσουν μία αίσθηση ανανέωσης, και που σε έναν βαθμό θα ακολουθούν τις τάσεις της εποχής. Δεν εννοούμε σε καμία περίπτωση να πας και να αγοράσεις όλα τα νέα trends. Απλά αντικατέστησε ότι πλέον μοιάζει παλιακό ή εκτός εποχής, με κάποιες πιο φρέσκες επιλογές. Αν τα παλιά σου ρούχα είναι σε καλή κατάσταση, μην τα πετάξεις, προτίμησε να τα πουλήσεις ή να τα δωρίσεις. 

Τα ρούχα σου δεν συμβαδίζουν με μία σημαντική αλλαγή στο lifestyle σου

casual Friday in the office - Page 2 - MN Rube Chat

Αν σκεφτείς πότε αγόρασες τα περισσότερα από τα ρούχα σου, θα διαπιστώσεις σύντομα ότι ήσουν σε μία εντελώς άλλη φάση της ζωής σου. Είναι, λοιπόν, απόλυτα φυσιολογικό να μην εξυπηρετούν το σημερινό σου lifestyle. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Πολλά πράγματα, αλλά θα σου δώσουμε μερικά παραδείγματα, για να πάρεις μία ιδέα. Ίσως πλέον έχεις δουλειά γραφείου και πρέπει να ντύνεσαι ανάλογα. Ίσως είσαι σε τηλεργασία και θες πιο χαλαρά και loungewear κομμάτια. Ίσως μόλις έγινες μητέρα και χρειάζεσαι ρούχα άνετα και που διευκολύνουν τον θηλασμό. 

Τα ρούχα σου πλέον δεν σε εμπνέουν

I Hate My Clothes Dislike GIF - I Hate My Clothes Dislike Disappointed - Discover & Share GIFs

Τα ρούχα μας είναι ένας από τους βασικούς και καθημερινούς τρόπους έκφρασής μας. Ένας τρόπος να πούμε ποιοι είμαστε, χωρίς ούτε μία λέξη. Την στιγμή που θα νιώσεις ότι πλέον τα ρούχα σου δεν σε αντικατοπτρίζουν ή δεν σε εμπνέουν, ώστε να δείξεις τον εαυτό σου, θα πρέπει να δεχτείς ότι έφτασε η ώρα να αναζητήσεις νέα κομμάτια, που θα κάνουν καλύτερη δουλειά. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!