Θα σας παρακαλούσαμε να βάλετε οποιαδήποτε συναισθήματα έχετε για την Gwyneth στην άκρη προτού διαβάσετε αυτό το άρθρο. Ναι, ναι. Ξέρουμε ότι η ιδρύτρια του Goop δεν χαίρει μεγάλης συμπάθειας και ότι το ταλέντο της στην υποκριτική αμφισβητείται διαρκώς όλα αυτά τα χρόνια. Για αυτό το τελευταίο είναι που μίλησε στην εκπομπή της Hailey Bieber στο YouTube, “Who’s In My Bathroom” και πιο συγκεκριμένα για τον νεποστιμό στο Hollywood και το πως το να είσαι γόνος celebrity μπορεί να υπονομεύσει τη δική σου προσωπική καριέρα.

Αν το καλοσκεφτείτε, τα “nepotism babies” όπως τους αποκαλούν τα διεθνή media είναι οι αστέρες του σήμερα, από τη βιομηχανία της μόδας, μέχρι την υποκριτική αλλά και τη F1. Kendall Jenner, Gigi και Bella Hadid, Kaia Gerber,  Dakota Johnson, Maya Hawke, Lily-Rose Depp, Mick Schumacher είναι μονάχα μερικά από τα ονόματα που μας απασχολούν σήμερα, έχουν διάσημους γονείς και έχουν ακολουθήσει την ίδια καριέρα με αυτούς. Φυσικά, τα nepotism babies, δεν είναι μόνο φαινόμενο του Hollywood. Έχουμε και εμείς τα δικά μας.

Τώρα, ως πιστοποιημένα “nepotism babies” και οι δύο, η Gwyneth Paltrow και η Hailey Bieber συναντήθηκαν για να πουν τη γνώμη τους για το θέμα. Συζητώντας κατά τη διάρκεια της παρασκευής smoothie η Gwyneth – κόρη του σκηνοθέτη Bruce Paltrow και της ηθοποιού Blythe Danner – προβληματίστηκε για την πορεία της προς την επιτυχία.

 

Πήγα στο κολέγιο για πολύ λίγο, αλλά είχα ήδη αρχίσει να κάνω οντισιόν, και τότε όλα άρχισαν να συμβαίνουν αρκετά γρήγορα“, είπε η Gwyneth, αναπολώντας την απόφασή της να ακολουθήσει τα βήματα της μητέρας της. “Είχα μεγάλη επιτυχία πολύ νέα“.

Απαντώντας, η Hailey – η οποία είναι παιδί του Stephen Baldwin και ανιψιά των ηθοποιών Alec, Daniel και William Baldwin – ρώτησε πώς η φήμη των γονιών της Gwyneth μπορεί να επηρέασε την άνοδό της στο προσκήνιο. “Νομίζω ότι είναι δίκαιο“, ξεκίνησε η Gwyneth, συνεχίζοντας να δίνει μια εξήγηση για την άποψή της σχετικά με τον νεποτισμό. “Ως παιδί κάποιου, έχεις πρόσβαση εκεί που δεν έχουν άλλοι άνθρωποι, οπότε οι όροι ανταγωνισμού δεν είναι ίσοι από αυτή την άποψη. Ωστόσο, αισθάνομαι πραγματικά ότι από τη στιγμή που το πόδι σου είναι στην πόρτα, από την οποία άδικα μπήκες, τότε πρέπει σχεδόν να δουλέψεις διπλά και να είσαι διπλά καλός. Οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να σε υποτιμήσουν και να σου πουν: “Δεν ανήκεις εκεί” ή “Είσαι εκεί μόνο εξαιτίας του μπαμπά σου ή της μητέρας σου“”, είπε.

Η Gwyneth συνέχισε δίνοντας μια συμβουλή στα ανερχόμενα παιδιά του νεποτισμού, υπενθυμίζοντάς τους ότι η ετικέτα “δεν πρέπει να τους περιορίζει” αυτό που ελπίζουν να πετύχουν στη ζωή τους. “Συμφωνώ, έχω ανάγκη να το ακούσω αυτό σήμερα”, της απάντησε η Hailey.

Στην πραγματικότητα, η Gwyneth δεν έχει ακριβώς άδικο. Είναι δύσκολο πράγμα να προσπαθείς να χαράξεις την δική σου πορεία στη (συνήθως βαριά) σκιά των γονιών σου και ακόμα κι αν τα παιδιά celebrities απολαμβάνουν περισσότερα προνόμια, αν δεν είναι πραγματικά καλά στη δουλειά τους, τότε το ίδιο το σύστημα θα τους πετάξει έξω.