Εν όψει του νέου του album, Harry’s House, που θα κυκλοφορήσει στις 20 Μαΐου, ο Harry Styles έχει δώσει αρκετές συνεντεύξεις το τελευταίο διάστημα, στις οποίες ανοίγεται περισσότερο για πολλαπλά ζητήματα, όπως η ψυχική υγεία του και η ερωτική ζωή του. Τώρα, μίλησε στο Apple Music και τον Zane Lowe για τη μουσική του ωρίμανση από την εποχή των One Direction μέχρι σήμερα. Κι όσο παράξενο κι αν σού φαίνεται, η Billie Eilish έπαιξε τον ρόλο της. 

Όπως εξήγησε ο μουσικός και ηθοποιός, όταν είδε την Eilish και τη μουσική της, συνειδητοποίησε πόσο νεότερη από εκείνον είναι και ότι αυτός δεν βρίσκεται πλέον στο ίδιο σημείο με εκείνη. Έτσι, κατάλαβε ότι δεν υπάρχει λόγος να προσπαθεί να ακολουθήσει τις μουσικές διαδρομές, που ακολουθούσε ο ίδιος στην ηλικία της, ούτε να προσπαθεί να μείνει ο ίδιος άνθρωπος καλλιτεχνικά και γενικά. “Σίγουρα είχα μία πραγματικά μεγάλη στιγμή, νομίζω, όταν περίπου η Billie Eilish έσκασε για πρώτη φορά. Νομίζω ότι το να είμαι στο συγκρότημα, πάντα το αισθανόμουν σαν να ήταν διασκεδαστικό και συναρπαστικό, επειδή ήμασταν νέοι. Και είχα μία στιγμή, όταν την είδα να κάνει το ίδιο σε τόσο νέα ηλικία, που το ένιωσα σαν ‘Δεν είμαι τόσο νέος πια’.

Για ένα διάστημα, ήμουν σε κατάσταση ‘Πώς παίζεις το παιχνίδι του να παραμένεις συναρπαστικός;’. Και απλά είχα εκείνη την στιγμή του ‘Εντάξει, δεν είμαστε το ίδιο πράγμα’. Και με τον ίδιο τρόπο, που σκέφτεσαι ‘Δεν θα είσαι πάντα αυτό το νέο πράγμα’, ήμουν και σε φάση ‘Εντάξει, πραγματικά θα ήθελα να σκεφτώ ποιος θα μού άρεσε να είμαι ως μουσικός’. 

Είμαι τύπου από μακριά τρομερά ευγνώμων προς εκείνη, γιατί αισθάνομαι ότι εκείνη συμβόλιζε κάτι για εμένα σε εκείνο το σημείο. Αισθάνθηκα ότι εμφανίστηκε με έναν τρόπο τύπου, ‘Δεν είσαι αυτό. Μην αγχώνεσαι για το να είσαι αυτό το πράγμα ποτέ’. Γιατί, ξέρεις, είναι πολύ νεότερή μου και υπήρχε μία φάση, που σκεφτόμουν ‘Εντάξει, πώς επιστρέφω σε αυτό; Πώς, ας πούμε, γυρνάω εκεί;’. Απλά έσπασε εντελώς το ξόρκι για εμένα, με έναν τρόπο που είμαι πολύ ευγνώμων”.