Δεν έχει σημασία πριν πόσο καιρό χώρισες ή με τι αφορμή. Αν μάθεις ότι ο πρώην σου προχώρησε και μπήκε σε μία νέα σχέση, ειδικά πριν από εσένα, είναι πιθανόν να σοκαριστείς, να μουδιάσεις και γενικά να επηρεαστείς ψυχολογικά. Αυτό, που βιώνεις, είναι απόλυτα φυσιολογικό κι εμείς είμαστε εδώ να σε βοηθήσουμε να το αντιμετωπίσεις με όσο πιο υγιή τρόπο γίνεται. 

Επίτρεψε στον εαυτό σου να βιώσει κάθε συναίσθημα

Έχετε χωρίσει εδώ και πολύ καιρό, εσύ αποφάσισες τον χωρισμό, βλέπεις έναν νέο άνθρωπο ή είχες πείσει τον εαυτό σου ότι δεν ενδιαφερόσουν πλέον καθόλου για εκείνον. Αυτοί είναι κάποιοι μόνο από τους πιθανούς λόγους, που μπορεί να νιώθεις ότι δεν έχεις το δικαίωμα να πονάς, να αισθάνεσαι άβολα ή ακόμα και να θυμώνεις για τη νέα σχέση του πρώην σου. Ωστόσο, δεν πρέπει να μπλοκάρεις τα συναισθήματα, που σού έρχονται, ούτε να απαγορεύσεις στον εαυτό σου την έκφραση και την εκτόνωσή τους. Κλάψε, μίλα σε έναν δικό σου άνθρωπο, τραγούδα κοψοφλεβέ τραγούδια με όλη σου τη φωνή και γενικά κάνε ό,τι νιώθεις πως χρειάζεσαι. 

Ugly Crying GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Μην κάνεις κάτι παρορμητικό

Βίωσε τα συναισθήματά σου, αλλά μην τα αφήσεις να σε οδηγήσουν σε πράξεις, που αργότερα θα μετανιώσεις. Όχι, μην στείλεις στον πρώην σου πόσο χάλια είναι αυτός και η νυν του. Όχι, μην εμφανιστείς στο στέκι του ντυμένος μπουζούκια, αγκαζέ με κάποιον που μόλις γνώρισες στο Tinder. Όχι, μην πιστέψεις ότι τον θες πίσω και τού στείλεις ερωτικό γράμμα στο Messenger. Όχι, μην χωρίσεις τον νυν σου. Όχι, μην αναζητήσεις την όποια εκδίκηση νομίζεις ότι θα απαλύνει τον πόνο σου. Αφιερώσου στον εαυτό σου και όχι σε πράγματα, που θα σε κρατήσουν πίσω. 

YARN | Kyle, I hate you so much. | South Park (1997) - S14E07 Comedy | Video clips by quotes | 7d6a277b | 紗

Μην τους παρακολουθείς στα social media

Με την αποκάλυψη της νέας σχέσης, είναι πιθανόν να σού δημιουργηθεί εμμονή με τους δυο τους τόσο ως ζευγάρι, όσο και μεμονωμένα. Πολέμησε την παρόρμηση να σκρολάρεις με τις ώρες στα προφίλ τους και να αναλύεις κάθε κοινή τους δημοσίευση. Οι πιθανότητες λένε ότι απλά θα δυσκολευτείς περισσότερο να προχωρήσεις, αλλά και πως θα αρχίσεις να κάνεις σενάρια και θεωρίες στο μυαλό σου για την σχέση τους, που δεν θα έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. 

Stalking On Social Media Reagan GIF - Stalking On Social Media Reagan Inside Job - Discover & Share GIFs

Βρες πράγματα που σε ενθουσιάζουν

Βγάλε από το μυαλό σου τον πρώην σου και τη νέα του σχέση, επικεντρώνοντας αλλού την ενέργεια και την σκέψη σου. Ο καλύτερος τρόπος να το πετύχεις είναι με πράγματα, που σε ενθουσιάζουν, είτε είναι κάτι από το παρελθόν είτε κάτι εντελώς καινούργιο. Μπορεί να είναι από οτιδήποτε από ένα χόμπι ή ένα είδος γυμναστικής έως μία αλλαγή στα μαλλιά σου ή μία σειρά στο Netflix, που πάντα σού φαινόταν καλή. 

Fun Times GIF - Beyonce Roller Coaster XO - Discover & Share GIFs

Ακολούθησε ένα τελετουργικό

Ναι, το να κάψεις παλιές φωτογραφίες ή να κόψεις στη μέση ένα δώρο, που σού έκανε μοιάζει περιττά κινηματογραφικό. Ωστόσο, ο συμβολισμός τέτοιων κινήσεων είναι δυνατόν να σε βοηθήσει να ανακουφιστείς σε μεγάλο βαθμό ψυχολογικά. Δεν χρειάζεται να διαλέξεις κάτι, που έχεις δει σε σειρές και σε ταινίες, αλλά ένα τελετουργικό, που αισθάνεσαι ότι θα βοηθήσει εσένα συγκεκριμένα. Μπορεί να είναι και κάτι τόσο απλό, όσο το να πετάς πέτρες στη θάλασσα ως συμβολισμό του βάρους, που φεύγει από πάνω σου. 

Watch It Burn GIFs - Get the best GIF on GIPHY