Αν παρακολουθείς έστω και λίγο τη Zendaya, τότε μάλλον γνωρίζεις ότι έχει μία πολύ συγκεκριμένη στάση απέναντι στις φήμες. Αυτή είναι να μην ασχολείται μαζί τους και να μην τις σχολιάζει ούτε στο ελάχιστο. Δεν είχε αναφερθεί ούτε καν στο βίντεο με μία κοπέλα, που κακοποιούταν σωματικά και που media έλεγαν ότι είναι εκείνη. Το γεγονός, λοιπόν, ότι τοποθετήθηκε στην πιο πρόσφατη είναι η απόδειξη του πόσο βαριά ήταν, αλλά και πόση τοξικότητα κουβαλούσε. 

Κάποια στιγμή χθες, 15 Ιουνίου, σοκαρισμένοι αρχίσαμε να μαθαίνουμε ότι το “Zendaya Pregnant” τρεντάρει στο Twitter. Η πρώτη μας αντίδραση; Να δούμε από πού στο καλό προέκυψε η πληροφορία. Όταν το κάναμε αυτό, γρήγορα είδαμε ότι δεν υπάρχει καμία πραγματική πηγή. Με άλλα λόγια, η εγκυμοσύνη της ηθοποιού τρένταρε από άτομα, που απλά αποφάσισαν να διαδώσουν fake news και να τρολάρουν το διαδίκτυο. Και εντάξει, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε το Twitter να τρολάρει και να προωθεί ψέματα. Μήπως, όμως, θα έπρεπε να υπάρξουν κάποια όρια; Μήπως, για παράδειγμα, δεν θα έπρεπε αντικείμενο του όποιου τρολαρίσματος να είναι κάτι τόσο σοβαρό όπως μία εγκυμοσύνη; Μία είδηση, δηλαδή, που θα αναστατώσει όλο τον κοντινό περίγυρο των εμπλεκόμενων, αλλά και που μπορεί να ξύσει “πληγές”, που εσύ δεν ξέρεις αν υπάρχουν, όπως η ανεπιτυχής προσπάθεια για εγκυμοσύνη ή κάποιος ιατρικός λόγος, που δεν επιτρέπει την εγκυμοσύνη; 

Δεν ξέρουμε, αν κάτι από τα τελευταία ισχύει. Πάντως, κάτι έκανε τη Zendaya να αγανακτήσει περισσότερο απ’ όσο συνήθως και να απαντήσει. Συγκεκριμένα, την είδαμε να κάνει ένα story στο Instagram με το πολύ σύντομο, “Βλέπετε τώρα, γι’ αυτό μένω εκτός Twitter… Απλά βγάζουν πράγματα από το μυαλό τους χωρίς λόγο… εβδομαδιαία”. 

Όσο για την πηγή της φήμης; Ειλικρινά δεν μπορούμε να την κατηγορήσουμε. Το πράγμα ξεκίνησε από το TikTok και από ένα trend, που λέγεται Krissed. Σε αυτό, βίντεο ξεκινάνε χωρίς context να δείχνουν μία ψεύτικη είδηση και εκεί, που σε έχουν σοκάρει, η μουσική αλλάζει, ένα βίντεο της Kris Jenner να χορεύει βγαίνει και μαζί το κείμενο “You just got Krissed”. Έμπνευση είναι οι φάρσες, που κάνει η Jenner στις κόρες, και τις τελευταίες μέρες έτυχε κάποιοι να κάνουν βίντεο για το trend με δήθεν εγκυμοσύνη της ηθοποιού. Σε όλα, όμως, στο τέλος αποκαλυπτόταν ότι πρόκειται για φάρσα και σε καμία περίπτωση για πραγματικότητα.

Οπότε ναι, θα λέγαμε ότι η μετατροπή της φάρσας σε είδηση και η όλη τοξικότητα είναι ξεκάθαρο προνόμιο του Twitter. Γι’ ακόμα μια φορά.

@ryan.roberts

THERE IS NO WAY #greenscreen #greenscreenvideo #AmazonVirtualTryOn #MakeASplash #zendaya #tomholland #pregnant #fypシ #zyxcba

♬ original sound – wandakardashian

@frannn819

#zendaya #pregnant

♬ original sound – wandakardashian

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!