Την περασμένη Παρασκευή, η Save a Greek Stray, η οργάνωση για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, καθώς και τον έλεγχο του αριθμού των αδέσποτων που έχει ιδρύσει η Εριέττα Κούρκουλου, διοργάνωσε για τρίτη χρονιά το SGS Family and Pet Festival στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Εκεί βρέθηκε και η Τζένη Μελιτά, δημοσιογράφος και (συμ)παρουσιάστρια της εκπομπής “Κυψέλη” στην ΕΡΤ2 για να παρουσιάσει και να τιμήσει με την παρουσία της τον καλό σκοπό του φεστιβάλ. 

Οι κάμερες διάφορων εκπομπών ήταν επίσης εκεί για να καλύψουν το γεγονός και όπως ήταν αναμενόμενο οι ρεπόρτερ έσπευσαν να πάρουν δηλώσεις από τους παρευρισκόμενους. Αναμενόμενο ωστόσο ήταν επίσης ότι δεν ρωτήθηκαν σε σχέση με τα αδέσποτα ζώα. Όπως είχε συμβεί πριν λίγο καιρό στη Φαίη Σκορδά, η οποία σε εκδήλωση του Make-A-Wish για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής ερωτήθηκε για το “Πρωινό”, έτσι και στη Τζένη Μελιτά τέθηκαν ερωτήσεις για τα επαγγελματικά της, παρόλο μάλιστα που η νεαρή δημοσιογράφος είναι γνωστή για τα φιλοζωικά της αισθήματα και η παρουσία της στο εν λόγω φεστιβάλ δεν ήταν τυχαία.

Πιο συγκεκριμένα, η Τζένη ρωτήθηκε για το επαγγελματικό της μέλλον, ερώτηση στην οποία έδωσε μια γενική, αστεία κι ευγενική απάντηση στην προσπάθειά της να πάρει “την κουβέντα” από την ιδιότητά της και να τη φέρει στην ουσία. Επειδή όμως, όπως φαίνεται, το κοινό των εκπομπών που κάλυπταν το γεγονός μάλλον δεν ενδιαφέρεται για τα αδέσποτα, αλλά καίγεται για τους αριθμούς που δείχνουν τα μηχανάκια της AGB (ελπίζουμε ότι πιάνετε την λεπτή ειρωνεία εδώ), η Τζένη ρωτήθηκε και για την τηλεθέαση: “Τζένη, τα νούμερα τα κοιτάς; Σε απασχολεί αυτό το κομμάτι;”, ρώτησε ένας ρεπόρτερ και η Τζένη Μελιτά απάντησε, “Βρε παιδιά, να πούμε για τα σκυλάκια, για τα ζωάκια…”.

Φυσικά, το στιγμιότυπο αυτό καθαυτό δεν “έβγαζε” είδηση για αυτό και κατά την αναπαραγωγή του διάφορα sites το τιτλοφόρησαν ως “Η ερώτηση που απέφυγε να απαντήσει η Τζένη Μελιτά”, υπονοώντας ότι παρουσιάστρια δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για τα νούμερα επειδή αυτά είναι χαμηλά. 

Αντιλαμβανόμαστε πως ο τηλεοπτικός χρόνος οφείλει να γεμίζει κάπως, αλλά και το ότι έχει το ρόλο του βασικού τροφοδότη ειδήσεων για τον ηλεκτρονικό Τύπο, μιας και ο περισσότερος κόσμος πλέον μαθαίνει τα νέα από το διαδίκτυο, ωστόσο κρατάμε βαθιά μέσα μας την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα γίνονται οι σωστές ερωτήσεις, με τις σωστές αφορμές. Αν η Τζένη Μελιτά ήταν καλεσμένη μιας εκπομπής και συζητούσε γενικά θέματα θα μπορούσε να ερωτηθεί και για τα νούμερα – αν και μεταξύ μας δεν βρίσκουμε πιο πασέ ερώτηση – και θα είχε φυσικά το δικαίωμα ακόμα και τότε να αποφύγει την ερώτηση, όμως σε μία εκδήλωση της οποίας ο σκοπός είναι πολύ πιο σημαντικός από τα επαγγελματικά άγχη οποιασδήποτε δημοσιογράφου, που στην τελική αφορούν μονάχα την ίδια, ένα τέτοιο ερώτημα θα μπορούσε και να λείπει.