Τα ραντεβού της αυγής είναι ένα νέο trend, σύμφωνα με το οποίο, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να βγουν με κάποιο πρόσωπο που τους ενδιαφέρει το πρωί και όχι το βράδυ και μάλιστα τόσο πρωί που μπορούν να δουν παρέα ακόμα και την ανατολή.

Πρόκειται άραγε για μια νέα παραξενιά ή μήπως για μια μεγάλη υπερβολή; Όπως φαίνεται δεν είναι τίποτα από τα δύο και υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό.

Με το κόστος της ζωής να έχει πάρει τον ανήφορο, τα έξοδα του dating γίνονται πραγματικός μπελάς για πολλούς ανθρώπους, καθώς τα πρώτα ραντεβού γίνονται παραδοσιακά το βράδυ, σε μπαρ και εστιατόρια. Το νέο αυτό trend όμως, μας προτείνει να αλλάξουμε αυτή την συνήθεια με πρωινούς περιπάτους, καφέδες και βόλτες με τα σκυλιά μας στο πάρκο της περιοχής μας.

Ο όρος “Dawn Dating”  επινοήθηκε από το dating app Badoo όταν διαπιστώθηκε μια σημαντική μεταστροφή στις συνήθειες των μελών του, να προτιμούν δηλαδή όλο και περισσότεροι singles τα πρωινά ραντεβού και όχι τα ποτά μετά την δουλειά ή τα εστιατόρια τα Σαββατόβραδα. Και ενώ η ιδέα φαίνεται ότι δείχνει μια επιθυμία για αλλαγή στο σκηνικό του dating, συμπίπτει και με την ανάγκη για έναν πιο μετρημένο και οικονομικό τρόπο ζωής, λόγω των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν αυτή την στιγμή στον πλανήτη.

Το κόστος της ζωής έχει ανέβη σημαντικά και δεν είναι λίγες οι φωνές που προειδοποιούν για μια χειρότερη ύφεση τον προσεχή χειμώνα. Οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας διαπίστωσαν ότι το 51% των χρηστών της έχουν ήδη βγει σε ένα τέτοιο πρωινό ραντεβού και μάλιστα πριν τις 10π.μ. ή θα ήθελαν να το κάνουν σύντομα. Η ιδέα ενός πρωινού περιπάτου, ενός καφέ ή ενός πρωινού, φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος ενάντια στα μπαρ, στην κατανάλωση αλκοόλ και στα βραδινά έξοδα ενός πιο λαμπερού ραντεβού.

“Τα πρωινά ραντεβού έχουν αλλάξει το dating για μένα,” λέει η 26-χρονη Εύα και ισχυρίζεται ότι της έχουν δώσει μια νέα προοπτική και μια “καλή εναλλακτική στα βραδινά ποτά ή το δείπνο.”

“Έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν προσθέσεις μια διαφορετική δραστηριότητα στο dating, όπως ένα πρωινό, έναν καφέ ή ακόμα και έναν περίπατο, στις κλασικές επιλογές.”

Μια άλλη χρήστης του Badoo, η Megan, που ήταν single για πέντε χρόνια, λέει ότι το πρώτο ραντεβού της αυγής για εκείνη ήταν με ένα άτομο από κάποιο dating app. “Έχω έναν σκύλο, οπότε τον προσκάλεσα να έρθει μαζί μας στην πρωινή μας βόλτα, καθώς μου είχε πει ότι του άρεσε να τρέχει τα πρωινά. Το ραντεβού μας ήταν λιγάκι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Μια τέοια χαλαρή συνάντηση σε απαλλάσσει από την ένταση και αν τελικά υπάρξει έλξη, μένεις με την προσμονή για περισσότερα.”

Η πιο χαλαρή ατμόσφαιρα των πρωινών ραντεβού κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος ενάντια στην στημένη ατμόσφαιρα των βραδινών και όσοι το δοκιμάζουν λένε ότι ήταν μια ευχάριστη αλλαγή. Υπάρχει λιγότερη πίεση, δεν λειτουργείς υπό την επήρεια του αλκοόλ και βλέπεις μια ίσως πιο αληθινή πλευρά των ανθρώπων.

Όπως λέει η Megan, η οποία σχετίστηκε τελικά με το άτομο με το οποίο βγήκε ραντεβού της αυγής, “αν και αρχίσαμε να βγαίνουμε φυσικά και βραδινά ραντεβού στην πορεία, δεν είναι λίγες οι φορές που παίρνουμε έναν καφέ στο χέρι και πάμε μια βόλτα στην πόλη τα πρωινά.”

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!