Όταν το 2010 ο Maurizio Cattelan και ο Pierpaolo Ferrari δημιούργησαν το TOILETPAPER, άλλαξαν τα δεδομένα των περιοδικών, της τέχνης, της μόδας και της διαφήμισης ταυτόχρονα. Για πρώτη φορά, αυτά τα τέσσερα στοιχεία ενώθηκαν και άλλαξαν μορφή, με τον σουρεαλισμό και την ποπ κουλτούρα να μπαίνουν στην εξίσωση. Κάπως έτσι, 12 χρόνια μετά, οι εμβληματικές φωτογραφίες, που έχουν γεμίσει τις σελίδες του περιοδικού, συνεχίζουν να προκαλούν, και να κρατάνε βλέμμα καθηλωμένο πάνω τους. Εξάλλου, ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να προβλέψουμε ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του και να το βάλουμε σε “κουτάκια”. 

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά μεγάλα brands, όπως η Nike, η Kenzo και η San Pellegrino, έχουν συνεργαστεί μαζί του, κάνοντας iconic και αναπάντεχες καμπάνιες.

Μία τέτοια καμπάνια αναμένεται να δούμε λίαν συντόμως από το TOILETPAPER και το glo. Κι ενώ ακόμα δεν μπορούμε να σου πούμε πάρα πολλά γι’ αυτή τη συνεργασία, θα σου δώσουμε δύο στοιχεία. Το ένα είναι ότι πρέπει να είσαι έτοιμος για τόσο αντιφατικούς συνδυασμούς, που θα σου αποδείξουν όχι απλά ότι οι φαινομενικά αντίθετοι κόσμοι όχι απλά έλκονται και συνδυάζονται, αλλά μπορούν να οδηγήσουν σε μια νέα πιο απολαυστική πραγματικότητα. Μετά από αυτό, θα καταλάβεις ότι δεν υπάρχει λόγος να καταπιέζεσαι και να περιορίζεσαι σε δύο επιλογές.

Το δεύτερο στοιχείο; Εδώ είναι το καλό. Για πρώτη φορά στα 12 χρόνια ζωής του, το TOILETPAPER έρχεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, για να μάς χαρίσει την πιο σουρεαλιστική εμπειρία, η οποία δύσκολα θα σβηστεί από την μνήμη μας.

Mε αφορμή την ανατρεπτική τους συνεργασία, το glo κάλεσε το εμβληματικό περιοδικό TOILETPAPER να δημιουργήσει για τους Αθηναίους το πιο radical pop experience. Με τέσσερις σουρεάλ δημιουργούς να βάζουν μπρος τις δεξιότητες και τη φαντασία τους, κατασκευάζουν τέσσερα experience rooms, που θα μάς εντάξουν απευθείας μέσα στο concept του, πώς δυο εντελώς αντίθετοι κόσμοι μπορούν να συνυπάρξουν με τον πιο αρμονικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

 

Όχι, οι εκπλήξεις δεν τελείωσαν ακόμα. Όλο το event και τα experience rooms γίνονται με τη συμμετοχή και την επιμέλεια του συνιδρυτή του TOILETPAPER και εμβληματικού σουρεάλ φωτογράφου, Pierpaolo Ferrari.

Όσο για το πότε εσύ θα έχεις την ευκαιρία να βυθιστείς στον σουρεάλ κόσμο του TOILETPAPER; Στις 17, 18 και 19 Ιουνίου, με το event να είναι ανοιχτό στο κοινό και τις τρεις μέρες στο ξενοδοχείο Gatsby Athens στο κέντρο της πόλης (17/06 από 17:00 έως 20:00, 18&19/6 από 12:00 έως 16:00).

 

Θες να μάθεις περισσότερα; Θα πρέπει να περιμένεις (αλλά αξίζει!). Σύντομα όλο και περισσότερες συναρπαστικές πληροφορίες θα αποκαλυφθούν, όπως τα ονόματα των Ελλήνων δημιουργών των experience rooms. Για να είσαι σίγουρος ότι θα τις μάθεις πρώτος, μείνε σε ετοιμότητα και παρακολούθησε όλα τα hints, που θα εμφανιστούν στο blog του glo και το Instagram του.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!