Όταν μπαίνεις σε μία νέα σχέση, είναι πιθανό να θες να το κάνεις γνωστό σε όλο τον κόσμο. Και ίσως και να το κάνεις, με δημοσιεύσεις στο Instagram, που τον έχεις να φαίνεται σε πρώτο πλάνο και με λεζάντες, που ξεκάθαρα δηλώνουν την σχέση σου με το άτομο της φωτογραφίας. Ωστόσο, ειδικά αν τα πράγματα δεν πάνε καλά μεταξύ σας, αυτό μπορεί να μη σου βγει σε καλό. Μέσα σε όλη τη δυσκολία του χωρισμού, θα καταλήξεις να πρέπει να σβήνεις και μία μία όλες τις φωτογραφίες, που ανέβασες ποτέ μαζί του (σε μία αναλογία με τις εποχές, που τις έσκιζαν και τις έκαιγαν). Το αποτέλεσμα; Σχεδόν όλοι συνειδητοποιούν ότι μάλλον το μεταξύ σας δεν λειτούργησε, ενώ χαλάς και το feed σου και διαγράφεις φωτογραφίες σου, που κατά τ’ άλλα σού άρεσαν. 

Μία νέα τάση, όμως, έρχεται να εξομαλύνει την παραπάνω κατάσταση. Όχι, αυτή δεν είναι να μην ανεβάζεις καθόλου φωτογραφίες από τη νέα σου σχέση, αλλά να το κάνεις με διακριτικό -και κάπως πιο μυστήριο- τρόπο. Στην ουσία μιλάμε για μία έμμεση παρουσίαση, που υπονοεί ότι κάτι καινούργιο υπάρχει στην ερωτική σου ζωή, χωρίς να το βροντοφωνάζει και επιτρέποντάς σου να μην χρειαστεί να διαγράφεις δημοσιεύσεις στην πιθανότητα ενός χωρισμού. Και αυτή η έμμεση παρουσίαση έχει δύο εκδοχές. 

Η μία σε αφορά αν θες να ανανεώσεις έμμεσα το relationship status σου στο Facebook, στις ιστορίες σου και γενικά σε κάποια πλατφόρμα, που επικεντρώνεται σε μία εικόνα τη φορά. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα ανεβάσεις για παράδειγμα μία selfie σου μαζί με το νέο σου ταίρι. Αν θες να το πας εντελώς διακριτικά και υπόγεια, μπορείς να ανεβάζεις τα δύο ποτήρια από τα ποτά σας ή ένα δώρο που σου έκανε, όπως ένα μπουκέτο λουλούδια. Αντιθέτως, αν θες κάτι ελαφρώς πιο ξεκάθαρο, μπορείς να ανεβάσεις μία φωτογραφία σου, όπου εκείνος αχνοφαίνεται ελάχιστα, δείχνοντας μόνο την πλάτη του, μία φωτογραφία όπου φαίνεται μόνο να σού κρατά το χέρι ή ακόμα και κάτι πιο καλλιτεχνικό, όπως μία εικόνα που σας σκοτεινιάζει τελείως, αφήνοντας μόνο ουσιαστικά τις σκιές σας. 

Ωστόσο, αν μιλάμε για δημοσίευση στο Instagram, μπορείς να κάνεις έμμεση παρουσίαση του νέου σου συντρόφου, δείχνοντας τον πιο ξεκάθαρα, αλλά κρατώντας πιο κρυμμένη τη φωτογραφία του. Στην ουσία, θα κάνεις ένα καρουζέλ-photo dump. Για παράδειγμα, μπορείς να μοιραστείς εικόνες από μία εκδρομή σας, βάζοντας μπροστά μπροστά φωτογραφίες, που είσαι μόνος σου, εικόνες των τοπίων, το φαγητό σου ή οτιδήποτε άλλο τράβηξες, και προσθέτοντας κάπου στη μέση προς τέλος μία φωτογραφία της σχέσης σου. Μία άλλη ιδέα είναι και να κάνεις ένα photo dump, απλά για να δείξεις στιγμιότυπα, για παράδειγμα, του τελευταίου μήνα ή του καλοκαιριού σου και να ακολουθήσεις την ίδια τακτική. Η λεζάντα, πάντως, θα πρέπει να αναφέρεται στη γενικότερη θεματική των φωτογραφιών και όχι να γράφει κάτι, για να κατευθύνει τους ακολούθους σου στη φωτογραφία της σχέσης σου. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!