Όταν μιλάμε για piercing, υπάρχουν εξαιρετικά πολλές επιλογές. Τα αυτιά, η μύτη, τα φρύδια, η γλώσσα, οι ρώγες είναι κάποια μόνο από τα σημεία του σώματός σου, που μπορείς να τρυπήσεις. Φυσικά, ακόμα κι όταν το διαλέξεις, υπάρχουν πολλές ακόμα υποκατηγορίες. Για παράδειγμα, αν θες να κάνεις piercing στη μύτη, δεν υπάρχει μόνο η πλαϊνή επιλογή, αλλά και αυτή του septum, που βλέπουμε να γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.
Τι είναι το septum piercing;
Μία μετάφραση αρκεί, για να καταλάβεις. Είναι το σκουλαρίκι, που τοποθετείτε στο διάφραγμα, τον ιστό μεταξύ των δύο ρουθουνιών σου. Εκεί υπάρχει λίγο δέρμα και ο piercer ψάχνει το πιο λεπτό σημείο, για να κάνει την τρύπα. Συνήθως χρησιμοποιείται μια βελόνα διαμετρήματος από 1 έως 1,27 μιλιμέτρ.
Πονάει το septum piercing;
Ρεαλιστικά όλα τα piercing πονάνε, οπότε ναι. Δεν υπάρχει, όμως, απόλυτη απάντηση για το μέγεθος του πόνου. Αυτό έχει να κάνει τόσο με την αντοχή σου σε αυτόν, όσο και με το κάθε σώμα ξεχωριστά. Αν, πάντως, σε αγχώνει η πιθανότητα να πονέσεις αρκετά, θα σού προτείναμε να έχεις πάρει κάποια παρακεταμόλη πριν το ραντεβού σου με τον piercer σου.
Ποιος είναι το χρονικό διάστημα επούλωσης του septum piercing;
Η απάντηση ποικίλει ανάλογα τον άνθρωπο, αλλά στο περίπου θα χρειαστούν τέσσερις με έξι μήνες, μέχρι την πλήρη επούλωση του piercing σου. Βέβαια, πιο έντονα συμπτώματα, όπως ερεθισμό και ευαισθησία, πρέπει να περιμένεις μόνο τις πρώτες μέρες, αφότου το κάνεις.
Πώς μπορείς να καθαρίσεις το septum piercing;
Αυτό είναι κυρίως σημαντικό για τις πρώτες μέρες, που θα το έχεις, αλλά δεν βλάπτει να το επαναλαμβάνεις μια στο τόσο. Γενικά, δεν θέλει πολλά. Απλά ψέκαζέ το δύο φορές ημερησίως με ένα αλατούχο διάλυμα και μην κάνεις τίποτα περισσότερο. Γενικώς μην το πειράζεις και μην το στριφογυρνάς, αφού υπάρχει κίνδυνος να δημιουργήσεις πρόβλημα στην περιοχή.
Πώς καταλαβαίνεις ότι το septum piercing έχει μολυνθεί;
Αν στην περιοχή του piercing σου βλέπεις εκκρίσεις με χρώμα, αν έχει πρηστεί το σημείο ή αν πονάει, τότε οι πιθανότητες λένε ότι έχει μολυνθεί. Η αντιμετώπιση δεν είναι στάνταρ και έχει να κάνει με το μέγεθος της μόλυνσης. Η καλύτερη κίνηση, που μπορείς να κάνεις πάντως, είναι να επικοινωνήσεις με τον piercer σου ή, ακόμα καλύτερα, με τον γιατρό σου.
Πότε μπορείς να αλλάξεις σκουλαρίκι;
Αν μιλάμε γενικά, όποτε θες. Αν μιλάμε για την πρώτη φορά, που θα το αλλάξεις, τότε περίμενε μέχρι το σημείο να επουλωθεί πλήρως. Αυτό, όπως είπαμε παραπάνω, μεταφράζεται σε τέσσερις με έξι μήνες συνήθως. Πάντως, για την πρώτη φορά, θα σού προτείναμε να πας στον piercer σου να το αλλάξει, όχι μόνο για να σού δείξει ακριβώς τον σωστό τρόπο, που γίνεται, αλλά και για να βεβαιωθεί ότι πράγματι έχει επουλωθεί το σημείο.