Από το ξέσπασμα του κορωνοϊού στα τέλη του 2019 με αρχές του 2020 και έπειτα, ο κόσμος έχει δει ένα τεράστιο ξέσπασμα εγκλημάτων μίσους και γενικότερων ρατσιστικών συμπεριφορών προς τους Ασιάτες. Αυτός ήταν και ο λόγος, που σταδιακά αρχίσαμε να βλέπουμε όλο και περισσότερες δράσεις με βασικό σκοπό την στήριξη των ασιατικών, αλλά και των πολυνησιακών κοινοτήτων ανά τον κόσμο και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ. Φυσικά, ο κορωνοϊός δεν είναι ο μόνος υπαίτιος για τον αντιασιατικό ρατσισμό, με το Hollywood και mainstream media να χτίζουν από πολλά χρόνια πριν τοξικά στερεότυπα γύρω από τους Ασιάτες.

Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια έχουμε δει Ασιάτες καλλιτέχνες να αποκτούν δική τους φωνή και να έχουν τη δυνατότητα να προωθήσουν την κουλτούρα τους με σαφώς μεγαλύτερο σεβασμό. Οι καλλιτέχνες της Νότιας Κορέας πρωτοστατούν σε αυτό, με σειρές όπως το Squid Game και K-pop συγκροτήματα να κατακτούν κυριολεκτικά τον κόσμο. Ένα από αυτά είναι, προφανώς, και οι BTS που έχουν βάλει στόχο να φέρουν στο προσκήνιο των ρατσισμό, που δέχονται οι ασιατικές και οι πολυνησιακές κοινότητες. 

Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, το συγκρότημα μίλησε για τα εμπόδια, που βρήκε στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία, λόγω της καταγωγής τους. Τώρα, κάνουν ακόμα ένα πιο σημαντικό βήμα. Ο Jin, ο Suga, ο J-Hope, ο RM, ο Jimin, ο V και ο Jungkook βρέθηκαν στον Λευκό Οίκο, με αφορμή το τέλος του Μαΐου, του Μήνα Ασιατικής-Αμερικανικής και Πολυνησιακής Κληρονομιάς. Απευθυνόμενοι, λοιπόν, στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή τους με τον πρόεδρο Joe Biden, καταδίκασαν τα εγκλήματα μίσους και υπογράμμισαν πόσο σημαντικό είναι όλοι να σεβόμαστε τις διαφορές των άλλων ανθρώπων. 

“Είναι μεγάλη τιμή να είμαστε καλεσμένοι στον Λευκό Οίκο σήμερα, ώστε να συζητήσουμε τα σημαντικά ζητήματα των εγκλημάτων μίσους κατά των Ασιατών, τη συμπερίληψη των Ασιατών και την ποικιλομορφία. (…) Δεν είναι λάθος να είσαι διαφορετικός. Ίσως η ισότητα αξίζει, όταν ανοιγόμαστε και καλοδεχόμαστε τις διαφορές μας. (…) Ελπίζουμε ότι η σημερινή μέρα είναι ένα βήμα μπροστά για τον σεβασμό και την κατανόηση του καθενός ως ένα άτομο με αξία. (…) Είμαστε καταρρακωμένοι από την πρόσφατη αύξηση των εγκλημάτων μίσους, συμπεριλαμβανομένων των εγκλημάτων μίσους ενάντια στους Ασιάτες-Αμερικανούς. Για να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό και να στηρίξουμε τον σκοπό, θα θέλαμε να πάρουμε αυτή την ευκαιρία, ώστε να ακουστούμε για ακόμα μία φορά. (…) Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο Biden και τον Λευκό Οίκο, που μάς έδωσαν αυτή τη σημαντική ευκαιρία να μιλήσουμε για σημαντικά θέματα και να θυμίσουμε στους εαυτούς μας τι μπορούμε να κάνουμε ως καλλιτέχνες”.