Αν ακολουθείς τη Μαίρη Συνατσάκη στα social media, τότε ίσως να είχες παρατηρήσει ότι η παρουσία της σε αυτά είχε περιοριστεί αρκετά το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα πολλοί από τους followers της να ανησυχούν μη τυχόν και έχει συμβεί κάτι κακό στη ζωή της. Τελικά, πράγματι κάτι της είχε συμβεί, αλλά μόνο κακό δεν ήταν. 

Χθες, την τελευταία μέρα του Ιουλίου, η ίδια αποφάσισε να αποκαλύψει ότι μία εγκυμοσύνη ήταν αυτό, που την κρατούσε μακριά από τα social media όλον αυτόν τον καιρό. Συγκεκριμένα, το αποκάλυψε με μία φωτογραφία αγκαλιά με τον σύντροφό της, Ίαν Στρατή, και με μπαλόνια “Baby coming soon”. Τη φωτογραφία αυτή συνόδευσε και με ένα μακροσκελές κείμενο, στο οποίο εξηγούσε γιατί άργησε να ανακοινώσει την εγκυμοσύνη της στον πολύ κόσμο. Φρόντισε, ωστόσο, μέσα στην δημοσιοποίηση της χαρά της, να κάνει και μία ειδική αναφορά σε όλους όσους θα δουν τη δημοσίευσή της, ενώ οι ίδιοι παλεύουν με θέματα υπογονιμότητας και ίσως μέσα τους κάπως πληγωθούν από αυτήν. 

Διαβάσαμε στο κείμενό της: “Μια καινούργια ψυχή ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη γη κι ακόμη προσπαθώ να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου που διάλεξε εμάς για γονείς της. Το πόσο ήθελα να συμβεί αυτό στην ζωή μας, το κρατούσα σε κάτι βαθιές μυστικές σκέψεις από αυτές που σε φοβίζουν να τις πεις δυνατά. Ίσως γι αυτό περιμέναμε τόσους μήνες για να το μοιραστούμε. Τώρα που το κάνουμε δεν κρύβεται πια. 

Το ξέρω πως μεταφράζατε την σχετική απουσία μου από εδώ σαν κάτι κακό και με συγκινούσαν πολύ τα μηνύματα που έκρυβαν και ενδιαφέρον και αγωνία και συμπαράσταση, αλλά ήταν αρκετά δύσκολοι οι πρώτοι μήνες κι εγώ είμαι αρκετά δύσκολη στο να βροντοφωνάζω την χαρά μου. Τα άγχη μου και οι αγωνίες μου δεν είχαν ποτέ πιο χαρούμενο περιτύλιγμα. Αν έχετε μια καλή προστατευτική σκέψη για εμάς, σας ευχαριστώ ήδη από τα βάθη της καρδιάς μου. 

Την δική μου καλή προστατευτική σκέψη εγώ, θέλω να την στείλω σε εσένα που βλέπεις άλλη μια ανακοίνωση εγκυμοσύνης στο ινσταγκραμ και θέλεις πολύ να χαρείς αλλά υπάρχει ένα αγκάθι μέσα σου που σε τρυπάει πιο ύπουλα από την χαρά του άλλου. Σε νιώθω. Και σε καταλαβαίνω. Σέβομαι τον αγώνα σου, τις προσπάθειες σου, τις ορμόνες σου, την επιθυμία σου, την επιμονή σου και την υπομονή σου. Ο δρόμος για να γίνεις μάνα δεν είναι μόνο ένας… και θα τα καταφέρεις!”