Μπορεί οι Βρετανοί να έχουν την Βασίλισσα Ελισάβετ, τη μακροβιότερη μονάρχη που μόλις γιόρτασε το πλατινένιο ιωβηλαίο, δηλαδή τα 70 χρόνια από την ενθρόνισή της, αλλά εμείς έχουμε την μακροβιότερη Βασίλισσα της Νύχτας, που δεν είναι άλλη από τη Ζωζώ Σαπουντζάκη. Η 89χρονη ηθοποιός και τραγουδίστρια, η οποία έσβησε πριν από λίγες μέρες 89 κεράκια, με την αστείρευτη ζωντάνια που την χαρακτηρίζει, αποφάσισε να “τρολάρει” την κατά 7 χρόνια μεγαλύτερη “ομόλογή” της με ένα post στο Instagram. 

Κατά την τελευταία μέρα των εορτασμών του πλατινένιου ιωβηλαίου η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ έκανε μια σύντομη εμφάνιση στον εξώστη των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ για να χαιρετήσει το πλήθος, ντυμένη στα πράσινα. Η Ζωζώ όμως περίμενε στη γωνία και “χτύπησε” ακαριαία θυμίζοντας στην Βρετανή μονάρχη ότι πρώτη εκείνη επέλεξε ένα πράσινο σύνολο την Κυριακή του Πάσχα που μας πέρασε. 

Κυριακή του Πάσχα τα έβαλα πρώτη εγώ, αγαπημένη μου Βασίλισσα, άργησες. Χρόνια Πολλά και σε σένα, από τη Βασίλισσα της Νύχτας”, έγραψε στο post που συνοδεύεται από ένα split στο οποίο εικονίζεται η ίδια με ένα πράσινο καπέλο, πράσινη ζακέτα και κολλητό πράσινο παντελόνι, ένα σύνολο, κατά την ταπεινή μας άποψη, απείρως καλύτερο, από το ταγέρ της Βασίλισσας Ελισάβετ στο ίδιο χρώμα. 

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, στην οποία αφηγήθηκε τη ζωή της, δήλωσε, “Ο χρόνος; Δεν με απασχολούσε ούτε τώρα με απασχολεί καθόλου. Δεν προσποιούμαι να κάνω τη νέα. Χωρίς να κάνω τίποτα, είμαι όπως είμαι –αν κοιμηθώ κιόλας καλά, σηκώνομαι φράπα. Γυμνάζομαι, περπατάω συστηματικά, με ρυθμό, κάνω ασκήσεις στο σπίτι. Ημουν πάντα πειθαρχημένη. Το πόδια μου στέκονται μια χαρά. Μπορεί να είμαι και τυχερή, το σκαρί –η μάνα μου ήταν έτσι […] Στο σπίτι κάνω τα πάντα, αν και έχω μια κοπέλα. Ο απέναντι με βλέπει που κάνω τα τζάμια. Α, και μ΄αρέσει πολύ ο ύπνος. Κοιμάμαι αργά, ξυπνάω αργά”.  

Στο σανίδι από τα 7 της χρόνια, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, έχει διαγράψει μια πορεία 80 ετών και συνεχίζει ακάθεκτη. Ποιο πλατινένιο ιωβηλαίο; Για την δική μας Βασίλισσα της Νύχτας πρέπει να εφευρεθεί μια καινούρια βαθμίδα. Το Instagram της αειθαλούς Ζωζώς είναι γενικότερα μία απόλαυση και σίγουρα αξίζει το follow σας.