Μπορεί το τελευταίο album της Halsey, If I Can’t Have Love, I Want Power, να μην έχει κλείσει ούτε έναν χρόνο κυκλοφορίας και έκτοτε να έχει και ένα νεογέννητο να φροντίσει, αλλά αυτό δεν την έκανε να μείνει καλλιτεχνικά αδρανής. Η μουσικός φαίνεται ότι έχει ήδη ετοιμάσει ένα νέο τραγούδι, το οποίο η ίδια λατρεύει. Εμείς, όμως, δεν μπορούμε να το ακούσουμε. Γιατί; Σύμφωνα με τη Halsey, η δισκογραφική της δεν την αφήνει να το κυκλοφορήσει. 

Η ίδια έφερε το θέμα στη δημοσιότητα μέσω του TikTok της. Συγκεκριμένα, στο βίντεό της φαίνεται η ίδια αγανακτισμένη, με το κείμενο στην οθόνη να γράφει “Ουσιαστικά έχω ένα τραγούδι, που λατρεύω και θέλω να κυκλοφορήσω όσο πιο σύντομα γίνεται, αλλά η δισκογραφική μου δεν με αφήνει. Είμαι σε αυτή τη βιομηχανία οχτώ χρόνια και έχω πουλήσει πάνω από 165 εκατομμύρια δίσκους και η δισκογραφική εταιρεία λέει ότι δεν μπορεί να το κυκλοφορήσει, εκτός κι αν δημιουργήσουν μία ψεύτικη viral στιγμή στο TikTok. Όλα είναι marketing και το κάνουν αυτό ουσιαστικά σε κάθε καλλιτέχνη αυτή την εποχή. Απλά θέλω να βγάλω μουσική και αξίζω κάτι καλύτερο. Είμαι κουρασμένη”. Λίγο αργότερα, δημοσίευσε ακόμα ένα βίντεο, όπου διαβάζουμε “Μακάρι να έκανα πλάκα”. Σε αυτό, την ακούμε να μιλάει με κάποιον της ομάδας της και να προγραμματίζουν πώς και πότε μπορούν να βγάλουν το νέο της κομμάτι. 

@halsey

I’m tired

♬ original sound – Halsey

Ναι, προφανώς, και το παραπάνω είναι στημένο, με τη Halsey να μάς λέει στα μούτρα μας ότι αυτό είναι η ψεύτικη viral στιγμή στο TikTok, που ζήτησε η δισκογραφική. Παράλληλα, βέβαια, αυτό σημαίνει ότι η δισκογραφική όντως της ζήτησε μία viral στιγμή, πράγμα που όπως και η ίδια είπε, είναι τουλάχιστον προβληματικό. Είναι κατανοητό ότι σήμερα το να γίνεσαι viral μπορεί να μεταφραστεί σε περισσότερα κέρδη. Πόσο αδικό, όμως, είναι για έναν καλλιτέχνη, που έχει αποδείξει την αξία του και την εμπορικότητά του πολλάκις, να πρέπει να μπει στο τρυπάκι των social media και των στημένων video, για να βγει προς τα έξω η δουλειά του; Είμαστε σίγουροι ότι το τραγούδι της Halsey θα γινόταν επιτυχία και χωρίς την ύπαρξη του TikTok.

@halsey

♬ original sound – Halsey