Έχουμε Ιούνιο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν ακόμα βρίσκεσαι στα σχολικά ή ακαδημαϊκά σου χρόνια, οι εξετάσεις σου έχουν ήδη ξεκινήσει ή προετοιμάζεσαι για αυτές. Αυτό πιθανώς να μεταφράζεται σε αρκετό άγχος, που προσπαθείς να βρεις τρόπους να ξεπεράσεις. Δύο πράγματα, που σίγουρα θα σε βοηθήσουν; Το να καταφέρεις να χαλαρώσεις, αλλά και το να εντοπίσεις τον καλύτερο τρόπο διαβάσματος για εσένα. Το ζώδιο σου ίσως σε βοηθήσει. 

Κριός

Γενικά απορροφάς γνώση εξαιρετικά γρήγορα. Συχνά, λοιπόν, εκμεταλλεύεσαι αυτή την ικανότητά σου, για να βγάλεις όλη την ύλη όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Το θετικό είναι ότι έτσι καταφέρνεις έστω να περνάς, ακόμα κι αν δεν έχεις ξοδέψει πολύ χρόνο στο διάβασμα. Το αρνητικό είναι ότι στην πραγματικότητα αποστηθίζεις μόνο τη επιφανειακή γνώση, προσπερνώντας τις λεπτομέρειες και τελικά μένοντας με αρκετά χαμηλούς βαθμούς. Αυτό, που πρέπει να κάνεις, λοιπόν, είναι να καθίσεις και να διαβάσεις με περισσότερη προσοχή όσα μέχρι στιγμής ουσιαστικά ξεφύλλιζες. 

Reading Focus GIF - Reading Focus Child - Discover & Share GIFs

Ταύρος

Είσαι άνθρωπος των αισθήσεων. Αυτό σημαίνει ότι αποστηθίζεις πολύ εύκολα γεύσεις, ήχους, μυρωδιές και υφές. Ωστόσο, στα σχολικά και ακαδημαϊκά διαγωνίσματα δεν περιλαμβάνεται καμία τέτοια αίσθηση και γι’ αυτό δεν μπορείς να συγκεντρωθείς εύκολα σε αυτά. Παράλληλα, η σχέση σου με τις αισθήσεις έχει και ως αποτέλεσμα να αποσυντονίζεσαι εύκολα απ’ ό,τι συμβαίνει τριγύρω σου. Μην επιλέξεις να διαβάσεις, λοιπόν, ούτε στο σαλόνι του σπιτιού σου, ούτε σε δημόσιους χώρους, όπως καφετέριες. Βρες ένα ήσυχο δωμάτιο, όπου θα είσαι εντελώς μόνος και θα έχεις τους λιγότερους δυνατούς περισπασμούς. 

subs: miamaw2 | Explore Tumblr Posts and Blogs | Tumgir

Δίδυμος

Αν και μαθαίνεις γρήγορα, στο διάβασμα έχεις ένα βασικό μειονέκτημα. Αυτό είναι ότι η προσοχή σου αποσπάται εξαιρετικά εύκολα, ενώ η τάση σου να κάνεις πολλά πράγματα συγχρόνως σίγουρα δεν βοηθάει. Η λύση, ωστόσο, δεν είναι να κλειστείς μόνο σου σε ένα δωμάτιο, μιας και αυτό θα σε τρελάνει και θα κάνει το μυαλό σου να ταξιδεύει ακόμα περισσότερο. Προτίμησε να διαβάσεις μόνος, αλλά σε έναν χώρο όπου θα υπάρχει κι άλλος κόσμος, όπως μία βιβλιοθήκη ή μία καφετέρια. Επίσης, ως κοινωνικό ον, θα σε βοηθήσει να συζητήσεις το θέμα της ύλης σου και με άλλους ανθρώπους. 

도서관 도넛 도너츠 GIF - Library Studying Korean - Discover & Share GIFs | Gif  library, Library, Studyblr

Καρκίνος

Είσαι συναισθηματικός άνθρωπος και γι’ αυτό η ψυχολογία σου επηρεάζει τρομερά την ικανότητά σου να συγκεντρωθείς. Αν έχεις βρει μία συναισθηματική ισορροπία, τότε όχι απλά διαβάζεις εύκολα, αλλά όσα αποστηθίζεις σού μένουν και μακροπρόθεσμα στο μυαλό. Το καλύτερο μέρος για εσένα για να μελετήσεις είναι ξεκάθαρα κάπου, που νιώθεις οικεία και ασφάλεια. Με άλλα λόγια, προτίμησε να διαβάσεις μόνος σου στον δικό σου προσωπικό χώρο. Αν έχεις βαρεθεί να είσαι συνεχώς στους τοίχους του δωματίου σου, άλλαξε παραστάσεις σε έναν χώρο, που επίσης αισθάνεσαι οικεία, όπως κάποιο στέκι. 

Lofi Browsing GIF - Lofi Browsing Studying - Discover & Share GIFs

Λέων

Μέσα στην τάξη, είσαι ο άνθρωπος, που κάνει συνεχώς ερωτήσεις και παρακολουθεί κάθε λέξη του καθηγητή. Έτσι, πολλά πράγματα σού μένουν από τις διαλέξεις και νιώθεις ότι δεν χρειάζεται να διαβάσεις ιδιαίτερα. Ωστόσο, αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να μην μαθαίνεις ποτέ σε βάθος και με λεπτομέρειες και κατ’ επέκταση οι βαθμοί σου να μην είναι ιδιαίτερα ψηλοί. Η καλύτερη επιλογή για εσένα είναι να διαβάζεις σε ομάδες μελέτης, όπου εσύ θα αναλάβεις τα ηνία και θα νιώθεις ο πρωταγωνιστής. Επιπλέον, είναι σημαντικό να θυμάσαι να κάνεις και μερικά διαλείμματα ενδιάμεσα και να μην ασχολείσαι μόνο με την εξεταστέα ύλη. 

Jeff winger television study group GIF - Find on GIFER

Παρθένος

Σού αρέσει η καθαριότητα, η ησυχία και η οργάνωση. Χωρίς αυτά τα στοιχεία, σού είναι αδύνατο να συγκεντρωθείς, μιας και θα σε αποσυντονίζουν όλες οι μικρές λεπτομέρειες, που σε ενοχλούν. Διάλεξε έναν σίγουρα καθαρό και οργανωμένο χώρο, για να διαβάσεις, όπως η βιβλιοθήκη ή (λογικά) το δωμάτιο σου. Γενικά, δεν σε φοβόμαστε, αφού έχεις την τάση να προσέχεις και να θυμάσαι τις λεπτομέρειες και να κρατάς εξαιρετικά λεπτομερείς σημειώσεις από τις διαλέξεις. Το μόνο, που χρειάζεται, είναι να βάλεις όλες αυτές τις λεπτομέρειες σε μία τάξη. 

tumblr_liqrhuJPF91qf6qno.gif (500×236) | School library books, Shinee,  School library

Ζυγός

Θες να έχεις μία ισορροπημένη και αρμονική οπτική του κόσμου και του αντικειμένου σπουδών σου και γι’ αυτό προσπαθείς να ασχολείσαι με τα πάντα. Αυτό, βέβαια, όταν φτάνουν οι εξετάσεις, οδηγεί σε ένα χάος το μυαλό σου, μιας και δεν έχεις ιδέα πώς θα βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά και από πού πρέπει να ξεκινήσεις. Η καλύτερη επιλογή για εσένα είναι να ενταχθείς σε μία ομάδα μελέτης, της οποίας ξεκάθαρα δεν πρέπει να είσαι ο αρχηγός, ώστε να σού δώσουν οι άλλοι τις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το πότε πρέπει να κάνεις τι. 

Study group GIF - Find on GIFER

Σκορπιός

Όταν μιλάμε για μαθήματα, που σε ενδιαφέρουν, ρίχνεις όλη σου την προσοχή σε αυτά και τούς αφιερώνεσαι σταθερά και αποτελεσματικά. Όταν φτάνεις σε όσα δεν σού αρέσουν, όμως, κάνεις ό,τι μπορείς για να μην ξοδέψεις ούτε ένα εγκεφαλικό κύτταρο σε αυτά. Παράλληλα, είσαι ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, που αφήνει διάβασμα και εργασίες για την τελευταία μέρα και δεν κοιμάται καθόλου, αλλά με κάποιον τρόπο αποθηκεύει στο μυαλό του όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Το μόνο, που έχεις ανάγκη; Να είσαι εντελώς μόνος σε έναν ήσυχο χώρο, όπου κανένας δεν θα τολμήσει να σε ενοχλήσει με κανέναν τρόπο. 

Lofi GIF - Lofi - Discover & Share GIFs

Τοξότης

Το τελευταίο πράγμα, που θες να κάνεις, είναι να καθίσεις και να διαβάσεις, αφού νιώθεις ότι υπάρχουν πολλά πιο ενδιαφέροντα πράγματα σε αυτόν τον κόσμο. Το να σε πιέσουν να κάτσεις να διαβάσεις είναι η χειρότερη τακτική, ειδικά αν σε περιορίσουν στους κλασικούς τρόπους. Σίγουρα πρέπει να προτιμήσεις να μελετήσεις σε έναν χώρο μόνος σου, ενώ είναι απαραίτητο να σταματάς συχνά και να κάνεις διαλείμματα. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνεις τις πιθανότητες να αρχίσεις να αποσπάσαι και το μυαλό σου να ταξιδέψει σε ό,τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις αυτή την στιγμή. 

Work break GIFs - Get the best gif on GIFER

Αιγόκερως

Είσαι τρομερά φιλόδοξος και εργατικός, οπότε σίγουρα δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερα μεγάλη κινητοποίηση από εμάς, για να πειστείς να διαβάσεις. Το πρόβλημα είναι ότι δεν σού αρέσει να περιορίζεσαι σε έναν τομέα και προτιμάς να βελτιώνεσαι σε όσα περισσότερα γίνεται συγχρόνως, για να φτάσεις γρήγορα τους στόχους σου. Γι’ αυτό και στο διάβασμα χρειάζεσαι ένα μακροπρόθεσμο πλάνο. Κάτσε και οργάνωσε έτσι τα πράγματα, ώστε να διαβάσεις σταδιακά και τμηματικά σε ένα μεγάλο διάστημα, που θα σού επιτρέπει να σταματάς και να ασχολείσαι και με άλλα πράγματα, που σε ενδιαφέρουν. Απόφυγε να διαβάσεις όλη την ύλη ενός μαθήματος μέσα σε ένα βράδυ. 

How to Study for the Bar Exam While Working Full-Time - CRUSH The Bar Exam  2022

Υδροχόος

Είσαι αντισυμβατικό άτομο και συχνά, όταν οι άλλοι βλέπουν τις μεθόδους μελέτης σου, νομίζουν ότι χαζολογάς και παίζεις αντί να συγκεντρώνεσαι. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει. Είσαι τρομερά δημιουργικός άνθρωπος και βρίσκεις τους πιο παράδοξους τρόπους και συνδυασμούς, ώστε η γνώση να αποτυπώνεται στο μυαλό σου. Μην ακούσεις, λοιπόν, κανέναν που σού λέει ποιος είναι ο σωστός τρόπος διαβάσματος και απλά βρες έναν χώρο, όπου νιώθεις αρκετά άνετα, ώστε να διαβάσεις με όποια μέθοδο εσύ βρίσκεις καλύτερη. Επιπλέον, μην αφήσεις το διάβασμα για τελευταία στιγμή, μιας και θες τον χρόνο σου, για να το πάρεις απόφαση να κάτσεις και να συγκεντρωθείς. 

doodle — LISA KOGAWA

Ιχθύς

Το μεγαλύτερό σου μειονέκτημα είναι η ανασφάλειά σου, μιας και αυτή δεν σε αφήνει να συμμετέχεις και να ξεχωρίζεις από φόβο μη τυχόν και πεις κάποια βλακεία και γελάσουν μαζί σου. Κατά τ’ άλλα, θριαμβεύεις όταν έχεις πολύ αυστηρά προγράμματα και πολύ συγκεκριμένη ύλη, μιας και αυτά σού επιτρέπουν να μην ξεφεύγεις και σε κρατάνε σε εγρήγορση. Ιδανικά προτιμάς να κάνεις τα πράγματα εντελώς μόνος σου χωρίς περισπασμούς. Το βασικό σου κίνητρο, για να συνεχίζεις να διαβάζεις όσο πιο αποδοτικά γίνεται, είναι ξεκάθαρα ότι στο τέλος θες να καταφέρεις να κάνεις κάτι, που θα βοηθήσει άλλους ανθρώπους.

August Reading and Life Plans – The Wandering Wordsmith