Αν έχεις TikTok, είναι σχεδόν σίγουρο ότι σού έχει εμφανιστεί έστω ένα βίντεο με την pink sauce. Όπως μαρτυρά το όνομά της, πρόκειται για μία ροζ σως, η οποία δημιουργήθηκε από τη Chef Pii και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα βίντεο της στην πλατφόρμα μέσα στον Ιούνιο. Το ιδιαίτερο χρώμα της τράβηξε το ενδιαφέρον όσων την είδαν και, όπως ήταν φυσικό, άρχισαν τις ερωτήσεις σχετικά με τα συστατικά και τη γεύση της. 

@chef.pii

PINK SAUCE 💖🔥

♬ original sound – PINK SAUCE QUEEN 👑💖🤤

Από αυτές τις ερωτήσεις κι έπειτα, τα πράγματα γύρω από την pink sauce ξεκίνησαν σιγά σιγά να φαίνονται όλο και πιο ύποπτα. Ειδικά από την στιγμή, που έγινε γνωστό ότι η Pii σκοπεύει να πουλήσει διαδικτυακά τη δημιουργία της. Το πρόβλημα ήταν ότι αρνούταν να απαντήσει σε οποιαδήποτε από τις ερωτήσεις ή, όταν το έκανε, έλεγε πολύ αόριστα πράγματα. Για τη γεύση, μια έλεγε ότι δεν μπορούσε να την περιγράψει και μια έβαζε γνωστούς της να λένε απλά ότι είναι γλυκιά και αλμυρή. Για τα συστατικά, ακόμα και σε βίντεο που έκανε για να μιλήσει ακριβώς για αυτά, δεν έλεγε τίποτα περισσότερο από το ότι είναι όλα φυσικά και η σως δεν περιέχει κανένα τεχνητό χρώμα.

@chef.pii

Reply to @imacittykat Hey boo I hope this help you out

♬ original sound – PINK SAUCE QUEEN 👑💖🤤

Το επόμενο ύποπτο; Από βίντεο σε βίντεο της Pii, η pink sauce φαίνεται να αλλάζει χρώμα και σύσταση. Συγκεκριμένα, ενώ στα πρώτα της βίντεο, την βλέπαμε να έχει ένα έντονο φούξια χρώμα και μία πιο παχύρευστη υφή, σιγά σιγά γινόταν όλο και πιο ανοιχτή ροζ και είχε όλο και πιο νερουλή εικόνα. Κι ενώ κάποιος θα μπορούσε να το δικαιολογήσει, μιας και αποτελεί homemade προϊόν, που δεν είναι δυνατόν να είναι 100% τυποποιημένο, εκείνη αποφάσισε να περιπλέξει τα πράγματα, λέγοντας οφθαλμοφανώς ψέματα. Κατ’ αρχάς, ποτέ δεν έδωσε απάντηση για τις αλλαγές στη σύσταση. Όσο για τη διαφορά στο χρώμα, είπε απλά ότι τελικά δεν τής άρεσε το φούξια και αποφάσισε να την κάνει πιο ανοιχτόχρωμη. Γιατί θεωρούμε ότι αυτό είναι ψέμα; Διότι σε προηγούμενο βίντεο, είχε δώσει εντελώς άλλη απάντηση, λέγοντας συγκεκριμένα ότι το χρώμα είναι ίδιο, απλά άλλαξε ο φωτισμός. 

@chef.pii

Reply to @iiam_.chanel

♬ original sound – PINK SAUCE QUEEN 👑💖🤤

Φυσικά, το αποκορύφωμα της όλης κατάστασης ήρθε από την 1η Ιουλίου, όταν η Pii άρχισε να πουλά το προϊόν διαδικτυακά για 20 δολάρια το μπουκάλι. Αρχικά, νομίζαμε ότι αυτό θα ξεδιάλυνε τα πράγματα, μιας και επιτέλους δημοσίευσε μία λίστα υλικών, που περιλάμβανε ηλιέλαιο, καυτερή πιπεριά, σκόρδο, μέλι και dragon fruit, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ροζ χρώμα της σως οφείλεται στο φρούτο. Ωστόσο, μαζί με τα υλικά είδαμε και μία ετικέτα με τα διατροφικά στοιχεία του προϊόντος, στην οποία διαβάζουμε ότι αντιστοιχεί σε 444 μερίδες, νούμερο που δεν στέκει ιδιαίτερα, μιας και η μέση σως δίνει γύρω στις 70 μερίδες. Αυτό, φυσικά, είναι το λιγότερο τόσο γιατί η Pii υποστήριξε ότι απλά έγινε λάθος στην εκτύπωση (στο site βλέπουμε ακόμα τη λάθος ετικέτα), όσο και γιατί έχουμε πολύ χειρότερες μαρτυρίες. 

@chef.pii

WE ARE FIXING THE ISSUES

♬ original sound – PINK SAUCE QUEEN 👑💖🤤

Κατ’ αρχάς, υπερβολικά πολλά μπουκάλια έφτασαν στους αγοραστές σπασμένα ή με τη σως να έχει χυθεί εντελώς από αυτά. Κατά δεύτερον, ανάλογα την παραγγελία, κάποιοι έλαβαν μπουκάλια, που δεν έγραφαν πουθενά ημερομηνία λήξης, ούτε ότι έπρεπε να μπουν στο ψυγείο, παρά το γεγονός ότι η Pii έχει αναφέρει σε βίντεο ότι το προϊόν τελικά περιέχει και λίγο γάλα, συστατικό που επίσης δεν αναγράφεται πουθενά. Κατά τρίτον, είναι αρκετοί εκείνοι, που υποστηρίζουν ότι η σως έφτασε σε αυτούς χαλασμένη, ενώ υπάρχει μέχρι και καταγγελία ότι προκάλεσε τροφική δηλητηρίαση. 

@mariexx_r

#pinksauce #beaware #Donteat

♬ original sound – Susana Restrepo

Μέσα σε όλο αυτό, η Pii αποφάσισε να αλλάξει στάση αναφορικά με την αποκάλυψη της γεύσης της pink sauce, για την οποία μέχρι τώρα απαντούσε “Αν θέλετε να μάθετε τη γεύση έχει, αγοράστε την”. Συγκεκριμένα, η ίδια πέρασε πλέον από το ότι έχει μία εντελώς καινούργια γεύση στο ότι θυμίζει βινεγκρέτ. Τι την οδήγησε στο να δώσει επιτέλους απάντηση; Ότι πολλοί πιστεύουν ότι τελικά ίσως η σως της να μην είναι τόσο πρωτότυπη, όσο την παρουσιάζει. Οι περισσότεροι, που έχουν δοκιμάσει την pink sauce, φαίνεται να συμφωνούν ότι η γεύση είναι εξαιρετικά ίδια με αυτή της ranch sauce. Γι’ αυτό και θεωρούν ότι η Pii είναι τόσο μυστικοπαθής με τα συστατικά και τη γεύση του προϊόντος της γιατί απλά πουλάει ranch sauce, στην οποία έχει ρίξει κόκκινο χρώμα. 

@destineestar_

😭#pinksauce #foryoupage

♬ worst behaviour x streets – r.

Η Pii υποθετικά απάντησε σε όλα αυτά με ένα live στο YouTube. Και λέμε υποθετικά, διότι στην πραγματικότητα δεν έδωσε καμία απάντηση. Μάλιστα, η δικαιολόγησή της για τα προβλήματα της pink sauce μόνο καλή δεν ήταν, αφού είπε ότι ξεχνάμε ότι πρόκειται για πρωτότυπο προϊόν και όχι για ένα έτοιμο για το εμπόριο προϊόν. Ωστόσο, αν πράγματι είναι πρωτότυπο, τότε αυτό σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να πωλείται για 20 δολάρια το μπουκάλι. Βασικά, δεν θα έπρεπε να πωλείται καθόλου, αλλά να δίνεται μόνο δωρεάν για δοκιμές σε όσους έχουν συμφωνήσει με αυτό. 

@trybelyfe

#pinksaucereview #pinksauceyoutube #chefpii #sick #gross

♬ original sound – Big Joe

Το τελικό συμπέρασμα; Μην αγοράζεις τρόφιμα από το TikTok και γενικά από μέρη, που μπορούν να πουληθούν φαγώσιμα, χωρίς να έχουν κριθεί ασφαλή από τις αρμόδιες αρχές. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!