Όταν σκεφτόμαστε καλοκαιρινές μακαρονάδες, συνήθως επικεντρωνόμαστε στα υλικά τους, όπως οι ντομάτες, η φρέσκια μοτσαρέλα και ο βασιλικός. Ωστόσο, η συνταγή για την πιο καλοκαιρινή μακαρονάδα απ’ όλες δεν έχει μυστικό όπλο τα υλικά της, αλλά τον τρόπο ετοιμασίας της. Αυτός μάς αποκαλύφθηκε για ακόμα μία φορά από το TikTok και, συγκεκριμένα, από τον λογαριασμό Brunch with Babs.
Σε ένα από τα τελευταία της βίντεο, η Babs μοιράστηκε με τους ακολούθους της ότι ο καλύτερος τρόπος να ετοιμάσεις την σάλτσα για τα ζυμαρικά σου το καλοκαίρι είναι να την αφήσεις να ψηθεί στον ήλιο, χωρίς μάτια και κατσαρόλες. Μάλιστα, μάς χάρισε και την ιδανική συνταγή, για να δοκιμάσουμε μόνοι μας την τακτική. Τα υλικά, που θα χρειαστείς; 1 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ, 1κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1κ.σ. βασιλικό, χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι, 3κ.σ. ελαιόλαδο, 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο, 1κ.γ. αλάτι και 1/4κ.γ. μαύρο πιπέρι.
Ξεκινάς σουρώνοντας τις ντομάτες σου και κόβοντάς τις σε κομματάκια, αν δεν είναι ήδη κομμένες. Τις ρίχνεις σε ένα μπολ, προσθέτεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύεις. Καλύπτει το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνεις κάτω από τον ήλιο για τουλάχιστον 5 ώρες. Όταν αυτός ο χρόνος περάσει, θα δεις ότι η σάλτσα σου είναι έτοιμη και ψημένη. Μένει, λοιπόν, απλά να τη ρίξεις πάνω από τα βρασμένα και σουρωμένα ζυμαρικά σου, να ανακατέψεις, να ρίξεις από πάνω λίγο ακόμα βασιλικό και, αν θες, να ρίξεις τριμμένο τυρί για φινάλε, πριν την απολαύσεις.
@brunchwithbabs SUN ☀️ PASTA SAUCE 🍝 42 oz can Italian plum tomatoes like San Marxano, drained and diced. 1 or more Tbsp fresh chopped parsley, 2 or more tbsp fresh basil, juice of a large lemon, 3 tbsp olive oil, 2 finely chopped cloves garlic, 1 tsp salt, 1/4 tsp black pepper, 1 lb pasta, crushed red pepper flakes to taste. #sunpasta #summerpasta