Ο 54χρονος σκηνοθέτης μίλησε στο Vulture για την ταινία “Blonde”, στην οποία πρωταγωνιστεί η Ana De Armas, που βγαίνει στην μετά #MeToo εποχή. “Αν είχε βγει πριν από μερικά χρόνια, θα ήταν ακριβώς όταν χτύπησε το #MeToo και θα ήταν μια έκφραση όλων αυτών των πραγμάτων“, είπε. “Είμαστε σε μια εποχή τώρα, νομίζω, όπου οι άνθρωποι είναι πραγματικά αβέβαιοι για το πού είναι τα όποια όρια“.

Είναι μια ταινία που σίγουρα έχει μια ηθική. Αλλά κολυμπάει σε πολύ αχαρτογράφητα νερά γιατί δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο ξεκάθαρη όσο θέλει ο κόσμος να τη δει. Υπάρχει κάτι σε αυτή για να προσβάλει τον καθένα“.

Ο σκηνοθέτης παραδέχτηκε ότι εξεπλάγην που το Blonde έλαβε από την Ένωση Κινηματογραφικών Εταιρειών την αξιολόγηση NC-17 για “κάποιο σεξουαλικό περιεχόμενο”. “Νόμιζα ότι είχαμε χρωματίσει μέσα στις γραμμές, αλλά νομίζω ότι αν έχεις ένα μάτσο άνδρες και γυναίκες σε μια αίθουσα συνεδριάσεων να συζητούν για σεξουαλική συμπεριφορά, ίσως οι άνδρες να ανησυχούν για το τι σκέφτονται οι γυναίκες. Είναι απλά μια περίεργη εποχή. Δεν είναι όπως οι απεικονίσεις της ευτυχισμένης σεξουαλικότητας. Είναι απεικονίσεις καταστάσεων που είναι διφορούμενες“, δήλωσε.

Είναι επικίνδυνο να κάνεις τη σκέψη των άλλων ανθρώπων γι’ αυτούς. Ποιος ξέρει; Από τη μία πλευρά, νομίζω ότι αν μου δοθεί η επιλογή, θα προτιμούσα να πάω να δω την NC-17 εκδοχή της ιστορίας της Marilyn Monroe. Γιατί ξέρουμε ότι η ζωή της ήταν στα όρια, ξεκάθαρα, από τον τρόπο που τελείωσε. Θέλεις να δεις την εκδοχή με τις πληγές και όλα ή θέλεις να δεις την εξευγενισμένη εκδοχή;”, κατέληξε ο σκηνοθέτης ο οποίος επίσης εξήγησε ότι η ταινία ουσιαστικά επικεντρώνεται στην επίδραση της φήμης στη ζωή της Monroe.

Ο Dominik δήλωσε ότι η ταινία θα κυκλοφορήσει πιθανότατα τον Σεπτέμβριο, αφού αναβλήθηκε η πρεμιέρα της το 2020 εξαιτίας της πανδημίας.