Πριν μερικές εβδομάδες, η Θωμαή Απέργη είχε βρεθεί στο The 2night Show. Εκεί αποκάλυψε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου ότι η αποχή της από τη μουσική τα τελευταία χρόνια δεν οφειλόταν σε κάποια σχέση της, όπως ακουγόταν στα ΜΜΕ, αλλά στο γεγονός ότι πάλευε με την επιληψία. Συγκεκριμένα, οι κρίσεις της είχαν φτάσει σε αρκετά μεγάλη έξαρση, με κάποιες μέρες να παθαίνει συνολικά τέσσερις από το πρωί μέχρι το απόγευμα. Οπότε αποφάσισε να αποστασιοποιηθεί, ώστε να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί. Μάλιστα, αυτό πράγματι είχε αποτέλεσμα, με την τραγουδίστρια να μην έχει βιώσει επιληπτική κρίση τα τελευταία δύο χρόνια. 

Τώρα, βγήκε με Skype στην εκπομπή Happy Day και μίλησε περισσότερο για το ζήτημα στην Σταματίνα Τσιμτσιλή. Συγκεκριμένα, την ακούσαμε να εξηγεί πώς η επιληψία της εμφανίστηκε λόγω στρες, όταν ήταν 18 ετών και έφυγε από το σπίτι της στην Τήνο. Όσο για το γιατί δεν είχε μιλήσει ανοιχτά για το ζήτημα; Επειδή στην Ελλάδα η επιληψία θεωρείται ακόμα ταμπού, με πολλούς που νοσούν από αυτήν, να φοβούνται πως αν το αποκαλύψουν, ο κόσμος θα τούς αντιμετωπίσει διαφορετικά. 

“Υπήρχε αυτό το πράγμα, που επειδή στην Ελλάδα είναι ταμπού, δεν ήθελα να το μοιραστώ και δεν ήμουν έτοιμη, γιατί δεν είχε παρέλθει κιόλας. Τώρα είναι κάτι, το οποίο είναι αδρανές. Δηλαδή υπάρχει, εδώ και δώδεκα χρόνια με ταλαιπωρούσε. Μιλάμε για μία μορφή, επειδή υπάρχουν πάρα πολλές μορφές. Τέλος πάντων, ήταν αρκετά δύσκολη. Ε, και μπορώ να μιλήσω πλέον γι’ αυτό, γιατί είναι δύο χρόνια τώρα, που συνετέλεσε και το γεγονός ότι ξεκουράστηκα αρκετά, κοιμήθηκα καλύτερα, όλα αυτά. Οπότε σταμάτησε να υπάρχει στον βαθμό, που υπήρχε τουλάχιστον.

Ξεκίνησε η πρώτη κρίση στα 18, όπως και ο θυρεοειδής, που έχω μαζί. Θεωρητικά έχουμε βγάλει το συμπέρασμα ότι ξεκίνησε σαν ένα σοκ, επειδή έφυγα απ’ το σπίτι. Σπούδαζα Πάτρα και ερχόμουν από Τήνο, μοναχοπαίδι. Ξέρεις, μού κόστισε εμένα προσωπικά. Όμως η επιληψία, επειδή έχει πάρα πολλές μορφές, έχει διάφορους εκλυτικούς παράγοντες. Άλλοι άνθρωποι μπορεί να το πάθουν από χτύπημα, επειδή μού στέλνει πάρα πολύς κόσμος, άλλοι επειδή καταναλώνουν πάρα πολύ αλκοόλ ή κάνουν κατάχρηση ναρκωτικών ή οτιδήποτε, σε άλλους ανθρώπους είναι γενετικό. Στη δική μου περίπτωση, μάλλον, εικάζεται ότι πρέπει να είναι απ’ το στρες, που εγώ βίωσα φεύγοντας απ’ το σπίτι. 

(…) Υπήρχε μία διαβάθμιση ανάλογα τις υποχρεώσεις, αλλά κυρίως λόγω του στρες μου, γιατί δεν ήταν ποτέ ότι δεν είχα χρόνο να ξεκουραστώ. Θεωρώ ότι εμένα το στρες μου με επηρέαζε και όταν δεν κοιμόμουν τόσο καλά, κάπως έτσι. Δεν ήταν ότι είχα απίστευτα πολλές υποχρεώσεις ποτέ σε όλα αυτά τα δέκα χρόνια, που είμαι στη μουσική, που αυτό ήταν το πρόβλημα. Θεωρώ ότι ίσως ήταν ο χαρακτήρας μου, που ειδικά ως πιο μικρή είχα περισσότερο άγχος, και ίσως το επιβάρυνε. Αλλά δεν μπορώ να σού πω ότι για την επιληψία φταίει το τάδε.

Όμως ήταν πολύ σοβαρό, γιατί σε αυτά τα έντεκα με δώδεκα χρόνια, που είχα τις κρίσεις τις πολύ έντονες, το πιο επικίνδυνο στην επιληψία είναι το πού θα το πάθεις. Ευτυχώς, εγώ το πάθαινα μόνο πρωί. Ευτυχώς, ο δικός μου τύπος είναι μόνο πρωί. Δεν μπορώ να το πάθω τραγουδώντας, περπατώντας, το απόγευμα”.