Αλίμονο αν μπορούσε να κυλήσει μια μέρα χωρίς να θυμηθούμε ότι εμείς οι γυναίκες και οι θηλυκότητες είμαστε “προκλητικές”, “επικίνδυνες”, “όχι αρκετές”. Αυτή τη φορά, τον οδηγό ενός λεωφορείου ΚΤΕΛ στην Ξάνθη, ενόχλησε η ενδυμασία μιας επιβαίνουσας, από την οποία και ζήτησε μέσες άκρες, είτε να… “ρίξει κάτι επάνω της”, είτε να κατέβει από το λεωφορείο καθώς το τοπάκι που φορούσε (το οποίο στο σχετικό βίντεο ακούμε να παρομοιάζεται με μαγιό) δεν αποτελούσε δείγμα “σεβασμού”.

Πιο συγκεκριμένα, ο οδηγός του ΚΤΕΛ ζήτησε από μία 24χρονη κοπέλα να κατέβει άμεσα από το λεωφορείο επειδή φορούσε τοπάκι. Η κοπέλα συνοδεύονταν από τον σύντροφό της ο οποίος ξεκίνησε άμεσα να τραβά βίντεο τον οδηγό, να τον ρωτά επίμονα το όνομά του και να του επισημαίνει ότι η συμπεριφορά του είναι άκρως σεξιστική. Το ζευγάρι προσπαθούσε, όπως φαίνεται και από το βίντεο, για αρκετή ώρα με σχετική ψυχραιμία και λογικά επιχειρήματα να εξηγήσει στον οδηγό ότι δεν έχει δικαίωμα να κατεβάζει κάποιον από το λεωφορείο, με τον τελευταίο να επιμένει από τη μία ότι πρόκειται για “σύσταση” και από την άλλη ότι η ενδυμασία της κοπέλας δεν δείχνει σεβασμό.

Το ζευγάρι μάταια προσπάθησε να βρει υποστήριξη ανάμεσα στους υπόλοιπους επιβάτες οι οποίοι παρέμεναν σιωπηλοί καθ όλη τη διάρκεια του διαπληκτισμού. Μονάχα μία επιβάτης αναρωτιέται ρητορικά τι πάει λάθος με το ρούχο της κοπέλας.

Το αδιανόητο αυτό περιστατικό μας υπενθυμίζει για ακόμα μια φορά ότι τα σώματά μας, εξακολουθούν να αντικειμενοποιούνται και ότι οι στιλιστικές μας επιλογές αποτελούν λόγο για κριθούμε ως ασεβείς. Είναι τόσο, μα τόσο θλιβερό.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!