Τον περασμένο Μάρτιο, ένα ήταν το γεγονός, που υπερκάλυψε τα Oscars 2022. Ο Chris Rock ανέβηκε στην σκηνή, για να παρουσιάσει ένα βραβείο. Τότε αποφάσισε να κάνει ένα “αστείο” για την ηθοποιός και σύζυγο του Will Smith, Jada Pinkett Smith, λέγοντας ότι ανυπομονεί να τη δει στο σίκουελ του G.I. Jane. Το “αστείο” ήταν εξαιρετικά προβληματικό, μιας και πήγαζε από το γεγονός ότι η Pinkett Smith έχει χάσει τα μαλλιά της εξαιτίας της αλωπεκίας και η πρωταγωνίστρια του G.I. Jane έχει ξυρισμένα μαλλιά. Ωστόσο, ακόμα πιο προβληματική ήταν η αντίδραση του Smith, ο οποίος ανέβηκε στην σκηνή των Oscars, χαστούκισε τον Rock και, όταν κατέβηκε, άρχισε να τού φωνάζει “Κράτα το όνομα της γυναίκας μου έξω από το γ@μημένο στόμα σου”. 

Προφανώς, έγινε ένας αρκετά μεγάλος χαμός. Η Ακαδημία ξεκίνησε έρευνα για το χαστούκι και αποφάσισε να απαγορεύσει στον Smith να παρευρεθεί στα Oscars για μία δεκαετία (διατηρώντας το δικαίωμά του να διεκδικήσει βραβείο). Ο Rock σχολίασε το συμβάν σε ένα stand up comedy show του. Ο Smith δημοσίευσε μία επίσημη απολογία προς την Ακαδημία και τον Rock

Η ίδια η Pinkett Smith δεν είχε κάνει μέχρι στιγμής κάποια άμεση αναφορά σε όσα συνέβησαν. Λίγο μετά τα Oscars, περιορίστηκε σε ένα post στο Instagram με την φράση “Αυτή είναι η εποχή της γιατρειάς και είμαι εδώ γι’ αυτό”. Τώρα, για πρώτη φορά μίλησε περισσότερο για εκείνη τη βραδιά, με αφορμή ένα επεισόδιο του Red Table Talk, του διαδικτυακού talk show της στο Facebook Watch. Σε αυτό, σχολίασε συνοπτικά το χαστούκι και την σχέση των δύο αντρών, σημειώνοντας πως ελπίζει να καταφέρουν να τα βρουν μεταξύ τους και να προχωρήσουν μπροστά. 

Συγκεκριμένα, την ακούσαμε να λέει: “Σχετικά με την βραδιά των Oscars, η πιο βαθιά μου ελπίδα είναι ότι αυτοί οι ευφυείς, ικανοί άντρες θα έχουν την ευκαιρία να επουλώσουν τις πληγές τους, να το συζητήσουν και να τα βρουν. Με την κατάσταση του κόσμου σήμερα, τούς χρειαζόμαστε και τους δύο και ουσιαστικά όλοι χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον περισσότερο από ποτέ. Μέχρι τότε, ο Will και εγώ θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό, που κάνουμε τα τελευταία 28 χρόνια. Θα προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη με αυτό το πράγμα, που λέγεται ζωή, μαζί”.