Οι animation ταινίες αποτελούν τεράστιο κομμάτι της ζωής μας. Τόσο γιατί πολλές από αυτές έχουν σημαδέψει τα παιδικά μας χρόνια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όσο και επειδή καταφέρνουν να μάς τραβάνε ακόμα και όταν ενηλικιωνόμαστε και να μάς αγγίζουν με τα πιο υπόγεια νοήματά τους. Κάποιες ταινίες, βέβαια, πέτυχαν να φέρουν σαφώς μεγαλύτερο κοινό κάθε ηλικίας στις κινηματογραφικές αίθουσες, με αποτέλεσμα να φέρουν και πολύ μεγαλύτερα έσοδα στα στούντιο παραγωγής. 

Zootopia (1,024 δισεκατομμύρια δολάρια)

Μία ταινία, που ήρθε να μάς μάθει να μην ασχολούμαστε με στερεότυπα και με το φαίνεσθαι. Πρωταγωνίστρια είναι η Judy, μία λαγός που γίνεται η πρώτη του είδους της, η οποία καταφέρνει να γίνει αστυνομικός. Γρήγορα ανακαλύπτει ότι κάτι πάει να χαλάσει την αρμονία της πόλης, που φαίνεται να κρύβει σκοτεινά μυστικά, και με τη βοήθεια μίας αλεπούς προσπαθεί να λύσει το μυστήριο. 

Finding Dory (1,028 δισεκατομμύρια δολάρια)

Το σίκουελ του Finding Nemo έβαλε στο επίκεντρο το sidekick του Marlin, την Dory, το μπλε ψάρι που έχει βραχύχρονη απώλεια μνήμης. Στην ταινία, η Dory θυμάται πως, όταν ήταν μικρή, ξαφνικά κάτι έγινε και χωρίστηκε από τους γονείς της. Έτσι, με τον Marlin και τον Nemo προσπαθούν να τούς βρουν ξανά.

Despicable Me 3 (1,034 δισεκατομμύρια δολάρια)

Ο Gru και η Lucy απολύονται από την υπηρεσία αντι-κακών, αφότου δεν καταφέρνουν να συλλάβουν ένα πρώην παιδί σταρ, που έγινε υπερκακός, όταν ενηλικιώθηκε και έχασε τους ρόλους του. Προσπαθούν να βρουν τι θα κάνουν τώρα, με τον Gru να αρνείται να γυρίσει στην παλιά του καριέρα και με τον χαμένο του αδερφό, Dru, να εμφανίζεται από το πουθενά. 

Toy Story 3 (1,067 δισεκατομμύρια δολάρια)

Ο Andy είναι πλέον 17 χρονών και έχει παρατήσει εδώ και χρόνια τα παιχνίδια του. Σε λίγο φεύγει για το κολλέγιο και έχει αποφασίσει να πάρει μαζί του μόνο τον Woody, ενώ όλα τ’ άλλα θα μπουν στη σοφίτα. Κατά λάθος, η μαμά του τα πετάει στα σκουπίδια και αυτά αλλάζουν θέση, ώστε να μπουν σε ένα κουτί με δωρεές για έναν παιδικό σταθμό. 

Toy Story 4 (1,073 δισεκατομμύρια δολάρια)

Τα παιχνίδια του Andy πλέον ανήκουν στη μικρή Bonnie και ο Woody δυσκολεύεται να προσαρμοστεί, αφού πια είναι με ένα παιδί, που δεν τον θεωρεί το αγαπημένο του παιχνίδι. Παράλληλα, η Bonnie δημιουργεί από μερικά σκουπίδια ένα νέο παιχνίδι, τον Forky, ο οποίος περνά υπαρξιακή κρίση και δεν μπορεί να καταλάβει ποιος είναι μέσα στον κόσμο. 

The Lion King (1,083 δισεκατομμύρια δολάρια)

Δεν χρειάζεται συστάσεις, αλλά στην τρομερά απίθανη περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Simba, γιος του βασιλιά των ζώων. Ο θείος του, Scar, θέλει να πάρει ο ίδιος τον θρόνο και δολοφονεί τον αδερφό του σε ένα στημένο ατύχημα, κάνοντας τον Simba να πιστέψει ότι αυτός φταίει για τον θάνατό του. Το μικρό λιοντάρι μεγαλώνει μακριά και πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Minions (1,16 δισεκατομμύρια δολάρια)

Τα Minions έχουν αυτοσκοπό να υπηρετούν κάποιον υπερκακό. Γι’ αυτό, τρία από αυτά ταξιδεύουν στις ΗΠΑ, έτσι ώστε να πάνε στο Villain Con και να βρουν επιτέλους έναν αφέντη, προσπαθώντας να εντυπωσιάσουν τη μεγαλύτερη υπερκακιά της εποχής, την Scarlett Overkill.

Incredibles 2 (1,24 δισεκατομμύρια δολάρια)

Τα γεγονότα ξεκινούν ακριβώς από εκεί, που μάς άφησε η πρώτη ταινία. Ο κόσμος είδε ξανά υπερήρωες μετά από χρόνια να τους σώζει και οι πρωταγωνιστές προσπαθούν να κερδίσουν ξανά την εμπιστοσύνη τους. Στο μεταξύ, ένας νέος υπερκακός κάνει την εμφάνισή του, θέλοντας να εξαφανίσει όλους τους υπερήρωες.

Frozen (1,28 δισεκατομμύρια δολάρια)

Η βασίλισσα Elsa αποκαλύπτεται ότι έχει δυνάμεις πάγου, με όλο το βασίλειο να πέφτει σε βαρύ χειμώνα. Χωρίς να γνωρίζει τι έχει κάνει, φεύγει και κρύβεται μακριά. Η αδερφή της, Anna, ξεκινά να την βρει, μαζί με έναν χιονάνθρωπο και έναν προμηθευτή πάγου και τον τάρανδό του.

Frozen 2 (1,45 δισεκατομμύρια δολάρια)

Βρισκόμαστε τρία χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας. Όλα πάνε καλά, μέχρι που μετά το ακούσμα μίας μυστηριώδης φωνής από την Elsa, οι προμήθειες του βασιλείου αρχίζουν να εκλείπουν, με τα βασικά στοιχεία της φύσης να είναι εναντίον τους. Αυτό την αναγκάζει να ξεκινήσει ένα ταξίδι, για να ανακαλύψει το μυστικό παρελθόν του βασιλείου, αλλά και την πηγή των δυνάμεων της.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!