Στις 14 Ιουνίου, το Netflix θα κυκλοφορήσει το ντοκιμαντέρ Halftime, που επικεντρώνεται στη ζωή της Jennifer Lopez, με σημείο εστίασης την επική εμφάνισή της στο Halftime Show του Super Bowl το 2020. Έναν περίπου χρόνο νωρίτερα, είχε κυκλοφορήσει την ταινία Hustlers, όπου είχε αναλάβει την παραγωγή, αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Όλη η πλοκή βασιζόταν σε μία πραγματική ιστορία, όπως αυτή είχε αποτυπωθεί στο άρθρο The Hustlers at Scores της Jessica Pressler για το περιοδικό New York, και αφορούσε μία ομάδα strippers, που στο απόγειο της οικονομικής κρίσης του 2008 αποφασίζουν να βγάλουν χρήματα, εξαπατώντας πλούσιους πελάτες.

Όταν η ταινία κυκλοφόρησε, πήρε πραγματικά εξαιρετικά καλές κριτικές, με κάποιους κριτικούς να επισημαίνουν ότι η ερμηνεία της Lopez ήταν αντάξια μία υποψηφιότητας για Oscar. Και η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που πράγματι περίμεναν να ακούσουν το όνομά της μεταξύ των τελικών υποψηφίων για Oscar Α’ Γυναικείου Ρόλου το 2020. Τελικά, όμως, η καλλιτέχνης κατέληξε να είναι το σνομπάρισμα εκείνης της χρονιάς, με πολλούς να κατακρίνουν την απόφαση της Ακαδημίας και να θεωρούν ότι αυτό είναι ακόμα μία προσπάθεια υποτίμησης της Lopez και της καλλιτεχνικής της αξίας, όπως και τα προηγούμενα χρόνια

Φυσικά, όλο αυτό το διάστημα δεν γνωρίζαμε την πρώτη αντίδραση της ίδιας στην αποκάλυψη ότι τα Oscars δεν τής έδωσαν υποψηφιότητα. Αυτή την βλέπουμε τώρα, δύο χρόνια μετά, μέσα από το trailer του Halftime. Γενικά το trailer μάς δίνει αρκετά “ψιχουλάκια”, όπως είναι και η εμφάνιση του Ben Affleck σε αυτό. Η πιο αποκαρδιωτική στιγμή, πάντως, είναι ξεκάθαρα η Lopez, λίγο αφότου στο μοντάζ έχει πει ότι ελπίζει σε μία ευκαιρία για το Oscar, να κλαίει στο κρεβάτι της μαθαίνοντας ότι δεν της την έδωσαν. Παράλληλα, στο voice-over την ακούσαμε να λέει, “Ήταν δύσκολο. Είχα απλά πολύ χαμηλή αυτοπεποίθηση. Έπρεπε πραγματικά να καταλάβω ποια ήμουν και να πιστέψω αυτό και να μην πιστέψω τίποτα άλλο”. Λίγο αργότερα στο trailer την ακούμε να συμπληρώνει, “Δεν το κάνω αυτό για ένα βραβείο. Όχι, το κάνω αυτό, για να συνδεθώ με τον κόσμο, για να τούς κάνω να νιώσουν πράγματα, γιατί θέλω κι εγώ να νιώσω κάτι. Όλη μου τη ζωή παλεύω να ακουστώ, να με δουν, να με πάρουν σοβαρά”. 

Να θυμηθούμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, που η Lopez μίλησε για το σνομπάρισμά της από τα Oscars. Την ίδια κιόλας χρονιά είχε αναφέρει στην Oprah Winfrey, “Ήταν κάπως απογοητευτικό. Οι περισσότεροι από την ομάδα μου είναι μαζί μου εδώ και χρόνια και νομίζω ότι είχαν πολλές ελπίδες γι’ αυτό και το ήθελαν επίσης, οπότε αισθάνθηκα σαν να τους απογοητεύω όλους κάπως. Συνειδητοποιείς ότι θες την επιβεβαίωση του κόσμου. Θες ο κόσμος να πει ότι έκανες καλή δουλειά και συνειδητοποίησα πως ‘Όχι, δεν το χρειάζεσαι αυτό. Το κάνεις αυτό, γιατί το αγαπάς’. Δεν χρειάζομαι αυτό το βραβείο να μού πει ότι είμαι αρκετή”. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!